Arıqlamaq üçün hansı çörəyi yemək olar?
Mütəxəssislər ən sağlam çörək növünü açıqlayıblar.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, insanların əksəriyyəti arıqlamaq üçün çörəyi pəhrizdən çıxarır.
Lakin bu düzgün fikir deyil.
Bütün taxıl
Dietoloqların çörəyin faydalılığını qiymətləndirdiyi əsas meyarlardan biri onun tərkibidir. Kəpək unundan hazırlanmış tam taxıl çörəyi arıqlamaq üçün ideal çörək növüdür. Tərkibində taxılın bütün hissələri var. Yüksək səviyyədə lif, B vitaminləri və minerallar təmin edir.
Tam taxıl çörəyi həzmi yaxşılaşdırmağa, qan şəkərinin səviyyəsini sabitləşdirməyə və ürək-damar xəstəlikləri riskini azaltmağa kömək edir.
Turşu çovdar çörəyi
Çovdar buğda ilə müqayisədə daha çox lif ehtiva edir və turş xəmir bağırsaqlarda faydalı bakteriyaların sayını artırır, onun mikroflorasını yaxşılaşdırır.
Qlütensiz
Belə çörəyin əsasını adətən düyü, qarğıdalı və ya qarabaşaq unu təşkil edir. Dietoloqlar bədəninizin kifayət qədər lif və qida maddələri almasını təmin etmək üçün bütün taxıl tərkibli özü olmayan çörəkləri seçməyin vacibliyini vurğulayırlar.
Mayasız
Çox vaxt turş xəmirlə hazırlanır, bu da həzmi yaxşılaşdırır.
Ancaq yadda saxlamaq lazımdır ki, bu texnologiya ilə hazırlanmış yüksək keyfiyyətli çörək seçmək asan deyil.
Milli.Az









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Hülya Avşar ekranlara qayıdır
Azadlığa çıxan Rəqsanədən ilk AÇIQLAMA - 'Çox sevincliyəm
Durovu bu görüntüyə görə ələ saldılar - FOTO
"Halal pivə"lərlə bağlı həkimdən xəbərdarlıq
Eurovision' iştirakçıları olan əkiz bacılar evdə ölü tapıldı - FOTO
Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin
Qışda qadınlarda istəksizliyin səbəbi açıqlandı
Dişləri gündə 3 dəfə fırçalamaq lazım deyilmiş - Həkimdən xəbərdarlıq
Zamiq bu ifaçını 'vicdansız' adlandırdı
Deniel Redkliff Dominik Maklaflinə məktub yazıb