Yumurtanı qabın kənarına vurub QIRMAYIN – SƏBƏB

Yumurtanı qabın kənarına vurub QIRMAYIN – SƏBƏBToyuq yumurtası səhər yeməyi, nahar və ya şam yeməyinin hazırlanmasında istifadə edilən ən məşhur məhsullardan biridir. 
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, aşpazlar arasında yumurtaların istifadə edilməzdən əvvəl yuyulması ilə bağlı uzun illərdir mübahisələr davam edir. 
Aşpazların əksəriyyəti yemək hazırlayarkən yumurtanı yumaq lazım olmadığı ilə razılaşır.
Onlar bunu onunla izah edirlər ki, su ilə təmasda olan bakteriyalar yumurtaya daxil olmaq riskini bir neçə dəfə artırır.
İstilik isə ən çox zərərli mikroorqanizmləri yumurta qabığından çıxarmaq üçün ən təsirli üsuldur. 
Ancaq çiy yumurta lazımdırsa, qaynar su ilə zərərli mikroorqanizmləri məhv etmək mümkün olmayacaq. Buna görə də, təhlükəsizlik baxımından qabların kənarlarında yumurtaları qırmamalısınız. 
Bu, tez, asan və rahat üsul olsa da, təəssüf ki, bakteriya və kirin yeməyinizə daxil olacağı ehtimalı çox yüksəkdir.
Həmçinin belə olan halda yumurtanın ağını və sarısını ayırmaq da mümkün olmayacaq.
Milli.Az
​Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 643   Tarix: 01 aprel 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kimlərə portağal yemək olmaz? - MÜTƏXƏSSİS AÇIQLADI

Portağal son dərəcə sağlamdır, lakin bəzi insanlar bu meyvəni yeməməlidir. -a istinadən bildirir ki, endokrinoloq Elena Syuraşkinanın fikrincə, mədə və bağırsaq xəstəlikləri olan şəxslər portağal istehlak etməməlidir. Onu

.

Qanın tünd rəngdə olması nəyin əlamətidir?

Qan rəngi bədəndəki oksigen miqdarını göstərir. bildirir ki, əgər qanın rəngi açıqdırsa tərkibindəki oksigenin miqdarının kifayət qədər olduğunu göstərir. Əgər qanın rəngi tünddürsə, bu qandakı oksigenin az olduğunu bildiri

.

Dişlər üçün çox zərərli olan 7 QİDA

Mütəxəssislər ağız və diş baxımının əhəmiyyətinə diqqət çəkir, ortaya çıxan problemlərin müxtəlif xəstəliklərə səbəb ola biləcəyini bildirirlər. Ağız və diş sağlamlığını pozan diş çürükləri, diş əti xəstəlikləri geniş yayılıb. Qidalanm

.

Yazda ən çox yoluxduğumuz infeksiyalar: Necə qorunaq?

İsti havalar infeksiya xəstəliklərinin artmasına səbəb olub. Bu cür infeksiyalar özünü hərarət, boğaz ağrısı, gözdə qızartılar, ürəkbulanma, öskürək, ishalla özünü büruzə verir. -a istinadən xəbər verir ki, yazda ortaya çıxa

.

Ət alanda bunlara DİQQƏT EDİN

Mütəxəssislər bazardan ət alarkən nələrə diqqət etməli olduğunu açıqlayıblar. -a istinadən bildirir ki, bazardan ət alarkən satıcıların malların təzəliyi ilə bağlı verdiyi zəmanətlərə etibar etməməlisiniz. Satıcıların ə

.

Mandarinin zərəri faydasından çoxdur – Həkim

Noyabr-dekabrın ən populyar meyvəsi mandarin - narıngi sən demə, qaraciyərə zərərli imiş. "Medicina"ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq Nataliya Lazurenko danışıb. "Hər gün mandarin yeyənlə

.

Qaraciyərimiz bu 5 qidanı sevir

Pəhrizinizə müəyyən qidaları daxil etməklə qaraciyərin fəaliyyətini əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdıra bilərsiniz. -a istinadən bildirir ki, araşdırmalara görə, bu 5 qida qaraciyərin sağlamlığında xüsusi rol oynayır. Mal əti

.

Kimlərə portağal yemək olmaz? - MÜTƏXƏSSİS AÇIQLADI

Portağal son dərəcə sağlamdır, lakin bəzi insanlar bu meyvəni yeməməlidir.   -a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Elena Syuraşkinanın fikrincə, mədə və bağırsaq xəstəlikləri olan şəxslər portağal istehlak etməməlidir

.

Ağcaqanadlar bu qan qrupundan olan insanları "sevir"

Malyariya qansoran həşəratların daşıdığı yeganə xəstəlik deyil. Digər təhlükələrə sarılıq və qanaxmaya səbəb olan sarı qızdırma və Zika qızdırması daxildir. Xüsusilə hamilə qadınlar üçün təhlükəlidir, çünki bu, hamiləliyi

turlar.az

sonxeber.az gelinlikler adlarin menasi sac duzumleri döş əmən kişilər sidik yolu infeksiyalari elme aid atalar sozleri mürəbbələr kosmetika veten haqqinda bayati vetene aid atalar sozleri burclerin uygunlugu rəksanə baldiza aid haxisda