Ağciyərləri təmizləyən qidalar
Qeyri-sağlam qidalanma, hərəkətsizlik, genetik və ətraf mühit faktorları ağciyərlərin zamanla zədələnməsinə səbəb olur. Araşdırmalar göstərir ki, bəzi qidalar ağciyərləri gücləndirir və təmizləyir.
Milli.Az Axşam.az-a istinadən ağciyər sağlamlığına yaxşı gələn qidaları təqdim edir.
Zəncəfil - sarıkök: İltihab əleyhinə təsirə malik olan bu ədviyyatlar tənəffüs sistemindəki toksinlərin çıxarılmasına və ağciyərlərin təmizlənməsinə kömək edir.
Sarımsaq: Təbii antibiotik olan sarımsaq ağciyərlərin nizamlı işləməsini təmin edir və ağciyər xərçənginə qarşı qoruyucu təsir göstərir.
Kəklikotu: Tərkibindəki efir yağları sinədə yaranan tıxanmanın qarşını alır. Öskürək, yuxarı tənəffüs yollarının iltihabının və bakteriyaların yaranmasının qarşısının alır.
Qara kök: Öskürəyə təsir göstərir və bəlğəmin ciyərlərdən atılmasını sürətləndirir. Tərkibindəki vitamin və minerallar ağciyər xərçəngi riskini azaldır.
Üzüm toxumu: Toxumları çeynəməklə istehlak etmək lazımdır. Radikallarla mübarizə apararaq ağciyərləri qoruyur.
Kərəviz: Kanserogen maddələrin, ağciyərlərdə meydana gələ biləcək digər xəstəliklərə qarşı təsirlidir.
Milli.Az / news.milli.az









Sovetin vaxtından qalan "yolka" oyuncaqlarını işlətməyin: Tərkibində radiasiya var
Hamilə qadınlar dişlərini müalicə etdirə bilər?
Gözlə görünmür, iyi də yoxdur - Amma, öldürür - Evində kombi olanlar, diqqət
Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida
Paltarları niyə radiatorların üstündə qurutmaq olmaz?
"Mərhəmətdən danışmağa ixtiyarımız yoxdur
Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır
"Mobil telefonlarda olan bakteriyalar unitazdan 18 dəfə çoxdur"
"Dünyanın ən gözəl şəhəri Bakı" - Xəyyam Nisanov
Meyxanaçı Samirə: "Həyat yoldaşım məndən 22 yaş böyük idi
Elektron siqaret məni xərçəng xəstəsi etdi' - Pekkan