Aclıq qocalan beyin üçün faydalıdır

Aclıq qocalan beyin üçün faydalıdırCon Hopkins Universiteti və ABŞ Milli Qocalma İnstitutundan olan amerikalı alimlər müəyyən ediblər ki, ac qalma və sağlam qidalanma yaşlı insanlarda idrak funksiyasını yaxşılaşdırır.
Milli.Az oxu.az-a istinadən xəbər verir ki, tədqiqat "Cell Metabolism" (CellMet) elmi jurnalında dərc olunub.
Təcrübədə piylənmə və insulin müqaviməti diaqnozu qoyulmuş 40 nəfər yaşlı insan iştirak edib. Belə vəziyyət beynin sürətlə qocalması və zehni qabiliyyətlərin azalması riskini artırır.
Tədqiqatın nəticələri göstərib ki, həm intervalla aclıq, həm də sağlam pəhriz insulin müqavimətinin azalmasına və idrak funksiyasının yaxşılaşmasına səbəb olur.
Beyin sağlamlığı baxımından, sağlam pəhrizin beynin qocalma sürətini yavaşlatmağa kömək etdiyi müəyyən edilib.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 794   Tarix: 21 iyul 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu qədərdən artıq şokolad yemək olmaz - Endokrinoloqdan xəbərdarlıq

Böyüklərin gündə 25 qramdan artıq şokolad yeməsi zərərlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Marqarita Belousova "gazeta"ya açıqlamasında bildirib. Onun sözlərinə görə şokolad təkcə dadına görə deyil

.

C vitamini bu şəxslərə xeyirdən çox zərər verir

"Askorbin turşusunu ( vitamin C-nin elmi adı ) yüksək dozada qəbul etmək nə xəstəliyin qarşısını alır, nə də gedişatını yüngülləşdirir". xəbər verir ki, rusiyalı terapevt Svetlana Kanevskaya payız aylarında vitami

.

Bu şəxslərə 30 qramdan artıq pendir yemək olmaz - Açıqlama

Mütəxəssislər yaşlı insanlara pendir istifadəsində ehtiyatlı olmağı tövsiyə edir. xəbər verir ki, qida eksperti Yelena Sidorovanın sözlərinə görə ürək-damar xəstəlikləri, xüsusən hipertoniya və aterosklerozu olan şəxslə

.

Siçanlar üzərində test edildi, indi də insanlarda yoxlayacaqlar - Alimlər görün nə tapdı

Beyində iştahı idarə edən hissə aşkarlanıb. xəbər verir ki, tədqiqat nəticələri Cell Reports jurnalında dərc olunub. BNST adlanan hissənin iştahı idarə etməsi aşkarlanıb. Araşdırmalara görə bu sahə həm dadı, həm də aclı

.

Kolbasa və sosiskalar xərçəng yaradır

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, emal olunmuş ət məhsulları, xüsusilə də kolbasa və sosiskalar müntəzəm şəkildə qəbul edildikdə sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalara görə, bu məhsulları

.

"Şəkərsiz" şirin qida və içkilər xərçəng yaradır - Açıqlama

"Şəkərsiz" şirin qida və içkilər xərçəng yarada bilər. xəbər verir ki, bunu endokrinoloq Maria Matveeva bildirib. Onun dediyinə görə "şəkərsiz" məhsullar sağlamlıq üçün o qədər də faydalı deyil və uzu

.

Ölkədə xəstəxanalara müraciətlərin sayı artdı

Son günlər ölkəmizdə havaların soyuması ilə öskürək, qızdırma və boğaz ağrısı şikayətləri ilə xəstəxanalara müraciətlərin sayı artıb. . Bəs bu hallar sadəcə mövsümi qripdir ya aktiv virus dalğasıdır? . xəbər verir ki, həkimləri

.

Turşu xərçəng riskini azaldır

Əhalinin böyük bir hissəsi turşuların mədə üçün yaxşı olmadığına inanaraq istehlak etməkdə tərəddüd edir. Bununla belə, onların ləzzətindən əlavə, ümumi sağlamlıq üçün çoxlu faydaları olduğu ortaya çıxıb. . xəbər verir ki

.

Səhər belə oyanırsınızsa dərhal həkimə gedin - Terapevtdən açıqlama

Gecə tərləmələri ağır xəstəliyin xəbərçisi ola bilər. xəbər verir ki, bu barədə terapevt Syuzanna Uayli xəbərdarlıq edib. Onun sözlərinə görə davamlı gecə tərləmələri bəzi təhlükəli xəstəliklərin ilkin əlaməti sayılır. Həki

turlar.az

kosmetoloq gozel gorunmek adlarin menasi şalvar modelləri qargidali salati içi doldurulmuş badımcan turşusu qan qruplari kosmetika nizami gəncəvi 8 mart yutube oxatan bayatılarımızda vətən həsrəti