Ağciyərləri təmizləyən qidalar
Qeyri-sağlam qidalanma, hərəkətsizlik, genetik və ətraf mühit faktorları ağciyərlərin zamanla zədələnməsinə səbəb olur. Araşdırmalar göstərir ki, bəzi qidalar ağciyərləri gücləndirir və təmizləyir.
Milli.Az Axşam.az-a istinadən ağciyər sağlamlığına yaxşı gələn qidaları təqdim edir.
Zəncəfil - sarıkök: İltihab əleyhinə təsirə malik olan bu ədviyyatlar tənəffüs sistemindəki toksinlərin çıxarılmasına və ağciyərlərin təmizlənməsinə kömək edir.
Sarımsaq: Təbii antibiotik olan sarımsaq ağciyərlərin nizamlı işləməsini təmin edir və ağciyər xərçənginə qarşı qoruyucu təsir göstərir.
Kəklikotu: Tərkibindəki efir yağları sinədə yaranan tıxanmanın qarşını alır. Öskürək, yuxarı tənəffüs yollarının iltihabının və bakteriyaların yaranmasının qarşısının alır.
Qara kök: Öskürəyə təsir göstərir və bəlğəmin ciyərlərdən atılmasını sürətləndirir. Tərkibindəki vitamin və minerallar ağciyər xərçəngi riskini azaldır.
Üzüm toxumu: Toxumları çeynəməklə istehlak etmək lazımdır. Radikallarla mübarizə apararaq ağciyərləri qoruyur.
Kərəviz: Kanserogen maddələrin, ağciyərlərdə meydana gələ biləcək digər xəstəliklərə qarşı təsirlidir.
Milli.Az / news.milli.az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Vətən haqqında bayatılar
Arzuolunmaz hamiləlik
Qaravəllilər
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
Mutasiya olunmuş quş qripi "COVID-19"dan daha təhlükəli ola bilər
Qocalmanı sürətləndirən üç gündəlik VƏRDİŞ
"Tualet vərdişlərindəki dəyişiklik Alzheimerin başlanğıcı ola bilər"
Beyin 32 yaşa qədər yeniyetmə dövründə qalırmış
Niyam artıq bizneslə məşqul olmayacaq
Hər kəsin qarşısında öpüşdülər - FOTOLAR
Qumral Könül Kərimovanı yalançı adlandırdı