40 yaşdan sonra bu qidalardan imtina etməlisiniz

40 yaşdan sonra bu qidalardan imtina etməlisinizBütün yaş qruplarına, xüsusən də 40 yaşdan yuxarı insanlara yüksək səviyyəli emal olunmuş qidaları rasionundan çıxarmaq tövsiyə olunur. Çünki onların tərkibində orqanizm üçün zərərli olan çoxlu miqdarda əlavələr və şəkərlər var.
Milli.Az baku.ws-ə istinadən bildirir ki, bu barədə rusiyalı dietoloq Qalina Volkova məlumat verib.
"40 ildən sonra hansı qidalardan imtina etməlisiniz" sualına dietoloqun reaksiyaspı belə olub.
"Bütün yaş qruplarında, xüsusən də 40 yaşdan sonra, ultra emal olunmuş qidaları rasiondan çıxarırıq. Bunlar konservantlardan istifadə edərək fabriklərdə istehsal olunan məhsullardır. Onlar əlavələrlə dolu olduğu üçün bu məhsulların əksəriyyətində şəkər var", - deyə o bildirib.
Bunun əvəzinə diyetoloq əzələ kütləsini saxlamağa kömək edən zülallı qidalara diqqət yetirməyi məsləhət görüb.
Həkim əlavə edib ki, gündəlik 500 qram tərəvəz və meyvə qəbuluna da riayət etməlisiniz.
Allergiya xəstələri, yüksək xolesteroldan əziyyət çəkənlər, həmçinin kəskin mərhələdə pankreatit olanlar yumurta yeməkdən çəkinməlidirlər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 959   Tarix: 03 oktyabr 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Parmesan pendiri əslində nədən hazırlanır? - şoka düşəcəksiniz

Parmezan dünyanın ən məşhur pendirlərindən biridir, lakin bütün istehlakçılar bunun vegetarianlar və veganlar üçün uyğun olmadığını bilmirdi. Onun istehsalı buzov mədəsindən alınan fermentlə bağlıdır.  xəbər verir ki, mövzun

.

Bu hissin zəifləməsi qocalığın əsas əlamətidir

Yaşlı insanlarda qoxu hissinin zəifləməsi ürəyin işemik xəstəliyi riskini yüksəldə bilər. xəbər verir ki, bu nəticəyə ABŞ-ın Miçiqan Dövlət Universitetinin alimləri gəlib. Araşdırmanın nəticələri "JAMA Otolaryngology"

.

Baş və boyun xərçənginə niyə gec diaqnoz qoyulur?

Baş və boyun nahiyəsində yaranan xərçənglər çox zaman gec mərhələdə və ya səhv diaqnozla müəyyən edilir. Mütəxəssislərin fikrincə, bunun əsas səbəbləri arasında simptomların düzgün qiymətləndirilməməsi, biopsiyadan çəkinmə

.

İstifadə müddəti bitdikdən sonra yeməməli olduğunuz 6 qida

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi qidalar istifadə müddəti bitdikdən sonra sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yaradır. . xəbər verir ki, bu məhsullar bakteriyaların sürətlə çoxalması səbəbindən qida zəhərlənməsinə, hətt

.

Gündə 5 saat yatmaq kifayət edir? - Alimlər açıqladı

Əgər siz saat 23:00-00:00 arası yatıb səhər 04:00-05:00-da özünüzdən asılı olmadan oyanırsınızsa, bu, sadəcə vərdiş deyil, nadir genetik xüsusiyyətin göstəricisi ola bilər. xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, bəzi insanlard

.

Bu yeməkləri folqaya bükmək olmaz - Tərkibinə alminium qarışır

"Folqada kələm və kartof bişirmək məsləhət görülmür, çünki bu zaman yemək içəridə buxarlanır və çiy qalır". xəbər verir ki, rusiyalı qida mütəxəssisi Dmitri Bıstrovun sözlərinə görə bəzi qidalar folqa ilə reaksiyay

.

Alimlər ağciyər xərçənginin inkişaf səbəbini tapdı

Ağciyər xərçəngi iltihab nəticəsində inkişaf edə bilər. xəbər verir ki, Texas Universitetinin tədqiqatçıları bu qənətə gəliblər. Belə ki, ağciyər toxumalarında baş verən iltihab görünən şiş yaranmadan əvvəl xərçəngin inkişafın

.

Bu xəstəlik dünyada sadəcə 13 nəfərdə var

Dünyada yalnız 13 nəfərdə rastlanan yeni nevroloji xəstəlik tapılıb. xəbər verir ki, İspaniyanın Bellvitge Universitet Xəstəxanası və Idibell Tədqiqat Mərkəzi alimləri dünyada cəmi 13 nəfərdə müəyyən edilən nadir nevroloj

.

Turşudan sonra bu əlamətlər yaransa həkimə gedin, yoxsa

Ev şəraitində ət və digər məhsulları konservləşdirmək botulizm təhlükəsini artırır. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı terapevt Nadejda Çernışova danışıb. "Botulizm bakteriyasını məhv etmək üçün 120C temperatur lazımdı

turlar.az

hamiləlik kosmetoloq geyim seçimi soda maskasi şirin xəmir işləri gavalinin faydasi islamda qadinlar kosmetika terezi englishdilində qulaq novruza aid hakışta bedii edebiyyat hakıştalar