5 dəqiqə ərzində hazırlanır və ömürlük effekt verir

5 dəqiqə ərzində hazırlanır və ömürlük effekt verirQəbizlik həzm sisteminin qeyri-müntəzəm işləməsi nəticəsində bağırsaq hərəkətlərinin yavaşladığı bir vəziyyətdir. Bu vəziyyətə çox vaxt lifsiz pəhriz, qeyri-kafi maye qəbulu, oturaq həyat tərzi, stress və ya müəyyən dərmanlar kimi amillər səbəb ola bilər.
Milli.Az axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, adətən qarın ağrısı, şişkinlik və narahatlıq kimi simptomlarla özünü göstərir. Ancaq bu qarışım bütün qəbizlik şikayətlərinizi bitirə bilər. Bunun üçün ev şəraitində hazırladığınız məlhəmlər içə bilərsiniz:
Bir qazana yarım litr su qoyun və qaynadın. Bütün maddələri qaynar suya əlavə edin. Tərkibləri əlavə etdikdən sonra qarışığı 10 dəqiqə dəmləyin.
Sonra süzün və çay kimi için. İstəsəniz 1 çay qaşığı bal əlavə edə bilərsiniz.
Bu çay uzun müddət istifadə üçün uyğun deyil və xroniki xəstəlikləri olan insanların həkimə müraciət etmədən istehlak etməmələri tövsiyə olunur. Ancaq xroniki qəbizlikdən əziyyət çəkirsinizsə, müntəzəm olaraq istehlak edə biləcəyiniz müxtəlif qidalar var ki, bu problemi tamamilə aradan qaldıra bilər.
Ən çox qoz-fındıq yüksək miqdarda lif ehtiva edir. Ancaq badam bu baxımdan ən zənginlər arasındadır. Ona görə də qəbizlikdən əziyyət çəkənlər badam yesin. 
Alma da bu yöndən sizə yardım edə bilər. Onu meyvə kimi və ya salata qataraq qəbul edə bilərsiniz. 
Ənginar yemək qəbizliyin qarşısını almaq üçün ideal bir həlldir. Bir orta ölçülü ənginarda təxminən 7 qram lif var. Bundan əlavə, tərkibində 4 qram protein, C vitamininin gündəlik tövsiyə olunan dəyərinin 25% -ni və maqneziumun 19% -ni təmin edir. Buna görə də, ənginar həm lif, həm də digər qida dəyərləri baxımından çox faydalıdır.
Mükəmməl bir lif qaynağı olan avokado qəbizlik problemlərini qısa müddətdə həll etməyə kömək edə bilər. Onu səhər tost kimi və ya salatda yeyə bilərsiniz.  Bir porsiya avokado (bütün meyvədən bir qədər az) 10 qram lif, 3 qram protein və gündəlik C vitamini ehtiyacınızın 24%-ni təmin edir. Buna görə də, avokado pəhrizinizə əlavə edilməli olan faydalı qidadır.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 627   Tarix: 25 may 2024
f Paylaş

xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Bu meyvələr nəyə faydalıdır?

Hər bir fəsildə meyvələrin insan orqanizmi üçün faydaları mühüm və fərqlidir.   -a istinadən xəbər verir ki, meyvələrin insan sağlamlığındakı rolunu təqdim edir:. Qarpız - qarpız, yay boyunca istehlak edə biləcəyiniz ən ləzzətl

.

7 gün edin və qarnınız dümdüz olsun

Yayın gəlişi ilə qışda alınan çəki bir çox insanın narahatçılığına çevrilir. Buna görə də dietoloqlar artıq çəkidən cəmi bir həftəyə xilas olmağın yolunu açıqlayıb. axşam.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər 1 həfty

.

Səhərlər bu mürəbbəni yeyənlər xəstəlik üzü görmür - İmmuniteti gücləndirir

Zoğal tərkibində yüksək C vitamini olan, antioksidanlarla zəngin meyvələrdən biridir. -a istinadən xəbər verir ki, bu meyvədən hazırlanan mürəbbə və cem səhər yeməyi üçün ideal seçim ola bilər. Ekspertlər bildirirlər ki

.

Ən bahalı toniklərin rəqibi: 3 dəqiqəyə dərini gözəlləşdirir

Tonik dərini dərindən təmizləyən vasitədir. Xüsusilə isti havalarda dəridə günəş ləkələri əmələ gələ bilər. Buna görə də dərini mütəmadi olaraq təmizləmək, tonikdən istifadə etmək lazımdır. Bir çox brendin müxtəlif faydala

.

Pərpətöyün bu xəstəliklərin dərmanı imiş

Orqanizm üçün xeyirli məhsullardan biri də pərpətöyündür. -a istinadən bildirir ki, pərpətöyünün tərkibi A, B1, B2, K, PP vitaminləri, üzvi turşular, qlükoza, saxaroza, zülali maddələr, kalsium, kalium, maqnezium, manqa

.

Ürək üçün ən faydalı qida: çiy halda yeyin

Qoz ürəyi qoruyur və infarktın qarşısını alır. Ürək divarını sağlam formada saxlayan qozun faydaları saysız-hesabsızdır. Bu çərəz Omeqa-3 yağ turşuları, antioksidantlar və liflə zəngin bir qida kimi tanınır. -a istinadə

.

Tətildə xəstələnməmək üçün nə etməli?

Tətil zamanı turist ishali, qrip, hepatit A, tif və pnevmoniya kimi xəstəliklərdə artım müşahidə olunur. -a istinadən xəbər verir ki, yoluxucu xəstəliklər üzrə mütəxəssis Elif Hakko bayram tətilini də sağlam şəkildə baş

.

Ağcaqanadlar bəzi insanları niyə daha çox dişləyirlər?

"Bir insanın ağcaqanad üçün cəlbediciliyi dərisində yaşayan mikroblardan asılıdır". -a istinadən xəbər verir ki, bu sözləri rusiyalı allerqoloq-immunoloq Elvina Davlyatova deyib. "İnsanın ağcaqanad üçün cəlbediciliyin

.

Hər gün mayonez yemək olmaz

Bir çox insanlar mayonezdən əsas sous kimi istifadə etməyi sevir. Çünki onun heç bir zərərinin olmadığını düşünürlər. Bəziləri isə zərərli olduğuna görə bu qida məhsulundan istifadə etməkdən qorxurlar.   -a istinadən bildiri

turlar.az

sonxeber.az kosmetika mehsullari qaşların formalari gozel gorunmek şirniyyat ve tortlar saç maskaları eroziya xesteliyi hamilə qadın nə yeməli kosmetika qiz evi haxista burclər novruz bayramina aid hakista haxışda vetene aid atalar sozleri