Yerkökü suyunun bilmədiyimiz faydaları

Yerkökü suyunun bilmədiyimiz faydalarıHələ 1970-ci illərdə Amerika alimləri kök şirəsinin müntəzəm istehlakının ürək və qan damarlarının sağlamlığına müsbət təsir göstərdiyini göstərən bir sıra tədqiqatlar aparıblar. Bu içki qanda pis xolesterinin səviyyəsini azaltmağa kömək edir və ürək xəstəliklərindən qoruyur.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, kök şirəsi bütün orqanizmin fəaliyyətinə faydalı təsir göstərir, xərçəng, piylənmə və demensiya riskini azaldır. Həkimlər bu içkini hər kəsə şiddətlə tövsiyə edir, çünki onun sağlamlıq üçün faydaları böyükdür.
Bəs, kök suyunun sağlamlığa faydaları nələrdir?
Kök suyu qiymətli kalium, A, B, K və C vitaminləri mənbəyidir. Onun tərkibində güclü antioksidant xüsusiyyətlərə malik karotenoidlər, lutein və zeaksantin də var. Bu maddələr xərçəng hüceyrələri ilə aktiv mübarizə aparır, qocalma prosesini ləngidir və ürək-damar sistemini gücləndirir ki, bu da kök suyunu sağlamlığın qorunması üçün əvəzolunmaz edir.
Maddələr mübadiləsinin sürətləndirilməsi. Kök suyu maddələr mübadiləsini sürətləndirməyə kömək edən öd ifrazını stimullaşdırır. Öd kisəsində istehsal olunan öd yağları parçalamağa kömək edir, bu da daha sürətli kilo verməyə kömək edir.
Təkmilləşdirilmiş görmə
Kök şirəsində olan beta-karoten tor qişa hüceyrələrini qoruyur və makula degenerasiyası, katarakta və korluq kimi xəstəliklərin inkişafının qarşısını alır. Yerkökü tərkibində olan lutein görmə qabiliyyətinin tamamilə itirilməsinin qarşısını alır.
Dərinin bərpası
Kök suyu səpgi və ya sədəf kimi dəri problemləri olan insanlar üçün tövsiyə olunur. Şirənin tərkibində olan C vitamini və beta-karoten dərinin daha sürətli bərpasına kömək edir və onu səpgilərə və qırışlara daha az həssas edir.
Xərçəngin qarşısının alınması
Elmi araşdırmalara görə, yerkökü şirəsi orqanizmdə xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini ləngidə bilər və bu, xərçəngin müxtəlif formalarının qarşısının alınmasında təsirli olur.
Hamilə qadınlar üçün faydaları
Kök suyu kalsium, fol turşusu, kalium, maqnezium və A vitamini ilə zəngindir ki, bu da doğuşdan sonra orqanizmin sürətli bərpasına kömək edir. Bu makronutrientlər sümükləri və qığırdaqları gücləndirir və fol turşusu dölün normal inkişafını dəstəkləyir. A və C vitaminləri infeksiyalardan qoruyur, ana və uşağın immunitetini gücləndirir. Buna görə də amerikalı həkimlər hamilə qadınlara gündə bir litrə qədər kök suyu içməyi tövsiyə edir.
Təkmilləşdirilmiş beyin funksiyası
Kök şirəsində olan beta-karoten yaddaş itkisi və demansla bağlı yaşa bağlı xəstəliklərin riskini azaldır və idrak funksiyasını yaxşılaşdırmağa kömək edir. Kök suyu həmçinin sinir impulslarının keçiriciliyini yaxşılaşdırmaqla yaddaşı gücləndirməyə kömək edir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 852   Tarix: 05 sentyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ən təhlükəli qulaqcıq növü açıqlandı

Birbaşa qulaq kanalına yerləşdirilən kanaldaxili qulaqcıqlar, qulaq pərdəsinə daha yaxın olur. -ın xarici mediaya istinadla xəbərinə görə, bu da həkimlərin fikrincə, eşitmə orqanlarına zərər vermə riskini artırır. "Qulaqcı

.

Azyaşlılar arasında təhlükə: "Ölümlə nəticələnən xəstəlikdir"

Son günlər azyaşlılar arasında kəskin respirator virus infeksiyalarının və rotavirusun yayılması müşahidə olunur. Xəstəliyin əsas əlamətləri arasında hərarətin 39 dərəcəyə qədər yüksəlməsi, burun axması, boğaz ağrısı, öskürək

.

Sarımsağı acqarına udmağın riskləri: Sağlamlığa necə təsir edir?

Sarımsaq tarix boyu həm mətbəxlərdə, həm də xalq təbabətində geniş istifadə olunmuş və sağlamlıq faydaları ilə tanınmışdır. xəbər verir ki, son illərdə isə xüsusilə acqarına sarımsağın udulması tendensiyası güclənib. İmmunite

.

Bu qida bağırsaq xərçəngi yaradır - Uzaq durun

Gənclər arasında kolon xərçəngi hallarında ciddi artım olsa da, mütəxəssislər işlənmiş ət istehlakının əsas risk faktoru olduğunu vurğulayırlar. xəbər verir ki, sağlamlıq mütəxəssisləri emal edilmiş ətin kolon xərçəngin

.

Gəncliyin və sağlamlığın təbii eliksiri olan məhsullar - Rusiyalı həkimdən tövsiyələr

Resveratrol - bitki mənşəli güclü antioksidantdır və insan sağlamlığı üçün bir sıra faydalı xüsusiyyətlərə malikdir. Bu heyrətamiz komponent tut, zoğal, mərcangilə, qarağat, araxis, kakao paxlası, eləcə də qırmızı və ağ şərabı

.

"Kaldı" deyib almırıq, amma faydası çoxdur

Banan adətən sarı rəngi ilə tanınsa da, yaşıl, yəni tam yetişməmiş banan da sağlamlıq baxımından olduqca dəyərlidir. Tropik iqlimlərdə geniş istifadə olunan yaşıl banan həm mətbəxlərdə bişirilərək istehlak olunur, həm d

.

Xərçəngə qalib gələn həkimin hər gün etdiyi 4 qızıl QAYDA

Xərçəng - müasir dövrün ən qorxulu xəstəliklərindən biri olsa da, onu önləmək və riskləri azaltmaq üçün gündəlik həyatımıza daxil edə biləcəyimiz sadə, lakin təsirli vərdişlər mövcuddur. xəbər verir ki, xərçəng müalicəsin

.

Bu meyvə yalnız günün müəyyən saatlarında yeyilməlidir

Bir çox insan meyvələrin orqanizmə zərər vermədən günün istənilən vaxtında yeyilə biləcəyinə inanır. Bununla belə, dietoloqlar xəbərdarlıq edir: onlardan bəziləri, xüsusilə banan, yanlış zamanda istehlak edildikdə zərərl

.

Kərə yağının təbiiliyini yoxlamaq üçün üsullar

Kərə yağının təbii olub-olmadığını necə yoxlamaq olar?. Marketlərdə satılan yağların hamısı göründüyü qədər təbii və saf olmaya bilər. Bəzilərinə bitki yağı, marqarin və ya nişasta qarışdırıla bilər. Amma xoş xəbər odur ki

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geyim şəkilləri toy gecesi qis geyimləri 2025 öpüşmək gənc qalmağın sirləri necə hamilə qalmaq olar qazan kotleti hazirlanmasi oglaq sirniyatlar hekaye janri haqisda maska