Acqarına qəhvə içmək bu xəstəlikləri yaradır

Acqarına qəhvə içmək bu xəstəlikləri yaradırSəhər acqarına həddindən artıq miqdarda qəhvə istehlakı həzm problemləri, yuxu pozğunluğu, narahatlıq, zəif sümük sağlamlığı, ürək döyüntüsü və susuzluğa səbəb ola bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, hər kəsin vazkeçilməz içkilərindən biri də qəhvədir. Xüsusilə səhər saatlarında üstünlük verilən qəhvə acqarına içilməməlidir.
Enerji artırdığı və bəzi hallarda arıqlamağa kömək etdiyi üçün üstünlük verilən qəhvə, ac qarına içildiyi zaman bəzi xəstəlikləri tətikləyir.
Ac qarına qəhvə içmək bir çox insan üçün vərdiş ola bilər, lakin bunun bəzi mənfi təsirləri ola bilər.
1. Mədənin turşusunu artırır ki, bu da ürək bulanması, mədə ağrısı kimi problemlərə səbəb ola bilər.
2. Hormonal balansa təsir edir. Aç qarına qəhvə içmək kortizol (stress hormonu) səviyyəsini artıra bilər. Bu isə narahatlıq, yorğunluq hissi, qan şəkərinin dəyişməsi kimi problemlərə yol aça bilər.
3. Həzm problemləri. Qəhvə bağırsaq hərəkətlərini stimullaşdıra bilər, ona görə də onu acqarına içmək ishal, mədə ağrısı, köp və şişkinlik kimi problemlər yarada bilər.
4. Qida vasitələrinə təsir edir. Qəhvə xüsusilə acqarına içildiyi zaman müəyyən qida maddələrinin (məsələn, dəmir və kalsium) udulmasına mane ola bilər. Bu, uzun müddətdə qida çatışmazlığına səbəb ola bilər.
5. Aç qarına qəhvə kofeinin təsirini gücləndirə bilər. Bu vəziyyət isə ürək döyüntüsü, qıcıqlanma, başgicəllənmə kimi şikayətlərə səbəb ola bilər.
Aç qarına qəhvə içmək əvəzinə səhər yeməyindən sonra içməyə çalışın. /Lent.az 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 890   Tarix: 01 fevral 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Siqaretin bu öldürücü ziyanlarını çox adam bilmir

Siqaret çəkmək dünyada qarşısı alına bilən ölüm səbəblərinin başında gələn ən təhlükəli vərdişlərdən biridir. Tütünün tərkibindəki minlərlə kimyəvi maddə insan sağlamlığına həm qısa, həm də uzunmüddətli ziyan vurur. xəbə

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var

Bəzi ənənəvi səhər yeməyi məhsulu əslində səhər saatlarında orqanizmə zərər verə bilər. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Halit Furkan deyib. O bildirib ki, səhər yeməyi bədən üçün ən kritik vaxt hesab olunur. "B

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI

Əhali arasında hərarətin yüksəlməsi, ümumi halsızlıq, öskürək, boğaz ağrısı, burun axması və ya tutulması kimi əlamətlərlə müraciət edən şəxslərdən götürülmüş yaxmalarda fəsli qrip virusu və ara-sıra digər respirator virusla

.

Hamiləlik planlayan qadınlar lakdan uzaq dursun - Sonsuzluq yaradır

Son illərdə gel-laklı manikürün davamlılığı və rahatlığı səbəbindən geniş yayılsa da, onun müntəzəm istifadəsi qadınların reproduktiv sağlamlığına potensial təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, bu barədə məlumatı qadın xəstəliklər

.

Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq

Son illər həm qadınlarda, həm də kişilərdə saç tökülməsi sürətlə artan problemlərdən birinə çevrilib. Dermatologiya üzrə mütəxəssis bildirir ki, saç tökülməsi təkcə genetik səbəblərlə deyil, həyat tərzi və ətraf mühit amillər

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

turlar.az

aksessuarlar qadin sayti reseptler xatire islamin sekilleri yemək bişirmək pustenin faydalari goz altı qırışlar kosmetika ağır itki hakisdalar badambura brusell bakteriyası kahfe kali