1 qaşıq yeyənlər 10 il xəstələnmir - Bəhməz deyil

1 qaşıq yeyənlər 10 il xəstələnmir - Bəhməz deyilTarix boyu sağlamlığın simvolu sayılan bəhməz bu gün özünə güclü bir alternativ qazanıb. Söhbət son dövlər daha çox istifadə edilən üzüm marmeladından gedir. 
Milli.Az xəbər verir ki, dəmir, antioksidant və vitaminlərlə zəngin olan bu təbii məhsul sağlam həyat üçün yeni seçim kimi təqdim olunur.
Bəhməz uzun illərdir ki, dəmir və digər faydalı minerallarla bədəni gücləndirən, enerji verən və immun sistemini dəstəkləyən əsas qida hesab olunurdu. Lakin son dövrlərdə üzüm marmeladı da oxşar təsirləri ilə diqqət çəkir.
Mütəxəssislərin fikrincə, xüsusilə qırmızı və qara üzüm növlərindən hazırlanan marmelad, dəmir baxımından çox zəngindir. Onun tərkibindəki antioksidantlar və C vitamini dəmirin orqanizm tərəfindən daha yaxşı mənimsənilməsinə kömək edir. Bu isə dəmir çatışmazlığına qarşı təsirli bir təbii dəstək vasitəsi kimi qiymətləndirilir.
Marmeladın üstünlüklərindən biri də onun şəkər miqdarının bəhməzlə müqayisədə daha az olmasıdır. Bu səbəbdən üzüm marmeladı diabet xəstələri və pəhriz saxlayan şəxslər üçün daha uyğun hesab edilir. Aşağı kalorili olması isə onu sağlam desert alternativinə çevirir.
Bununla yanaşı, mütəxəssislər ölçülü istehlakın vacibliyini vurğulayırlar. Həddindən artıq şəkər qəbulunun qarşısını almaq üçün marmelad gündəlik qidalanma planında nizamlı və miqdarında istifadə edilməlidir.
Fidan
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 966   Tarix: 09 may 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi

Moskvada kişi donuz əti yedikdən dərhal sonra özünü pis hiss edərək xəstəxanaya çatdırılıb. xəbər verir ki, həkimlər ona kardiogen şok və 1-ci tip Kounis sindromu diaqnozu qoyublar. Bu sindrom nadir rast gəlinən, allergi

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

.

Sinə xərçənginin də dərmanı tapıldı

Təhlükəli növ döş xərçənginin təkrarlanma riskini azaltmaq üsulu tapılıb. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin (Los-Anceles) alimləri erkən mərhələdə hormonlara həssas döş xərçənginin təkrarlanma ehtimalını əhəmiyyətl

turlar.az

donlar 2025 hamiləlik kosmetoloq genc aile kətələr laylalar xiyar tursusu nece hazirlanir kosmetika qaynana anabaci haxisda hakistalar brusell bakteriyası