Arıqlamaq üçün yayda BU DONDURMALARI YEYİN

Arıqlamaq üçün yayda BU DONDURMALARI YEYİNDondurma isti havalarda hər kəsin sevimli yay yeməyidir. Təəccüblüdür ki, bəzi dondurma növləri indi arıqlamağınıza kömək etmək üçün xüsusi olaraq hazırlanıb. Bu asan seçimlər sizi daha uzun müddət tox saxlamaq üçün az kalori, şəkər və yağ, üstəlik protein və lif ehtiva edir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər arıqlamağınıza kömək edə biləcək üç növ dondurma müəyyən ediblər.
Arıqlamağınıza kömək edəcək dondurmalar: Yunan yoqurtlu, şərbət və kokos südlü dondurma. 
Kokos südlü dondurma
Kokos südlü dondurma arıqlamaq üçün əla seçimdir. Kremli kokos südü ilə hazırlanmış, adi dondurmadan daha az kalori və sağlam yağ ehtiva edir. MCT adlanan bu yağlar maddələr mübadiləsini sürətləndirir və sürətli enerji verir. Kokos südlü dondurma adətən heç bir süni inqrediyent və ya təmizlənmiş şəkər ehtiva etmir, bu da onu daha təmiz seçim edir. "Kokos südlü dondurmanı digər dondurmalardan fərqləndirən odur ki, tərkibində uzun zəncirli yağlar əvəzinə süd məhsulları və orta zəncirli trigliseridlər (MCT) yoxdur ki, bu da arıqlamağa kömək edir"deyir Khatri.
Yunan yoğurtlu dondurma
Yunan yoğurtlu dondurma kilo almadan özünüzü xoşbəxt etmək üçün mükəmməldir. Bu qaymaqlı şirniyyat sizi daha uzun müddət tox tutmağa və əzələləri dəstəkləməyə kömək edən yüksək protein tərkibi də daxil olmaqla, ənənəvi yunan qatığının faydalarını saxlayır. Adi dondurmadan daha az yağ və kalorilidir. Tez-tez həzmə kömək edən probiotiklər ehtiva edir. Uayt deyir ki, "Yunan qatığı ilə hazırlanan dondurma daha az yağ və kalori və daha çox protein ehtiva edir ki, bu da daha çox doyurucu ola bilər. Protein tərkibi həzmi yavaşlatır, yemək istəyini azaldır və daha uzun müddət toxluq hiss etmənizə kömək edir."
Şərbətli dondurma
Meyvə püresi və sudan hazırlanan şərbət təbii olaraq ənənəvi dondurmadan daha az kalorili və yağlıdır. Çox vaxt süddən azaddır, laktoza dözümsüzlüyü olan və ya yağ qəbulunu azaldan insanlar üçün əladır. Meyvənin yüksək tərkibi vitaminlər, minerallar və antioksidantlar təmin edir." Daha qaymaqlı bir quruluş üçün bir az hindistan cevizi südü, badam südü və ya qatıq əlavə edin. Yetişmiş banan və ya avokado əlavə edərək təbii teksturası və sağlam yağları sayəsində qaymaqlılıq əlavə edə bilərsiniz. Şərbət aşağıdır. - Ənənəvi dondurmada olan əlavə yağ kaloriləri olmadan şirin ehtiyaclarınızı ödəyə bilən alternativ yağ tərkibi. Əlavə qida maddələri əldə etmək üçün təbii meyvələrdən hazırlanmış şərbətləri seçin.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1152   Tarix: 01 iyul 2024
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var

Son illər dünyada uşaq ölümlərinin sayı artıb. Bu qorxunc tendensiya erkən doğum nəticəsində dünyaya gələn uşaqlar arasında özünü daha qabarıq şəkildə göstərir. xəbər verir ki, 37 həftədən tez baş tutan doğum erkən doğu

.

Səhərlər qaranlıq otaqda oyanmaq təhlükəlidir? - Yeni araşdırma

Səhərlər qaranlıq otaqda oyanmağın təhlükəli nəticəsi üzə çıxıb. xəbər verir ki, mütəxəssislər səhərlər tamamilə qaranlıq mühitdə oyanmağın insan sağlamlığı üçün gözlənilməz risklər yaratdığını bildirirlər. Araşdırmalar

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Sinə xərçəngindən tam qurtulmaq mümkün deyil - Onkoloq

Onkoloq süd vəzi xərçənginin təkrarlanma riskinə diqqət çəkib. xəbər verir ki, onkoloq Vladimir İvaşkov xəbərdarlıq edib ki, süd vəzisinin çıxarılmasından sonra belə xərçəngin təkrarlanma riski mövcuddur. "Əməliyyatda

.

Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın

Yeni il ərəfəsində şirniyyatların çoxluğu dişlər üçün risk yaradır. xəbər verir ki, mikrobioloqlar bildirirlər ki, şirniyyat ağıza daxil olduqda dişlərdə yaşayan bakteriyalar onu enerji üçün istifadə edir və bir-iki dəqiq

.

Soyuducuya ikinci dəfə qoyulanda zəhərə çevrilir - 5 əsas qida

Buzu açıldıqdan sonra bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq olmaz. xəbər verir ki, bunu həkim Hüseyin Tapik deyib. Onun sözlərinə görə donu açılmış bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq ciddi sağlamlıq riskləri daşıyır

.

Kimyəvi zəhər yükü ən yüksək olan meyvə və tərəvəzlər açıqlandı

Bir qrup mütəxəssisin daxil olduğu Pesticide Action Network UK (Böyük Britaniya Pestisitlərə Qarşı Fəaliyyət Şəbəkəsi) ölkənin hökumət nəzarətində olan kənd təsərrüfatı məhsullarındakı kimyəvi qalıqlara dair məlumatları təhli

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Alimlər çuğundurun inanılmaz faydasını aşkarladı

Britaniyalı tədqiqatçılar çuğundurun damar, ürək və beyin sağlamlığı üçün faydalı olduğunu müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nutrients" jurnalında dərc olunan icmalda çuğundurun nitrat, betalain və polifenol tərkibini

turlar.az

maskalar donlar 2025 toy gecesi çantalar qış geyimi hakışta xınayaxdı sözləri royanin oglu kosmetika vətən haqqında bayatılar baldıza aid hakışta video webnem tovuzlu maraqlı