Antibiotik qəbul edən gün hansı qidaları yeməli?
Antibiotiklə müalicə kursu zamanı bir neçə qidalanma qaydasına əməl etsəniz, onun bağırsaqlara fəsadı az olar.
Bakupost.az xəbər verir ki, qastroenteroloq Yuliya Alekseya antiotiklərin zərərindən qorunma yollarını açıqlayıb.
"Antibiotik qəbulundan sonra bağırsaq mikroflorası və buna bağlı olaraq, immunitet zəifləyir.
Bağırsaqda olan milyonlarla faydalı bakteriyaların ölümü baş verir.
Nəticədə orqanizmin işində pozulmalar olur, insan zəifləyir.
Bu defisiti doldurmaq üçün antibiotik qəbul olunan həftədə probiotik qidalar yemək lazımdır.
"Belə qidalara kefir, təbii yoqurt, qatıq, duzlu kələm şorabası aiddir.
Turş süd məhsulları təzə evdə qoyulma olmalıdır. Belə qidaları dərman qəbulundan ən azı 5 saat sonra yemək lazımdır.
Antibiotik içən insanlara yarma, meyvə, tərəvəz, paxlalılar da faydalıdır.
Bu qidalar liflə zəngin olduğu üçün bağırsaqda prebiotik effekti verir.
Milli.Az / news.milli.az









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Azərbaycanda uşaqlar arasında yeni xəstəlik yayılır - XƏBƏRDARLIQ
Enerji içkisinə görə şikəst qaldı
Kivini qabığını soymadan yeyin
Səsimdən başqa hər yerim əməliyyatla düzəlib' - Ülviyyədən etiraf
Bu vitamin çatışmırsa insan daim əsəbi olur
Emre Altuğ sabah Moskvada konsert verəcək
Ev dustağı olan rusiyalı bloger dördüncü övladına hamilədir