Arteriyaları məhv edən 5 QİDA
Alimlər bej rəngli müəyyən qidaların qidada çox olmasının arteriyaları tutmasına səbəb olacağı barədə xəbərdarlıq edib.
Saglamolun.az medicina.az xəbər verir ki, dietoloq Vasilisa Ponomareva bu şəkər, şirin içkilər, şirniyyat, qırmızı ət, trans yağdır.
"Elmi tədqiqatlar göstərib ki, transyağ və bitki yağında qızartma tərəvəz, ət belə damarları tutur.
Eləcə də şirin içki, qida, marqarinli şirniyyat, un məmulatları tromb riskini artırır.
Damardaxili tromblarım bir çoxu təbii yolla özləri sovrulur, bir qismi isə təhlükəlidir.
Bütün problemlərdə olduğu kimi gündəlik qidalarınız damarlara təsir edir.
Transyağlar iltihabı artırır, düzgün qan dövranını pozur.
O ki qaldı bej rəngli qidalar, bunlar hamımızın sevimlisi olan çips, ruletlər, ağ çörək, qızarmış kartof, toyuqdur.
Gündə 5 dəfə orta miqdar porsda qidalanın. Boşqabınızda qızarma yemək olmasın.
Şirniyyatı çərəz və quru meyvələrlə əvəz edin".
Milli.Az / news.milli.az









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Hamam otağını belə təmizləmək xərçəng riskini artırır - Xəbərdarlıq
Məşhur aktrisa övladları ilə qəzaya düşdü
Vəfa Şərifovaya ağır itki
Gec danışan uşaqlarla bağlı mütəxəsisdən XƏBƏRDARLIQ
Avropada quş qripi yayıldı: Ölkəmizdə vəziyyət nə yerdədir?
San Paulo meri Kanye Vestin konsertini ləğv etdi
Ər-arvad arasında da məsafə olmalıdır' - İradə ailəsindən danışdı