Yemək bişirəndə bu səhvlərə yol verməyin: İnsanı kökəldir

Yemək bişirəndə bu səhvlərə yol verməyin: İnsanı kökəldirÇəki itirmək çox vaxt balanslaşdırılmış pəhrizdən asılıdır və evdə yemək yemək məqsədlərinizə çatmaqda mühüm rol oynaya bilər. Bununla belə, bəzi yeməkləri hazırlayarkən müəyyən səhvlərə yol verilir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, həddindən artıq kərə yağı istifadə etməkdən tutmuş şəkər və ya duz əlavə etməyə kimi bu səhvlər sağlam yeməyi tez bir zamanda kalorili yeməyə çevirə bilər.
Mütəxəssislərin fikrincə, tərəvəzləri çox bişirmək, həddindən artıq yağdan istifadə etmək orqanizm üçün təhlükəlidir.
Tərəvəzləri həddindən artıq bişirmək qida dəyərini azaldır və teksturasını dəyişir. Tərəvəzlər həddindən artıq bişdikdə, sağlam maddələr mübadiləsini və ümumi rifahı qorumaq üçün C və B vitaminləri kimi vacib vitamin və mineralları itirir. 
Yemək bişirərkən yağın həddindən artıq istifadəsi yüksək kalorili məzmuna görə kilo verməyə əhəmiyyətli dərəcədə mane ola bilər. Hətta zeytun yağı kimi sağlam yağlar da çoxlu kalori ehtiva edir.
Zeytun yağı daha sağlam bir seçim olsa da, yüksək kalorili olduğuna görə yenə də ölçülü şəkildə istifadə edilməlidir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 906   Tarix: 16 avqust 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kürən, sarışın, yoxsa qaraşın? – Xərçəngə ən çox meyilli olan rəng tipi

Dəri rəngi və saç tonunun xərçəng riski ilə əlaqəsi olub-olmaması uzun müddətdir tibb sahəsində maraq doğuran mövzulardan biridir. Dermatoloqlar bu sualı aydınlaşdırmaq üçün geniş müşahidələr aparıblar və nəticələr bir dah

.

Sarımsağı acqarına udmağın riskləri: Sağlamlığa necə təsir edir?

Sarımsaq tarix boyu həm mətbəxlərdə, həm də xalq təbabətində geniş istifadə olunmuş və sağlamlıq faydaları ilə tanınmışdır. xəbər verir ki, son illərdə isə xüsusilə acqarına sarımsağın udulması tendensiyası güclənib. İmmunite

.

Kərə yağının təbiiliyini yoxlamaq üçün üsullar

Kərə yağının təbii olub-olmadığını necə yoxlamaq olar?. Marketlərdə satılan yağların hamısı göründüyü qədər təbii və saf olmaya bilər. Bəzilərinə bitki yağı, marqarin və ya nişasta qarışdırıla bilər. Amma xoş xəbər odur ki

.

Gündə nə qədər qaynadılmış yumurta yeyə bilərsiniz? - Miqdarı açıqlandı

Bir çox insan yumurta yeməkdən çəkinir, çünki onlar qanda xolesterinin səviyyəsini yüksəltdiyinə inanırlar. xəbər verir ki, ancaq "EuroOnco" klinikasının qastroenteroloqu Vladimir Loginovun izah etdiyi kimi, ort

.

Hər yeməyə əlavə edirik, sağlamlığı MƏHV EDİR: damarlar tıxanır, ürəyi yükləyir, 5 dəfə artıq xərçəng riski

Gündəlik qidalanmada geniş istifadə olunan bu məhsul sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yaradır. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, dad artırıcı kimi tanınsa da, damar tıxanması, ürək xəstəlikləri və hətta xərçəng riskin

.

İbn Sina möcüzəsi - Bir qaşıq yemək yaddaşı gücləndirir

İslam dünyasının məşhur alimi İbn Sinan yaddaşı gücləndirmək və zehni performansı artırmaq üçün təbii üsullar barədə bir sıra faydalı tövsiyələr verib. Onun "Qanun" əsərində bəhs etdiyi ədviyyatlar müasir tədqiqatlarl

.

"Kaldı" deyib almırıq, amma faydası çoxdur

Banan adətən sarı rəngi ilə tanınsa da, yaşıl, yəni tam yetişməmiş banan da sağlamlıq baxımından olduqca dəyərlidir. Tropik iqlimlərdə geniş istifadə olunan yaşıl banan həm mətbəxlərdə bişirilərək istehlak olunur, həm d

.

Səhərlər bu simptomlar sizdə də olursa - DİQQƏTLİ OLUN

Ağciyər xərçəngi tez-tez səssizcə irəliləyən və gecikmiş mərhələlərdə aşkar edilən ölümcül bir xəstəlikdir. Lakin səhər saatlarında ortaya çıxan bəzi əlamətlər bu xəstəliyin ilk xəbərçisi ola bilər. . xəbər verir ki, onkolo

.

İmmuniteti gücləndirən möcüzə: Qırmızı kələmin faydaları

Qırmızı kələm zəngin antioksidant tərkibi və vitamin-mineral baxımından yüksək dəyəri ilə sağlam qidalanmada mühüm yer tutur. xəbər verir ki, sərbəst radikallarla mübarizə apararaq hüceyrələri qoruyan bu tərəvəz, immunite

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az maskalar geyim dəbləri adlarin menasi ev dekorasiyası maqazin şir bürcü hepatitlər namiq qaraçuxurlu haxışda vetene aid bayatilar statuslar gozde olar