40 illik nənə resepti: Sınıq sümükləri birləşdirir

40 illik nənə resepti: Sınıq sümükləri birləşdirirİllər keçdikcə ənənəvi reseptlərin faydaları yenidən kəşf olunur. Xüsusilə böyüklərimizin bizə ötürdüyü sağlamlıq sirləri əvəzedilməzdir.
Onlardan biri də sümük sağlamlığını gücləndirən və sınıqların bərpasını sürətləndirən sarımsaqlı sümük suyu şorbasıdır.
Təbii müalicə üsulu
Bu şorba, ilik və sümükdən qaynadılaraq əldə edilən qidalar sayəsində sümükləri gücləndirir və onların daha tez sağalmasına kömək edir. Sümük bulyonundakı kollagen oynaq sağlamlığını dəstəkləyir və ağrıları azaldır.
Sarımsağın rolu
Sümükləri qaynadarkən əlavə edilən sarımsaq təkcə ləzzət qatmaqla kifayətlənmir, eyni zamanda antioksidant və antibakterial xüsusiyyətləri ilə immunitet sistemini gücləndirir. O, həmçinin orqanizmin kalsiumu daha yaxşı mənimsəməsinə kömək edərək, sümüklərin möhkəmlənməsinə və qırıqların daha tez sağalmasına şərait yaradır.
Bu şorba həmçinin həzm sistemini tənzimləyir, toksinləri xaric edir və bədəni ümumi sağlamlıq baxımından dəstəkləyir. Müntəzəm istehlak edildikdə, osteoporozun qarşısını almağa və oynaq ağrılarını azaltmağa kömək edir.
Sarımsaqlı sümük suyu şorbasının resepti
Lazım olanlar:
- 1 kq sümük (mal əti və ya quzu iliyi sümükləri)
- 2 baş sarımsaq
- 2 xörək qaşığı alma sirkəsi
- 1 çay qaşığı duz (isteğe bağlı)
- 1 çay qaşığı qara bibər
- 1 soğan
- 2 dəfnə yarpağı
- 1 yerkökü (isteğe bağlı)
- 10 stəkan su
- 1 çay qaşığı kəklikotu və ya digər otlar (isteğe bağlı)
Hazırlanma qaydası:
Sümükləri qazana qoyun və üzərinə soyuq su əlavə edin. Qaynadıqda üzərində yaranan köpüyü təmizləyin.
Sarımsağı soyun və bütöv halda qazana əlavə edin. Soğanı yarıya bölüb əlavə edin. Yerkökünü iri parçalara kəsin və qazana qoyun.
Dəfnə yarpağı, duz, istiot və kəklikotu əlavə edin.
Alma sirkəsini əlavə edin. Bu, mineralların və kollagenin sümüklərdən ayrılmasına kömək edir.
Şorbanı qaynadın, sonra ocağı azaldaraq 6-8 saat ərzində aşağı temperaturda bişirin. Əgər su azalarsa, əlavə edə bilərsiniz.
Bişdikdən sonra süzgəcdən keçirin və yalnız bulyonu saxlayın. İstəyə bağlı olaraq əlavə ədviyyatlar qata bilərsiniz.
Müntəzəm olaraq bu şorbanı istehlak etməklə sümüklərinizi gücləndirə və sağlamlığınızı qoruyabilirsiniz.
/E-saglam.az 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 966   Tarix: 19 aprel 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Sağlam arıqlamanın yolları: Effektiv və davamlı üsullar

Arıqlamaq təkcə çəki itirmək deyil, həm də daha sağlam həyat tərzi qazanmaq deməkdir. Davamlı nəticələr almaq üçün məqsəd yalnız sürətli arıqlamaq yox, bədənin ehtiyaclarına uyğun balanslı plan qurmaq olmalıdır. xəbər veri

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Sinə xərçənginin də dərmanı tapıldı

Təhlükəli növ döş xərçənginin təkrarlanma riskini azaltmaq üsulu tapılıb. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin (Los-Anceles) alimləri erkən mərhələdə hormonlara həssas döş xərçənginin təkrarlanma ehtimalını əhəmiyyətl

.

Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş

Son illərdə doğum nisbətləri əsasən qadınların yaşı ilə əlaqələndirilsə də, mütəxəssislər kişilərdə də ata olmaq üçün "riskli yaş" anlayışının olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, Üroloq Prof. Dr. Murat Zorun sözlərin

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Ürək hüceyrə terapiyasını daha təhlükəsiz edən YENİ ÜSUL

Amerikalı alimlər ürək hüceyrə terapiyasının təhlükəsizliyini artıran yeni yanaşma təqdim ediblər. xəbər verir ki, araşdırma "Science" jurnalında dərc olunub. Harvard Universitetinin tədqiqatçıları aşkar ediblə

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

turlar.az

adlarin menasi donlar 2025 qadin sayti cavanlaşdırıcı maskalar şirniyyat terevezler hamiləlikdə kosmetika kahfe fali burcler haqqinda novruz hakışdaları dostluq bayati