sebet.az onlayn maqazin

Arıların ayaqlarındaki möcüzəvi qida - Min bir dərdin DƏRMANI

Arıların ayaqlarındaki möcüzəvi qida - Min bir dərdin DƏRMANIArı məhsulları dedikdə ağıllara ilk növbədə bal, arı südü kimi qidalar gəlir. Amma arı çörəyi kimi tanınan qida da belə məhsullara daxildir və insan orqanizminə olduqca faydalıdır.
Arı çörəyi təbii vitamin və mineral mənbəyidir.
Publika.az sağlamlıq informasiya portallarına istinadla xəbər verir ki, bu məhsullar həm qida kimi istehlak edilir, həm də xalq təbabətində geniş istifadə edilir.
Arı çörəyinin faydaları:
- Mədə və bağırsaq florasını tənzimləyir, zehni fəaliyyəti artırır;
- Uşaqların sağlam böyümə və inkişafına müsbət təsir edir;
- Həzm sistemini tənzimləyir;
- Allergik reaksiyaları azaldır;
- Qandakı xolesterol səviyyəsini nizamlayır.
Bütün bunlardan əlavə arı çörəyi qaraciyər xəstəliklərində, mədəaltı vəzi xəstəliklərində, anemiya, hormonal disbalans, fiziki və zehni gerilik, immun zəifliyi, beyin qan dövranı pozulması, xroniki yorğunluq sindromu, davamlı infeksiyalar və s. zamanı effektiv təsir göstərir. Tərkibi çiçək tozundan ibarətdir. Çiçək tozu özü dəmirlə zəngin olduğundan bir çox xəstəliklərə faydalıdır. Tərkibində K və B vitamini olan arı çörəyindən, qan azlığında, əməliyyadan sonrakı dövrlərdə, şəkərli diabet və endemik zobun müalicəsində də geniş istifadə edilir.
Necə hazırlanır?
Arılar çiçək tozunu toplayaraq bal və arı südü ilə qarışdırıb pətəkdəki yuvalara yığır, işçi arılar onları başları ilə yuvaya doldurur və üstünü şirələyirlər. Çiçək tozu bal və arı südü ilə biokimyəvi reaksiyaya girərək konservləşir və nəticədə kimyəvi cəhətdən çiçək tozundan fərqlənən daha qiymətli bir məhsula çevrilir, özündə arı südü, propolis və balın xüsusiyyətlərini birləşdirir.
Arı çörəyini güləm və ya perqa da adlandırırlar.

Sağlamlıq     Baxılıb: 684   Tarix: 12 iyul 2020
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Pendirin orqanizmə faydaları və zərərləri

Xüsusi fermentlər və süd-turşu bakteriyaları vasitəsilə südün mayalanması nəticəsində alınan qida məhsulu olan pendirin tərkibində zülallar, yağlar, mineral maddələr, fermentlər, vitaminlər və digər qida maddələri var. Onu

Dietoloq açıqladı - Həftədə nə qədər şərab içmək olar?

Dietoloq Andrey Voronin nə qədər şərabın bədən üçün faydalı olduğunu açıqlayıb. Rusiya mətbuatına istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisin fikrincə, nahar və ya axşam yeməyindən əvvəl bir qədəh üzüm şərabı yeməyin həzminə müsbə

Hansı halda ANTİBİOTİKLƏR OLMAZ?

Antibiotiklərin "profilaktik məqsədlər üçün" ehtiyac olmadan və düşünülmədən istifadəsi orqanizm üçün ciddi nəticələrə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bu barədə həkim və teleaparıcı Yevgeni Komarovski məlumat verib:

Fitnes təlimçisi arıqlamağın ən sadə sirrini açıqladı

Avstraliyanın məşhur fitnes təlimçisi Belinda Norton arıqlamağın yollarından danışıb. xəbər verir ki, "Daily Mail"ə danışan mütəxəssis mətbəx şkaflarının düzgün təşkil olunmasının vacibliyini qeyd edib. 43 yaşl

Çinli həkimlər açıqladı: Yüksək şəkər səviyyəsi koronavirusdan ölüm ehtimalını artırır

Çin mütəxəssisləri qanda yüksək şəkər səviyyəsinin koronavirusun ağır formalarından ölüm ehtimalını bir neçə dəfə artırdığını deyib. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri "Diabetologia"

Koronavirus xəstələrini tanımağın daha bir yolu - ARAŞDIRMA

Massaçusets Texnologiya İnstitutunun alimləri müəyyənləşdirib ki, insanın koronavirusa yoluxmasını onun səsi ilə təyin etmək mümkündür. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, tədqiqatların nəticələri "IEE Open Journa

Professor koronavirusun kişilərə daha bir ZƏRƏRİNİ açıqladı

İstanbul Universiteti-Cerrahpaşa Tibb Fakültəsinin Dəri və Zöhrəvi Xəstəliklər üzrə kafedra müdiri Server Serdaroğlu yeni növ koronavirus epidemiyasından sonra saç tökülməsi probleminin artdığını qeyd edib. xəbər verir ki

Hər gün qulağı masaj etsəniz, nə olar? - İNANILMAZ TƏSİRİ

Stress, narahatlıq, baş ağrısı, yorğunluq və ya artıq çəki. İndiki vaxtda bu problemləri yaşamayan insan demək olar ki, yoxdur. xəbər verir ki, bioenergetiklər bu problemləri bədənin müxtəlif nahiyələrindəki nöqtələri masa

Bu qidalar COVID-19-dan ölüm riskini 35% azaldır - ŞOK ARAŞDIRMA

Fransa və Portuqaliyadan olan elm adamları ortaq araşdırma aparıblar. xəbər verir ki, araşdırma zamanı müəyyən edilib ki, fermentləşdirilmiş (duzlu və ya turşu) tərəvəzlərin vaxtaşırı istifadəsi ummunitet sistemini gücləndiri


sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

sonxeber.az sonxeberler.az sac duzumleri qis geyimləri 2020 hamilelikde qidalanma dadlı yemək qış geyimləri müalicəvi bitkilər qadınlar kosmetika yata bilmirem darıxıram ne cur sekillerle aglin ala bilerik kisilerin