Adi tüpürcək: Nə vaxt öləcəyimizi deyəcək

Adi tüpürcək: Nə vaxt öləcəyimizi deyəcəkAlimlər sadə tüpürcək testi ilə insanın nə zaman öləcəyini proqnozlaşdıra bilərlər.
Milli.Az publika.az-a istinadən xəbər verir ki, heç kim nə vaxt öləcəyini bilmir. Bəşəriyyət yarandığı gündən bəri müəmmalı olan bu suala dəqiq cavab vermək mümkün deyil. Bununla belə, alimlərin apardığı araşdırmaya görə, yanaq çubuq nümunələrindən DNT-dəki dəyişiklikləri təhlil etmək olar.
Nyu-Yorkda yerləşən biotexnologiya şirkəti "Tally Health"dən bir qrup yanaq hüceyrələrindən bioloji yaşı hesablaya bilən "CheekAge" adlı epigenetik saat hazırlayıb. Tədqiqatlar insanın həqiqi yaşından çox hüceyrələrinin neçə yaşında olduğunu təhlil edir.
Alimlər 1921-1936-cı illər arasında doğulmuş 1513 kişi və qadın üzərində araşdırma aparıblar. Ən çox bioloji yaşı olan iştirakçıların ən gənc bioloji yaşı olanlara nisbətən həmin il ölmək ehtimalı 148 faiz çox idi. Tədqiqatçılar gələcəkdə bunun canlı insanlar üzərində sınaqlar keçirməyi hədəfləyirlər. Bu yolla insanın nə vaxt öləcəyini təxmin etmək olar.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 918   Tarix: 02 oktyabr 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Çox adam elə bilir ki, eyni xəstəlikdir, amma.. - Həkim fərqi açıqladı

Həkim soyuqdəymə və qrip simptomları arasındakı fərqləri açıqlayıb. xəbər verir ki, soyuqdəymə və qrip arasında əsas fərqlərdən biri simptomların inkişaf sürətidir. Bu barədə Puerto-del-Sur, Monteprinsipe və Torrelodone

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Dünyanın ən sağlam qidası şüyüd imiş... - SİYAHI

Minlərlə qida məhsulunun qlobal analizindən sonra mütəxəssislər dünyanın ən sağlam qidası kimi şüyüdü seçiblər. xəbər verir ki, vitamin, mineral və güclü antioksidant tərkibi ilə şüyüd bir çox meyvə və tərəvəzləri gerid

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Diabet və diş sağlamlığı arasında kritik əlaqə üzə çıxdı

Alimlər şəkər diabetinin ağız və diş sağlamlığına birbaşa təsir etdiyini müəyyən ediblər. Araşdırmalara əsasən, diabetli şəxslərdə ağız quruluğu, diş çürüməsi, diş əti iltihabı, göbələk infeksiyaları və diş itkisi daha ço

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Soyuq havada çay əvəzinə su içmək daha faydalıdır

Havaların soyuması ilə insanlar bədəni isidən içkilərə xüsusilə çaya daha çox üstünlük verirlər. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, soyuq günlərdə çay əvəzinə su içmək orqanizm üçün daha faydalıdır. xəbər verir ki

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi

Moskvada kişi donuz əti yedikdən dərhal sonra özünü pis hiss edərək xəstəxanaya çatdırılıb. xəbər verir ki, həkimlər ona kardiogen şok və 1-ci tip Kounis sindromu diaqnozu qoyublar. Bu sindrom nadir rast gəlinən, allergi

turlar.az

aksessuarlar geyim və ayaqqabılar geymler 2025 bagirsaqlari temizlemek ucun sidik ifrazı sistemi kabablar qadin net kosmetika baliq burcu kokelmek veten haqqinda bayati salatlar yemekler