2 günə asanlıqla arıqlayaq

2 günə asanlıqla arıqlayaqXeyr, sizə oruc günləri təklif etmirik, çörək və suya keçməyi məsləhət görmürük, arıqladıcı həblərə isə tam qarşıyıq. İki gün ərzində sağlam bir dəriyə, yaxşı əhval-ruhiyyəyə sahib olmaq istəyirsinizmi? O zaman durmadan "maye pəhrizi"ni sınayın. Olduqca faydalı gələcək sizə.
Bəs görəsən iki günə bu necə mümkündür? Ümumi prinsiplər belədir: bədənə daxil olan mikroelementlər və qida maddələrinin daha yaxşı udulması üçün müəyyən saatlarda duru yeməklər yeyilməlidir. Çünki müxtəlif dövrlərdə fərqli hormonlar istehsal olunur və onların fəaliyyəti dəyişir. İştahaçan ədviyyatlardan hazırlanmış ürəkaçan tərəvəz şorbaları yeməlisiniz. Şorbalar və müxtəlif meyvə kokteylləri həzm etmək asanddır. Bu, bədəninizin daha vacib vəzifələrə yönəldilməsi, daha yaxşı bərpa olunması, immunitet sistemini yaxşılaşdırmaq, iltihabı azaltmaq, lazımlı maddələri daha çox ehtiyac duyduğu yerlərə daha sürətli və daha effektiv şəkildə çatdırmaq deməkdir. Təbii təmizləmə və detoksifikasiya bütün orqanların daxili və xarici toksinlərdən xilas olmasına kömək edəcəkdir. Balanslı şorbanın tərkibində bütün lazımi vitaminlər, lif, zülallar, yağlar və karbohidratlar var, buna görə qısamüddətli "maye pəhriz" orqanizmə zərər verə bilməz .
İki gün ərzində pəhriz zamanı, gün ərzində 6 dəfə, hər dəfə - qəti şəkildə müəyyənləşdirilmiş şorba yeyəcəksiniz.
"Maye pəhrizi"nin şorba reseptin sizə təqdim edirik:
Bizə "şorba dəsti" olaraq bilinən toyuq, mal əti və ya dana, dana sümüklərinin üzərinə su tökün, qaynadın. Daha sonra soğan, bir neçə yerkökü, bir az kərəviz və ya dadmaq üçün hər hansı ədviyyatlardan əlavə edin. Aşağı istilikdə 4,5 saat bişirin. Hazırlanmış bulyonu soyuducuya qoyun, yağ səthinin sərtləşməyini gözləyin daha sonra donmuş üst yağ qatını çıxarın və atın. Pəhriz müddəti ərzində çoxlu miqdarda su içməyi də unutmayın.
 Pəhriz zamanı şəkər, un, spirt, kofein qəti qadağandır
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 907   Tarix: 19 sentyabr 2022
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Eyni ayaqqabını hər gün geyinməyin - Mikrobioloqdan xəbərdarlıq

Mikrobioloq ayaq qoxusundan qurtulmağın yollarını açıqlayıb. xəbər verir ki, mikrobioloq Primroz Friston ayaqlardan gələn xoşagəlməz qoxunun səbəblərini və ondan xilas olma üsullarını açıqlayıb. Mütəxəssisin tövsiyələri Independen

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

İşə qaranlıqda gedib-gələnlərin daim depressiyada olma səbəbi açıqlandı

Alman alimlər səhər zəif işığın depressiyaya səbəb ola biləcəyini müəyyənləşdiriblər. xəbər verir ki, Alman tədqiqatçıların araşdırmasına görə səhər saatlarını zəif işıq altında keçirmək sağlam insanlarda depressiyaya xa

.

Siqaretin bu öldürücü ziyanlarını çox adam bilmir

Siqaret çəkmək dünyada qarşısı alına bilən ölüm səbəblərinin başında gələn ən təhlükəli vərdişlərdən biridir. Tütünün tərkibindəki minlərlə kimyəvi maddə insan sağlamlığına həm qısa, həm də uzunmüddətli ziyan vurur. xəbə

.

Xəstəliyi olanlar Masazırdan ev almasınlar - Həkim riskləri AÇIQLADI

Son zamanlar xroniki xəstəliyi və ya yüksək qan təzyiqi olan şəxslərin Masazır kimi ərazilərdən ev almaması ilə bağlı fikirlər səsləndirilir. Bildirilir ki, bu cür yaşayış məntəqələri onların səhhətinə mənfi təsir göstər

.

ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI

ABŞ-də müəyyən növ daşlardan hazırlanmış mətbəx mebeli istehsalı ilə əlaqəli təhlükəli ağciyər xəstəliyi aşkar edilib. -a istinadən xəbər verir ki, xəstəlik mətbəx mebeli üçün iş masası istehsalında getdikcə daha çox populyarlaşa

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

turlar.az

həkim məsləhəti geyim seçimi geyim dəbləri doğuşdan sonra dondurma boyurtken kompotu toy ideyalari kosmetika veten seirleri suni mayalanma tapmaca haxisdalar bayatı