11 aylıq uşağın qidalanması

11 aylıq uşağın qidalanması11 aylıq uşağın sağlam böyüməsi üçün ona həm ana südü, həm də əlavə və rəngarəng qida rasionu lazımdır. Əlavə qida rassionunda isə karbohidrat, zülal və yağ olmalıdır. 11 aylıq uşağa artıq xırda doğranmış meyvələr, tərəvəzlər verilə bilər. 11 aylıq sağlam uşağın ağzında 4-6 diş çıxmış olur. Indi uşağa ət püresi əvəzinə xırda doğranmış və yaxşı bişmiş ət yedizdirməyin vaxtı çatmışdır. Tamam bişmiş ətin özünü də hisssə-hissə uşağa yedizdirmək mümkündür. Bu yaşda olan uşağa ətin suyunda tam bişmiş düyünü yedizdirmək mümkündür.
Bu yaşda olan uşağa verilən meyvələri sürtkəcdən keçirib qaşıqla yedirmək lazımdır. Bu yaşda olan uşağın qabağına xırda dilimlənmiş alma, armud qoyub onun özünün yeməsini gözləmək lazımdır. Amma bu zaman uşağı diqqətlə izləmək lazımdır ki, meyvə dilimləri uşağın qida borusuna düşməsin. İndi artıq balıq ətini vilka ilə əzib uşağa vermək olar.
11 aylıq uşaq gün ərzində 90-100 qram meyvə, 180-200 ml sıyıq, 90 qram meyvə şirəsi, 5-10 qram peçenye, suda bişmiş yumurta sarısının yarısını, 50 qram əti, 100 ml kefiri 5-30 qram balığı asanlıqlaa yeyə bilər.
11 aylıq uşaq xoşuna gələn bir çox qida məhsullarını yeyə bilər. Müxtəlif tərəvəzlərdən hazırlanmış pürelərin orqanizm üçün faydası çox böyükddür. İndi özünüz istədiyiniz trəvəzlərdən istifadə edərək püre hazırlaya və uşağınıza yedirə bilərsiniz.
Bu dövrdə uşağn ağız dadını ana öyrənməli və onun istədiyi yeməkləri bişirməlidir. Bu yeməklər ananın fantaziyasına görə də hazırlana bilər. 11 aylıq uşağa tərəvəz püresi, kəsmik və yarım yumurta sarısı ilə müxtəlif qidalar hazırlamaq olar. Bu cür qidalar uşaqların çox xoşuna gəlir. Bu yaşda olan uşağa eyni sıyığı uzun müddət yedirdikdə o qidanı qəbul etməyə bilər. Bu zaman isə sıyığa bir-neçə dilim meyvə ataraq onu dadlandırmaq və sonra uşağa yedirmək olar. Əgər uşağınızın yeməyə iştahası yoxdursa, o zaman onu yedirməzdən əvvəl təmiz havada gəzdirmək lazımdır. Bu zaman o yeməyi iştahla yeyəcək.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1536   Tarix: 10 iyul 2022
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Ürək sağlamlığı üçün ideal şam yeməyi açıqlandı

Kardioloq ürək sağlamlığı üçün sobada bişmiş qızılbalıq, noxud və tərəvəzləri tövsiyə edib. xəbər verir ki, Kardioloq Kunal Lal bildirib ki, düzgün qidalanma ürək sağlamlığını möhkəmləndirə bilər. O, "Infobae" nəşrin

.

Bir qutu enerji içkisinin fəsadları

Enerji içkilərinin xüsusilə gənclər arasında geniş istifadə olunması həkimləri narahat edir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, cəmi bir qutu enerji içkisi belə orqanizmə ciddi təsirlər göstərə bilər.  xəbər verir ki, həkimləri

.

İşıqda yatanlara bəd xəbər

Yuxu və oyanma prosesləri melatonin və kortizol hormonları ilə tənzimlənir. xəbər verir ki, Piroqov Universitetinin tibb fakültəsinin mütəxəssisi Aleksandr Vrublevski bildirir ki, düzgün işıqlandırma bədənin yuxuya hazırlaşmasın

.

Eyni ayaqqabını hər gün geyinməyin - Mikrobioloqdan xəbərdarlıq

Mikrobioloq ayaq qoxusundan qurtulmağın yollarını açıqlayıb. xəbər verir ki, mikrobioloq Primroz Friston ayaqlardan gələn xoşagəlməz qoxunun səbəblərini və ondan xilas olma üsullarını açıqlayıb. Mütəxəssisin tövsiyələri Independen

.

Bu vərdiş ölümcül ola bilər – Niyə qulaqcıqla yatmaq olmaz?

Qulaqcıqla yatmaq bir çoxları üçün rahatlıq və yuxuya tez getməyin yolu kimi görünür. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu vərdiş həm eşitmə qabiliyyətiniz, həm də ümumi sağlamlığınız üçün ciddi təhlükələr yarada bilər

.

Hamiləlik planlayan qadınlar lakdan uzaq dursun - Sonsuzluq yaradır

Son illərdə gel-laklı manikürün davamlılığı və rahatlığı səbəbindən geniş yayılsa da, onun müntəzəm istifadəsi qadınların reproduktiv sağlamlığına potensial təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, bu barədə məlumatı qadın xəstəliklər

.

Siqaretin bu öldürücü ziyanlarını çox adam bilmir

Siqaret çəkmək dünyada qarşısı alına bilən ölüm səbəblərinin başında gələn ən təhlükəli vərdişlərdən biridir. Tütünün tərkibindəki minlərlə kimyəvi maddə insan sağlamlığına həm qısa, həm də uzunmüddətli ziyan vurur. xəbə

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır

Gündəlik həyatda çox insan meyvəni soyaraq yeməyi daha təmiz və praktik hesab edir. Lakin aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, meyvənin əsas qida yükü onun qabığında toplanır.  xəbər verir ki, xüsusilə alma qabığında ola

turlar.az

qadın geyimi maskalar geyim dəbləri cadudan qorunma qisa saclarin yigilmasi qış ayaqqabıları moda lüğəti kosmetika badambura maya maskasi rus dilini oyrenek 2ci ders google nizami gəncəvi