Ac qalmaqla ömrü uzatmaq mümkündür

Ac qalmaqla ömrü uzatmaq mümkündürSkripps Araşdırma İnstitutunun alimləri, kalori istehlakını azaltmaqla, daha uzun ömürlülüyə, xərçəng, ürək-damar, şəkərli diabet və demans kimi xəstəliklər riskinin yaranma fazizinin aşağı düşməsinə səbəb olan mexanizmin olmasını sübut edib.
Milli.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, təcrübə zamanı tədqiqatçılar bir neçə siçan qrupunu müqayisə edib. Qruplardan birində olan gəmiricilərə məhdud miqdarda kalorili qida verilərək, 22 dərəcə selsi temperaturda saxlanılıb. Digər bir qrup isə daha isti şəraitdə 30 dərəcə selsidə yerləşdirilib. Bundan sonra alimlər siçanların bədənindəki tərkibin yalnız yemdəki qida birləşmələrindən asılı olmayan, metabolik maddələr üzrə axtarış keçirib. Nəticədə temperaturun orqanizmin vəziyyətinə, kalori məhdudlaşdırması kimi böyük təsir etməsi ortaya çıxıb. Məməlilərin daha az qida istehlak etdikdə bədən istiliyinin aşağı düşdüyü müşahidə edilmişdir. Bununla belə, temperaturu aşağı salmaq, kalori məhdudiyyətindən asılı olmayaraq ömrünü artıra bilər.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1146   Tarix: 15 sentyabr 2020
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI

Əhali arasında hərarətin yüksəlməsi, ümumi halsızlıq, öskürək, boğaz ağrısı, burun axması və ya tutulması kimi əlamətlərlə müraciət edən şəxslərdən götürülmüş yaxmalarda fəsli qrip virusu və ara-sıra digər respirator virusla

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Hansı kosmetoloqlardan razı qalmısız? - SORĞU

Son dövlər vətəndaşların kosmetoloqlardan şikayət halları artmaqdadır. şikayətləri nəzərə alaraq sorğu keçirir. Razı və narazı qaldığınız kosmetoloqların adlarına "Facebook" səhifəmizdəki sorğuda qeyd edə bilərsiziniz.

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida

Nevroloqlar beynə ən zərərli olan 6 qidanı açıqlayıb. xəbər verir ki, nevroloqlar beynin uzunmüddətli fəaliyyətini zəiflədən 6 gündəlik qidanı müəyyənləşdirib. Mütəxəssislər bu məhsulların həm geniş istifadə edildiyini, hə

.

Yeni il "yolka"ları barədə ciddi xəbərdarlıq - Evə gətirdiyimiz təhlükə

Pulmonoloq Yelena Pyatikova süni Yeni il ağaclarının düşündüyümüz qədər zərərsiz olmadığını bildirib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, bir çox evlərdə istifadə olunan bu ağaclar plastik materiallardan hazırlandığı üçü

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

turlar.az

yaz geyimleri 2025 toy makiyajlari hamiləlik geyimler yay koftalari tanınmış qadınlar infeksiya kosmetika usaq seirleri ariqla oglan evi novruz hakistasi qz eviyçun hakışta