Alkoqolsuz pivənin zərərləri və ondan qorunmağın YOLLARI

Alkoqolsuz pivənin zərərləri və ondan qorunmağın YOLLARIKornell Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, alkoqolsuz pivə patogen bakteriyaların mənbəyi ola bilər.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, araşdırma "Journal of Food Protection" jurnalında dərc olunub.
Biotexnoloqlar "Escherichia coli", "Salmonella enterica" və "Listeria monocytigenes" bakteriyasının 5 ştamını alkoqolsuz və az alkoqollu pivəyə əlavə ediblər. Sonra 63 gün ərzində onların böyüməsinə nəzarətdə saxlayıblar.
Az alkoqollu pivə patogenin inkişafının qarşısını alıb, alkoqolsuz pivə isə onu təşviq edib. "Escherichia coli" və "salmonella" aşağı alkoqollu, həmçinin alkoqolsuz pivələrdə sınaqdan keçirilmiş bütün temperaturlarda, turşuluqlarda eləcə də güclərdə sağ qalıb. "Listeria" daha az dayanıqlı olduğunu sübut edib: bir neçə gündən sonra populyasiyanın sayı aşkarlanma həddinin altına düşüb.
Ümumiyyətlə, spirtin tərkibi və saxlama temperaturu bakteriyaların böyüməsini təyin edən ən vacib amillərdir. Təxminən 4°C temperatur bütün bakteriyaların azalmasına kömək edərək, alkoqolsuz və az alkoqollu pivələrin soyuducuda saxlanmasının vacibliyini vurğulayır. Alimlərin fikrincə, pasterizasiya, steril filtrasiya və konservantların əlavə edilməsi də zəhərlənmə riskini azalda bilər.
Adi spirtli pivə mikrob patogenlərinə qarşı immun hesab olunur. Tədqiqatlar göstərib ki, etanolun 3,5-5% (həcm/həc) konsentrasiyası ən çox yayılmış bakteriyaların böyüməsinin effektiv şəkildə qarşısını ala bilər. Etanolun, pasterizasiyanın, şərabın qaynadılmasının, filtrasiyanın və soyuducunun təsirinin birləşməsi səbəbindən pivə qida zəhərlənməsi halları nadir hallarda olur. Bəzi bakteriya ştammlarının hətta güclü pivədə də sağ qaldığı göstərilsə də, bu, adətən, düzgün olmayan saxlama temperaturu ilə bağlıdır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 903   Tarix: 27 oktyabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yayın sevilən meyvəsi kişilərin yataq performansını artırırmış

Yay mövsümünün sevilən meyvəsi kişilərin yataq performansını artırır. xəbər verir ki, yay aylarında ən çox istehlak edilən meyvələrdən olan qarpız, kişilərin cinsi sağlamlığına müsbət təsir edir. Bu nəticələr "Curren

.

Qabığını limonla qaynadıb için - Bütün tıxanmış damarları açır

Xolesterini təbii üsullarla aşağı salmaq istəyənlər üçün son dövrdə ən çox yayılan metodlardan biri sarımsaq qabığı ilə limon qarışığıdır. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, sarımsağın təkcə özü yox, qabığı da damarlar

.

Bu oğlan xəstəliyinə görə gündüzlər çölə çıxmır, axşamlar aramızdadır

İnsan bədəninin sağlamlığına təsir edən müxtəlif nadir xəstəliklər, bəzən həyatı tamamilə dəyişdirə bilir. . xəbər veir ki, İspaniya həkimləri 12 yaşlı oğlanda nadir bir xəstəlik aşkar ediblər və bu səbəbdən ona Günəş batan

.

Ən sağlıqlı çərəz: Nə fındıq, nə badamdır - bu, hamısından üstündür

Sağlam qidalanmanın əsas elementlərindən biri olan çərəzlər həm enerji vermə xüsusiyyətləri, həm də orqanizmə göstərdikləri saysız faydalarla diqqət çəkir. Adətən fındıq, badam və Antep fıstığı ən çox istifadə olunan çərəzlə

.

Bu eynəklər görmə probleminə səbəb olur - Mütəxəssislər xəbərdarlıq etdi

Günəşli havalarda gözləri qorumaq üçün istifadə olunan gün eynəkləri zərər əvəzinə fayda verməlidir. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, keyfiyyətsiz və ucuz eynəklər göz sağlamlığınız üçün ciddi təhlükə yarada bilər

.

Alça kimlərə olmaz?

Yazın gəlişi ilə təbiət canlanır, ağaclar bar verir, piştaxtalar isə rəngarəng meyvələrlə dolur. Hər fəsilin öz neməti olsa da, yaz aylarında çoxlarının səbirsizliklə gözlədiyi meyvələrdən biri alçadır. May ayı başlayar-başlama

.

Ürək çatışmazlığının çarəsi TAPILDI

ABŞ alimləri innovativ gen terapiyası vasitəsilə ağır ürək çatışmazlığı olan donuzlarda ürəyin itirilmiş funksiyalarını bərpa etməyi bacarıblar. Yeni metod ürəyi demək olar ki, normal vəziyyətinə qaytara bilir ki, bu da oxşa

.

Yeməkdən əvvəl dondurma yemək olar? - Mütəxəsisslərdən XƏBƏRDARLIQ

Yaz aylarının yaxınlaşması ilə birlikdə, dondurma sevənlərin sayının artacağı şübhəsizdir. Lakin yay aylarının istilərində bəzən insanlar bu soyuq və şirin qidanın vaxtı ilə necə istehlak edilməsi mövzusunda suallar verir

.

Bu ət toyuqdan iki dəfə sağlamdır: Mütləq yeməlisiniz

Sağlam qidalanmaya gəldikdə, bir çox insanlar dərhal toyuq və ya hinduşka ağlına gəlir. xəbər verir ki, ördək ətində toyuq və hinduşka ətindən xeyli çox dəmir var. 100 qram ördəkdə təxminən 2,7 mq dəmir, hinduşka qaraciyərind

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az maskalar kosmetoloq geyim və ayaqqabılar arıqlamaq burcler 2025 mastopatiya agrilari qonaq otaqi dizayni orqazm novruz kley lekesi oğlaq tərəzi bürcü