Yemək bişirəndə bu səhvlərə yol verməyin: İnsanı kökəldir
Çəki itirmək çox vaxt balanslaşdırılmış pəhrizdən asılıdır və evdə yemək yemək məqsədlərinizə çatmaqda mühüm rol oynaya bilər. Bununla belə, bəzi yeməkləri hazırlayarkən müəyyən səhvlərə yol verilir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, həddindən artıq kərə yağı istifadə etməkdən tutmuş şəkər və ya duz əlavə etməyə kimi bu səhvlər sağlam yeməyi tez bir zamanda kalorili yeməyə çevirə bilər.
Mütəxəssislərin fikrincə, tərəvəzləri çox bişirmək, həddindən artıq yağdan istifadə etmək orqanizm üçün təhlükəlidir.
Tərəvəzləri həddindən artıq bişirmək qida dəyərini azaldır və teksturasını dəyişir. Tərəvəzlər həddindən artıq bişdikdə, sağlam maddələr mübadiləsini və ümumi rifahı qorumaq üçün C və B vitaminləri kimi vacib vitamin və mineralları itirir.
Yemək bişirərkən yağın həddindən artıq istifadəsi yüksək kalorili məzmuna görə kilo verməyə əhəmiyyətli dərəcədə mane ola bilər. Hətta zeytun yağı kimi sağlam yağlar da çoxlu kalori ehtiva edir.
Zeytun yağı daha sağlam bir seçim olsa da, yüksək kalorili olduğuna görə yenə də ölçülü şəkildə istifadə edilməlidir.
Milli.Az