40 yaşdan sonra bu qidalardan imtina etməlisiniz

40 yaşdan sonra bu qidalardan imtina etməlisinizBütün yaş qruplarına, xüsusən də 40 yaşdan yuxarı insanlara yüksək səviyyəli emal olunmuş qidaları rasionundan çıxarmaq tövsiyə olunur. Çünki onların tərkibində orqanizm üçün zərərli olan çoxlu miqdarda əlavələr və şəkərlər var.
Milli.Az baku.ws-ə istinadən bildirir ki, bu barədə rusiyalı dietoloq Qalina Volkova məlumat verib.
"40 ildən sonra hansı qidalardan imtina etməlisiniz" sualına dietoloqun reaksiyaspı belə olub.
"Bütün yaş qruplarında, xüsusən də 40 yaşdan sonra, ultra emal olunmuş qidaları rasiondan çıxarırıq. Bunlar konservantlardan istifadə edərək fabriklərdə istehsal olunan məhsullardır. Onlar əlavələrlə dolu olduğu üçün bu məhsulların əksəriyyətində şəkər var", - deyə o bildirib.
Bunun əvəzinə diyetoloq əzələ kütləsini saxlamağa kömək edən zülallı qidalara diqqət yetirməyi məsləhət görüb.
Həkim əlavə edib ki, gündəlik 500 qram tərəvəz və meyvə qəbuluna da riayət etməlisiniz.
Allergiya xəstələri, yüksək xolesteroldan əziyyət çəkənlər, həmçinin kəskin mərhələdə pankreatit olanlar yumurta yeməkdən çəkinməlidirlər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 901   Tarix: 03 oktyabr 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Yorğunluğunuz iki həftədən uzun davam edirsə - Diqqətli olun

Qış fəslində maddələr mübadiləsinin yavaşlaması və orqanizmin yaz aylarına uyğunlaşmaqda çətinlik çəkməsi bir çox insanın həyat keyfiyyətini aşağı salır. türk mediasına istinadla xəbər verir ki, Daxili Xəstəliklər üzrə Mütəxəssi

.

Xərçəngə qalib gələn həkimin hər gün etdiyi 4 qızıl QAYDA

Xərçəng - müasir dövrün ən qorxulu xəstəliklərindən biri olsa da, onu önləmək və riskləri azaltmaq üçün gündəlik həyatımıza daxil edə biləcəyimiz sadə, lakin təsirli vərdişlər mövcuddur. xəbər verir ki, xərçəng müalicəsin

.

Ən təhlükəli qulaqcıq növü açıqlandı

Birbaşa qulaq kanalına yerləşdirilən kanaldaxili qulaqcıqlar, qulaq pərdəsinə daha yaxın olur. -ın xarici mediaya istinadla xəbərinə görə, bu da həkimlərin fikrincə, eşitmə orqanlarına zərər vermə riskini artırır. "Qulaqcı

.

Kürən, sarışın, yoxsa qaraşın? – Xərçəngə ən çox meyilli olan rəng tipi

Dəri rəngi və saç tonunun xərçəng riski ilə əlaqəsi olub-olmaması uzun müddətdir tibb sahəsində maraq doğuran mövzulardan biridir. Dermatoloqlar bu sualı aydınlaşdırmaq üçün geniş müşahidələr aparıblar və nəticələr bir dah

.

Qaraciyərin düşməni hesab edilir - Hər kəsin evində var

Qaraciyər orqanizmin ən vacib orqanlarından biridir. O, bədəndə toksinlərin zərərsizləşdirilməsi, qida maddələrinin parçalanması və həyati əhəmiyyətli zülalların sintezində əsas rol oynayır. Sağlamlığı qorumaq üçün isə düzgü

.

Hər yeməkdə var: Depressiya yaradırmış

Duz depressiya və anksiyete riskini 40 faiz artırır. xəbər verir ki, duzlu yeməklər depressiya və anksiyete riskini əhəmiyyətli dərəcədə artıra bilər. Çinin Sincan Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan araşdırm

.

Saqqız çeynəməyin gözlənilməz faydaları da varmış

Məlum olur ki, saqqız sadəcə nəfəsi təravətləndirmək üçün deyil, həm də sağlamlığımız üçün faydalı bir vasitədir. Çoxları bunun fərqində olmasa da, saqqızın bir sıra müsbət təsirləri mövcuddur.  saqqız çeynəməyin 5 əsas üstünlüyün

.

Xərçəngin müalicəsində yeni bitki - Şöhrəti ABŞ-yə qədər yayıldı

Şərqi Anadolunun yüksək yaylalarından toplanan və xalq arasında "ışkın", "ırgın" və ya "uçkun" kimi tanınan bu bitki, xərçəngin müalicəsində perspektivli təsiri ilə dünya tibb ictimaiyyətini

.

Orqanizm üçün ən faydal 7 balıq növü

Balıq insanın sağlam qidalanmasının vacib hissəsidir. Mütəxəssislər həftədə 2-3 dəfə balıq yeməyi tövsiyə edirlər və bu, təsadüfi deyil. Balıq zülal və faydalı yağların əla mənbəyidir və bu səbəbdən balanslı rasionun mühü

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az toy makiyaji sekilleri geyim dəbləri aksessuarlar meyveli tort masaj elm haqqinda atalar sözləri xarici ulduzlar vətən haqqında bayatı rus dilin nece orenek kurtlar vadisi azərbaycan zəhmət