Acqarına qəhvə içmək bu xəstəlikləri yaradır

Acqarına qəhvə içmək bu xəstəlikləri yaradırSəhər acqarına həddindən artıq miqdarda qəhvə istehlakı həzm problemləri, yuxu pozğunluğu, narahatlıq, zəif sümük sağlamlığı, ürək döyüntüsü və susuzluğa səbəb ola bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, hər kəsin vazkeçilməz içkilərindən biri də qəhvədir. Xüsusilə səhər saatlarında üstünlük verilən qəhvə acqarına içilməməlidir.
Enerji artırdığı və bəzi hallarda arıqlamağa kömək etdiyi üçün üstünlük verilən qəhvə, ac qarına içildiyi zaman bəzi xəstəlikləri tətikləyir.
Ac qarına qəhvə içmək bir çox insan üçün vərdiş ola bilər, lakin bunun bəzi mənfi təsirləri ola bilər.
1. Mədənin turşusunu artırır ki, bu da ürək bulanması, mədə ağrısı kimi problemlərə səbəb ola bilər.
2. Hormonal balansa təsir edir. Aç qarına qəhvə içmək kortizol (stress hormonu) səviyyəsini artıra bilər. Bu isə narahatlıq, yorğunluq hissi, qan şəkərinin dəyişməsi kimi problemlərə yol aça bilər.
3. Həzm problemləri. Qəhvə bağırsaq hərəkətlərini stimullaşdıra bilər, ona görə də onu acqarına içmək ishal, mədə ağrısı, köp və şişkinlik kimi problemlər yarada bilər.
4. Qida vasitələrinə təsir edir. Qəhvə xüsusilə acqarına içildiyi zaman müəyyən qida maddələrinin (məsələn, dəmir və kalsium) udulmasına mane ola bilər. Bu, uzun müddətdə qida çatışmazlığına səbəb ola bilər.
5. Aç qarına qəhvə kofeinin təsirini gücləndirə bilər. Bu vəziyyət isə ürək döyüntüsü, qıcıqlanma, başgicəllənmə kimi şikayətlərə səbəb ola bilər.
Aç qarına qəhvə içmək əvəzinə səhər yeməyindən sonra içməyə çalışın. /Lent.az 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 903   Tarix: 01 fevral 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları

Müasir həyat tərzi, qeyri-sağlam qidalanma, hava çirkliliyi, stress və kimyəvi maddələr orqanizmdə toksinlərin yığılmasına səbəb olur. Bu toksinlər zamanla həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər

.

Zərərli olduğu deyilən pendir növləri demensiyanın qarşısını alırmış

Pendirin istehlakı demensiyanın qarşısını almağa kömək edə bilər. xəbər verir ki, İsveçli alimlər yağlı süd məhsulları, xüsusilə yağlı pendirlər və krem məhsullarının demensiya riskini azalda biləcəyini müəyyən ediblər. Araşdırmad

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

.

Çox adam arıqlamaq üçün belə edir, amma kökəldir

Gündə 1 və ya 2 dəfə yemək sağlamlıq üçün tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı diyetoloq, qastroenteroloq və endokrinoloq Viktoriya Gonçar deyib. Onun sözlərinə görə gün ərzində üç yeməyi atlamaq metabolizmin pozulmasına

.

Sink çatışmazlığı nələrə səbəb olur? - problemi aradan qaldırmağın yolları

Sink insan bədəni üçün həyati əhəmiyyət daşıyan minerallardan biridir. O, immun sistemi, dəri və saç sağlamlığı, dad və qoxu hissi, həmçinin hamiləlik və uşaqlıq dövründə sağlam böyümə üçün vacibdir. İnsan bədəni sinki öz

.

Ayaq göbələyi necə keçir? Ayaq göbələyinə nə kömək edir?

Ayaq göbələyi geniş yayılmış dəri problemlərindən biridir və ayaq dərisində müəyyən göbələk növlərinin çoxalması nəticəsində yaranır. Ən çox barmaqların arasında müşahidə olunsa da, növündən asılı olaraq ayağın üst hissəsində

.

Çay deyil, meyvədir

Berqamot çay kimi tanınsa da, əslində, onun sitrus bitkisi olduğundan çoxları xəbərsizdir. Bir versiyaya görə, onu seleksiya nəticəsində əldə ediblər. Başqa bir versiyaya görə, berqamot hibrid deyil, portağalın mutasiyas

.

Bunlar dəmir dərmanlarının təsirini azaldır

Dəmir preparatlarını qəhvə, çay, şərab və süd məhsulları ilə qəbul etmək onların mənimsənilmə effektivliyini azaldır. xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq Yelena Şafranskaya məlumat verib. Mütəxəssisin sözlərinə görə, qı

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

turlar.az

toy makiyajlari gelinlikler yay kolleksiyasi plov reseptləri şəxsi təcrübə baliq yagi siqaret tergitmeyin asan yolu kosmetika xanim az salam ziyafet geyimleri veten haqqinda bayatilar burclerin uygunlugu