5 dəqiqədə evdə hazırlanan dondurma - mağazadan alınandan 100 dəfə daha dadlı

5 dəqiqədə evdə hazırlanan dondurma - mağazadan alınandan 100 dəfə daha dadlıYay aylarında ən çox arzu edilən dadlı şirniyyat, əlbəttə ki, bir neçə qaşıq soyuq və ləzzətli dondurmadır. Bu deserti evdə, bir neçə sadə inqrediyentlə, cəmi bir neçə dəqiqədə hazırlamaq mümkündür.
Milli.Az xəbər verir ki, YouTube kanalı "Tasty and Beautiful at Home" 5 dəqiqəyə dondurma hazırlamağın qaydasını izah edir.
Meyvəli dondurma
Tərkibi:
400 q donmuş giləmeyvə və ya meyvə
1 ədəd banan (təxminən 200 q)
150 q şəkərli kondensə edilmiş süd
Hazırlanması:
Donmuş giləmeyvə və ya meyvəni götürün. Əgər təzə meyvəniz varsa, əvvəlcədən dondurucuda saxlayın. Giləmeyvələri blender qabına qoyun və 150 ml şəkərli kondensə edilmiş süd əlavə edin. Yüksək keyfiyyətli süd istifadə etmək daha yaxşıdır.
Bütün qarışığı hamar və bərabər maye halına gələnədək qarışdırın.
Dondurmanı qəliblərə tökün və dondurucuya yerləşdirin. Əgər xüsusi qəlibiniz yoxdursa, plastik qabda da dondura bilərsiniz.
3-4 saat dondurucuda saxladıqdan sonra ən dadlı dondurmanız hazır olacaq!
Şokoladlı dondurma
Tərkibi:
400 q banan
2 xörək qaşığı kakao tozu
100 q şəkərli kondensə edilmiş süd
Hazırlanması:
Bananları soyun və parçalara bölün. Təxminən 1 saat dondurucuda saxlayaraq bir az bərkidin. Sonra banan parçalarını blender qabına qoyun, 100 ml şəkərli kondensə edilmiş süd və 2 xörək qaşığı kakao tozu əlavə edin.
Bütün inqrediyentləri təxminən 2 dəqiqə boyunca hamar olana qədər qarışdırın. Qarışığı qəliblərə və ya bir qaba tökün və dondurucuya qoyun. 3 saat sonra şokoladlı dondurmanız hazırdır!
Kənan
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 531   Tarix: 17 avqust 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qadağan olunmuş arzularınızı paylaşmaq: Partnyorla bu barədə necə danışmalı?

Cütlüklərin intim arzular və fantaziyalar haqqında danışması üçün doğru zaman, sakit mühit və partnyorun istənilən reaksiyasına hazır olmaq vacibdir. xəbər verir ki, bu barədə ukraynalı seksoloq və psixoloq Svyatoslava Fedoret

.

Yumurtaların rəf ömrü açıqlandı - Bu müddətdən artıq saxlamaq olmaz

Dietoloq Vanessa Giglio təzə yumurtaların maksimum saxlanma müddətinin bir ay olduğunu bildirib. xəbər verir ki, dietoloqun sözlərinə görə yumurtalar düzgün saxlanıldıqda soyuducuda 21-30 gün ərzində istifadəyə yararlı qalır

.

Soyuq havalarda dırnaq ətrafında göbələk riski artır – Xalq təbabətinə əsaslanan 3 effektiv üsul

Havaların soyuması ilə birlikdə dırnaq ətrafında bir sıra problemlər yarana bilər. Dəri çatlamaları, quruluq və estetik baxımdan xoşagəlməz görüntülərlə yanaşı, bu hallar bəzən dırnaq göbələyinin ilkin əlaməti ola bilər

.

Stratus COVID-19 ştammı dünyada sürətlə yayılır

Yeni COVID-19 ştammı Stratus (XFG) sürətlə yayılır. Bu, Omikron variantının alt növüdür. xəbər verir ki, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) məlumatına görə, Stratus xüsusilə Cənub-Şərqi Asiya ölkələrində aktiv şəkildə yayılır

.

TƏBİB açıqladı: Bu məlumatlar da elektronlaşdırıldı

İcbari Tibbi Sığortanın, TƏBİB və İnnovasiya və Rəqəmsal İnkişaf Agentliyinin birgə əməkdaşlığı nəticəsində "mygov" platformasına xəstəlik tarixçəsi (epikriz) məlumatları inteqrasiya olunub. TƏBİB-dən verilən məlumat

.

Erojen zonalar necə formalaşır? - Seksoloqdan açıqlama

Erojen zonalar adətən dərinin daha nazik və sinir uclarının daha çox olduğu bədən hissələrində yerləşir, lakin bəzən bu zonalar gözlənilməz yerlərdə də meydana çıxa bilər. Onların formalaşması isə insan həyatının ilk ilində

.

Yulaf sıyığı, yoxsa smuzi: Səhər enerjisi üçün hansı daha yaxşıdır?

Səhər yeməyi günə enerjili başlamağın əsas açarıdır. Bəs maksimum enerji əldə etmək üçün yüngül və tez hazırlanabilən smuzi, yoxsa qidalandırıcı yulaf sıyığı seçilməlidir? . "Real Simple"in təqdim etdiyi məlumatlar

.

Çətənə toxumunun sağlamlığa inanılmaz faydaları

Qidalanma mütəxəssisləri çətənə toxumunun insan sağlamlığı üçün çoxsaylı faydalarını açıqlayıblar. Bitki mənşəli zülal mənbəyi olan çətənə toxumu xüsusilə vegan və vegetarian pəhrizlərində mühüm yer tutur. xəbər verir ki

.

Kartof fri şəkər yaradır - Xəbərdarlıq

Qızarmış kartof 2-ci tip diabet riskini 20 faiz artırır - elmi araşdırma. Son illərdə aparılan elmi tədqiqatlar qızarmış kartofun 2-ci tip diabet riskini artırdığına dair nəticələr ortaya qoyur. Küçədə qısa geyinən qıza gör

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geyim necə seçməli həkim məsləhəti toy gecesi ana və uşaq sızanaqlara qarşı elme aid atalar sozu hamiləlik təqvimi bayatılarımızda vətən həsrəti novruz bayramina aid hakista narin faydasi novruz haqistalari vətən haqqında atalar sözləri