Yeməyi hansı yağla qızartmaq lazımdır?

Yeməyi hansı yağla qızartmaq lazımdır?Yeməklərin qızardılması üçün kərə yağını istifadə etməmək məsləhət görülür.
Milli.Az "Sputnik"ə istinadən xəbər verir ki, tövsiyəni həkim-dietoloq İrina Berejnaya verib.
Ekspert quru tava və ya qrildən istifadə etməyi də tövsiyə edir.
"Təzə kərə yağı məqbul miqdarda təhlükəsizdir. Həmçinin xolesterinin maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərmədiyi də məlum olub", - dietoloq vurğulayıb.
Bununla belə, İ.Berejnayanın sözlərinə görə, 70 dərəcədən artıq istilikdə sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Onlar uzunmüddətli istifadədə onkoloji xəstəliyə yol aça bilər.
Mütəxəssis bildirib ki, xörəklərin hazırlanmasında donuz yağından da yararlanmaq olar, ancaq bununla belə, ən yaxşı seçim deyil.
"Uzunmüddətli istifadə və yüksək hərarət zamanı kalorilik artacaq və müvafiq olaraq həmin sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Bununla belə, azad radikallar kərə yağından daha az miqdarda olacaq", - o əlavə edib.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1312   Tarix: 26 oktyabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

"Samaqon" korluğa səbəb ola bilər"

"Evdə hazırlanmış spirt korluq və ölümlə nəticələnə bilər". xəbər verir ki, həkim-qastroenteroloq Vladimir Neronov evdə hazırlanmış spirtli içkilərin, xüsusilə samaqonun metanol səbəbindən ciddi təhlükə yaratdığın

.

Ölkədə xəstəxanalara müraciətlərin sayı artdı

Son günlər ölkəmizdə havaların soyuması ilə öskürək, qızdırma və boğaz ağrısı şikayətləri ilə xəstəxanalara müraciətlərin sayı artıb. . Bəs bu hallar sadəcə mövsümi qripdir ya aktiv virus dalğasıdır? . xəbər verir ki, həkimləri

.

Bu kişilərin uşağı olmur - Açıqlama

"Son illərdə kişilərin reproduktiv sağlamlığında geriləmə qeydə alınıb. Əgər ötən əsrin ortalarında normativ göstərici 1 millilitr mayedə 40 milyon spermatozoid idisə, bu gün alt hədd 13 milyona düşüb. Sağlam hüceyrələri

.

Bu şəxslərə 30 qramdan artıq pendir yemək olmaz - Açıqlama

Mütəxəssislər yaşlı insanlara pendir istifadəsində ehtiyatlı olmağı tövsiyə edir. xəbər verir ki, qida eksperti Yelena Sidorovanın sözlərinə görə ürək-damar xəstəlikləri, xüsusən hipertoniya və aterosklerozu olan şəxslə

.

Daimi ağız quruluğu bu xəstəliyin əlaməti ola bilər - Açıqlama

"Daimi ağız quruluğu kserostomiyanın simptomu ola bilər". xəbər verir ki, rusiyalı terapevt Senislava Çeşulina ağızda davamlı quruluğun səbəbinin kserostomiya ( tüpürcək ifrazının azalması və ya dayanması ) olduğun

.

Bu qədərdən artıq şokolad yemək olmaz - Endokrinoloqdan xəbərdarlıq

Böyüklərin gündə 25 qramdan artıq şokolad yeməsi zərərlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Marqarita Belousova "gazeta"ya açıqlamasında bildirib. Onun sözlərinə görə şokolad təkcə dadına görə deyil

.

Yuxudan oyanan kimi qəhvə içənlərin nəzərinə! - Həkim xəbərdarlıq etdi

"Səhər qəhvəsindən əvvəl mütləq 1 stəkan su için". xəbər verir ki, bunu endokrinoloq Fransisko Rosero tövsiyyə edib. Onun sözlərinə görə səhərlər ilk növbədə su balansını bərpa etmək vacibdir. . "Biz bir neç

.

Belə bananlar xeyirdən çox zərər verir - Açıqlama

Banan nə qədər çox yetişirsə, onun şəkər miqdarı artır, bağırsaqlar üçün faydalı rezistent nişasta isə azalır. xəbər verir ki, bunu qida eksperti Saurabh Sethi söyləyib. O bildirib ki, lif baxımdan zəngin olan yaşıl, sər

.

"Keyfiyyətsiz kosmetika məhsulları xərçəng yaradır" - Açıqlama

"Keyfiyyətsiz kosmetika məhsulları xərçəng yaradır". xəbər verir ki, bunu "SM-Kosmetologiya" klinikasının həkimi Anastasiya Kostenko söyləyib. "Çoxumuz gündəlik qulluq zamanı ən təhlükəli amili, yəni keyfiyyətsi

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari yemek reseptleri sac duzumleri sarimsaqla qurdun mualicesi soyuqdəymə virtual dərslər manqal salati kosmetika novruz hakısdası rus dilini öyrənək novruz bayramina aid xanım az haxışda