Arıqlamaq üçün hansı çörəyi yemək olar?
Mütəxəssislər ən sağlam çörək növünü açıqlayıblar.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, insanların əksəriyyəti arıqlamaq üçün çörəyi pəhrizdən çıxarır.
Lakin bu düzgün fikir deyil.
Bütün taxıl
Dietoloqların çörəyin faydalılığını qiymətləndirdiyi əsas meyarlardan biri onun tərkibidir. Kəpək unundan hazırlanmış tam taxıl çörəyi arıqlamaq üçün ideal çörək növüdür. Tərkibində taxılın bütün hissələri var. Yüksək səviyyədə lif, B vitaminləri və minerallar təmin edir.
Tam taxıl çörəyi həzmi yaxşılaşdırmağa, qan şəkərinin səviyyəsini sabitləşdirməyə və ürək-damar xəstəlikləri riskini azaltmağa kömək edir.
Turşu çovdar çörəyi
Çovdar buğda ilə müqayisədə daha çox lif ehtiva edir və turş xəmir bağırsaqlarda faydalı bakteriyaların sayını artırır, onun mikroflorasını yaxşılaşdırır.
Qlütensiz
Belə çörəyin əsasını adətən düyü, qarğıdalı və ya qarabaşaq unu təşkil edir. Dietoloqlar bədəninizin kifayət qədər lif və qida maddələri almasını təmin etmək üçün bütün taxıl tərkibli özü olmayan çörəkləri seçməyin vacibliyini vurğulayırlar.
Mayasız
Çox vaxt turş xəmirlə hazırlanır, bu da həzmi yaxşılaşdırır.
Ancaq yadda saxlamaq lazımdır ki, bu texnologiya ilə hazırlanmış yüksək keyfiyyətli çörək seçmək asan deyil.
Milli.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Tanınmış dondurma markasında təhlükəli bakteriyalar aşkarlandı
Diş məcunları saçdan hazırlanacaq
Azərbaycanın "Uşaq Avroviziya 2025" səhnəsini Mads Enggaard quracaq
Nərmindən növbəti qələbə nəğməsi - AUDİO
Kasıblar varlılardan daha çox insult keçirirlər - ARAŞDIRMA
Kipr 'Avroviziya' təmsilçisini açıqladı
Bəzi səs rejissorları toyda mikrafonumuzun səsini azaldır' - Aynurdan iddia
Bu hissin zəifləməsi qocalığın əsas əlamətidir
Qadın özü işləməli, qazanmalıdır
Röya tarix yazdı - FOTOLAR
Mərdan Röya ilə layihə hazırlayır - FOTO