Aclıq hissini öldürməklə arıqlamağın yolları

Aclıq hissini öldürməklə arıqlamağın yollarıQida dəbulu və şirniyyatlardan imtina etməklə aclıq hissi yaşamadan arıqlamağaın ən asan yolu tapılıb.
Belə ki, bəzi dietoloqlar müxtəlif qidalardan istifadə etməklə aclıq hissini yatışdırmaqla arıqlamağı məsləhət görürlər. Bu qidalar mədənin həcmini böyütmür, amma orqanizmin vitamin və mineral balansını saxlamaqla arıqlamağa səbəb olur. Bu qidalara aiddir:
Şokolad.
Təbii antioksidant olmaqla yanaşı şokolad insanda endorfin hormonunun artmasına səbəb olan bir qidadır. Şokolad insanda aclıq hissini öldürməklə insanın stressini aradan qaldırır və aclığın beyinə olan təsirinin qarşısını alır. Dietoloqlar şokolad yeməklə ən çox zehni fəaliyyətlə çalışanların pəhriz saxlamalarını məsləhət görürlər.
Bal.
Bal təbiətin insanlar bəxş etdiyi ən qiymətli nemətlərdən sayılır. Bal maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırmaqla orqanizmin bütün mineral və vitamin balansının ödəyir. Gün ərzində acdığınız zaman 1 qaşıq bal, 1 stəkan ilıq su qəbul etməklə aclıq hisinizi öldürə və qida qəbulundan imtina edə bilərsiniz.
Quru meyvələr.
Qoz, fındıq, badam və s. ləpələri və müxtəlif meyvə quruları qəbul etməkə orqanizmin ehtiyacı olan mineral və vitaminləri qəbul edərək başqa qida yemədən arıqlamaq mümkündür. Bu qidalar da mədə və bağırsaqları böyütmür və qarın, bel hissənin enlənməsinə yol vermir.
Dondurma.
Dondurmanın tərkibində olan kalsium sümük sistemini möhkəmləndirməklə orqanizmin aclıq hissinin aradan qalxmasına yardım edir. Gün ərzində bir-neçə dondurma yeməklə aclıq hissinizi aradan qaldırmağa nail ola bilərsiniz. Bu üsulla bir-neçə gün pəhriz saxlasanız qarın bölgənizdəki piylərin azaldığını görəcəksiniz.
Marmelad.
Marmelad az kalorili şirniyyat sayılır. Təbii üsullarla ev şəraitində hazırlanmış marmelad aclıq hissini aradan qaldırmaq qabiliyyətinə malikdir. Onun tərkibində olan pektin, jelatin orqanizmdə toksiki maddələrin xaric olmasına səbəb olacaq və həzm sistemini normallaşdıraraq qanda pis xolesterinin miqdarının azaldacaq.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1476   Tarix: 11 noyabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın

Yeni il ərəfəsində şirniyyatların çoxluğu dişlər üçün risk yaradır. xəbər verir ki, mikrobioloqlar bildirirlər ki, şirniyyat ağıza daxil olduqda dişlərdə yaşayan bakteriyalar onu enerji üçün istifadə edir və bir-iki dəqiq

.

Bahalısı da, 2 manatlığı da eyni işi görür, aldanmayın - Həkim

Bahalı diş fırçaları düşündüyünüz qədər fərq yaratmır. xəbər verir ki, bunu hollandiyalı stomatoloq parodontoloq Tima Tomassenin deyib. Alim müxtəlif klinik tədqiqatları müqayisə edərək adi və elektrikli fırçaların təsirin

.

Covid keçirmiş insanlarda qan laxtalanır - Həkimdən xəbərdarlıq

COVID-19-dan sonra yaranan mikrotromblar barədə xəbərdar edilib. xəbər verir ki, rusiyalı həkim Pavel Traxtman bildirib ki, virusun təsiri ilə qan damarlarında yapışqan mikrotromblar əmələ gələ bilər. Bu tromblar kapilyarlar

.

Alimlər çuğundurun inanılmaz faydasını aşkarladı

Britaniyalı tədqiqatçılar çuğundurun damar, ürək və beyin sağlamlığı üçün faydalı olduğunu müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nutrients" jurnalında dərc olunan icmalda çuğundurun nitrat, betalain və polifenol tərkibini

.

Kağız dəsmal alarkən diqqət - İçində olan bu 3 maddə xərçəng yaradır

Gündəlik istifadədə ən zərərsiz görünən məhsullardan biri hesab edilən kağız dəsmalların tərkibində bəzən gözə görünməyən kimyəvi maddələr ola bilər. xəbər verir ki, xlorlu ağardıcılar, dioxin və furan kimi qalıqlar uzu

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

.

Hamiləlik testinin səhv göstərdiyi saatlar açıqlandı

Hamiləlik testinin hansı vaxtda edilməsi nəticənin dəqiqliyinə təsir edir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı ginekoloq Yuliya Lobaçeva deyib. O bildirib ki, testin axşam edilməsi yalnış nəticə ehtimalını artıra bilər. "Mayalanmada

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Orqanlara bənzəyən qidalar

Təbiətdə elə qidalar var ki, həm forması ilə müəyyən orqanı xatırladır həm də həmin orqan üçün faydalı təsirə malikdir. xəbər verir ki, bu oxşarlıq təsadüfi sayıla bilər amma bir çox araşdırmalar bu uyğunluğun sağlamlığ

turlar.az

reseptler kosmetoloq qadin sayti qarın yağları qarasin qizlar ucun makiyaj qadın sinəsi hüquqşünas kosmetika oglaq layla gulmeli hakista opusme seksi