Arıqlamaq üçün səhər yeməyinə bunları yeyin

Arıqlamaq üçün səhər yeməyinə bunları yeyinBir çox insanların fikrinə görə, arıqlamaq üçün ac qalmaq lazımdır. Lakin bu belə deyil.
Aclıq zamanı orqanizmdə müdafiə mexanizmi işə salınır ki, nəticədə mübadilə proseləri ləngiməyə başlayır, pəhrizdən çıxandan sonra orqanizm "ehtiyat" yığmağa çalışır və insan daha da kökəlir.
Diyetoloqların fikrinə görə, arıqlamaq istəyən insan qidadan imtina etməməlidir, sadəcə qidalanmada müəyyən qaydalara əməl etməlidir:
- daha az-az və daha tez-tez yeyin,
- daha az kalorili qidalara üstünlük verin,
- yağları, şirniyyatları minimuma azaldın, gec həzm olunan zülalları və mürəkkəb karbohidratları artırın,
- ac qalmayın,
- qidalanmadan "boş" kaloriləri (şirin qazlı içkilər, müxtəlif şirniyyatlar, çipsi və s.) çıxardın.
Düzgün səhər yeməyi arıqlamaq istəyən insan üçün çox vacibdir. Səhər yeməyindən imtina etməyin, əksinə onu daha tamdəyərli edin. Bu sizə gün ərzində özünü daha gümrah hiss etməyə və daha az yeməyə kömək edəcək.
Arıqlamaq istəyən insan səhər yeməyi zamanı mütləq mürəkkəb karbohidratları yeməlidir. Bu müxtəlif sıyıqlar (qarabaşaq, düyü, yulaf yarması, arpa və s.), təbii müsli ola bilər. Bu qidalar gec həzm olunur, insan özünü daha uzun müddət ərzində tox hiss edir və nahar zamanı daha az yeyir.
Bundan əlavə qidalanmanızda mütləq zülallar olmalıdır - yumurta və ya bişmiş ət, toyuq. Bu qidalar da daha uzun müddət ərzində özünü tox hiss etməyə imkan verir.
1-2 tikə pendir, keyfiyyətli kərə yağı ilə buterbrod da çox yaxşı seçimdir. Pəhriz zamanı yağlardan tam imtina etmək olmaz.
Səhər yeməyinizə meyvə və tərəvəzləri də daxil edin. Əksər meyvə və tərəvəzlərdə kalorilər az, qidalı liflər isə çox olur. Qidalı liflər bağırsaqların normal fəaliyyətinə və arıqlamağa kömək edir.
Səhər yeməyində 1 fincan yaxşı qəhvə və ya təzə dəmlənmiş çay için. Bu içkilər insanı gümrah edir, iş qabiliyyətini artırır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1015   Tarix: 03 iyul 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Təzyiq dərmanının tərkibində təhlükəli maddə aşkarlandı

ABŞ-da yüksək qan təzyiqinin müalicəsində istifadə olunan "Ziac" adlı dərmanla bağlı geniş miqyaslı geri çağırma prosesi başlayıb. xəbər verir ki, Qida və Dərman Administrasiyası (FDA) bildirir ki, adi laboratoriy

.

İşə qaranlıqda gedib-gələnlərin daim depressiyada olma səbəbi açıqlandı

Alman alimlər səhər zəif işığın depressiyaya səbəb ola biləcəyini müəyyənləşdiriblər. xəbər verir ki, Alman tədqiqatçıların araşdırmasına görə səhər saatlarını zəif işıq altında keçirmək sağlam insanlarda depressiyaya xa

.

Ürək sağlamlığı üçün ideal şam yeməyi açıqlandı

Kardioloq ürək sağlamlığı üçün sobada bişmiş qızılbalıq, noxud və tərəvəzləri tövsiyə edib. xəbər verir ki, Kardioloq Kunal Lal bildirib ki, düzgün qidalanma ürək sağlamlığını möhkəmləndirə bilər. O, "Infobae" nəşrin

.

Mandarin yeyəndən sonra dişləri niyə fırçalamalıyıq?

Yeni il bayramlarında mandarin süfrələrin əvəzolunmaz atributuna çevrilir. Lakin rusiyalı  endokrinoloq Anna Oderiy xəbərdarlıq edir ki, həddindən artıq mandarin yemək sağlamlığa zərər verə bilər. xəbər verir ki, sağlam bi

.

Bu vərdiş ölümcül ola bilər – Niyə qulaqcıqla yatmaq olmaz?

Qulaqcıqla yatmaq bir çoxları üçün rahatlıq və yuxuya tez getməyin yolu kimi görünür. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu vərdiş həm eşitmə qabiliyyətiniz, həm də ümumi sağlamlığınız üçün ciddi təhlükələr yarada bilər

.

Hər gün bir stəkan içən qocalmır

Kefirdəki bakteriya immun sistemin yaşlanmasını ləngidir. xəbər verir ki, Yaponiyanın Sinsyu Universitetinin alimləri kefirdəki xüsusi  bakteriyanın immun sistemi yaşlanmasını ləngidiyini və bəzən geri çevirdiyini aşkar ediblər

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

turlar.az

geyim və ayaqqabılar geyim şəkilləri kosmetoloq qadindunyasi.az xiyarın faydaları qadın sonsuzluğu seksin növləri kosmetika aydin sani pomidor mekteb bayati salam