Aşağı təzyiq əlamətləri, müalicəsi

Aşağı təzyiq əlamətləri, müalicəsiArterial təzyiqin aşağı düşməsinə aşağıdakı xəstəliklər səbəb ola bilər:
- hamiləlik
- ürək xəstəlikləri
- endokrin xəstəliklər
- susuzluq
- qanitirmə
- kəskin infeksiyalar
- zəif qidalanma.
Arterial təzyiq aşağı olan zaman xəstədə bəzi əlamətlər özünü biruzə verir:
- baş hərlənməsi
- bayılma
- diqqətsizlik
- bulanıq görmə
- ürəkbulanma
- soyuq tər
- təngnəfəslik
- yorğunluq
- susuzluq
- depressiya.
Xəstələrdə aşağı təzyiq əlamətləri meydana çıxdığı zaman mütləq həkimə müraciət etmək lazımdır. Həkimin müalicəsinə əməl etməklə atrerial təzyiqi normal saxlamaq mümkündür. Amma bəzi təbii vasitələrlə də arterial təzyiqi yuxarı qaldırmaq olur.
Duz.
Duz arterial təzyiqi yuxarı qaldırır. Aşağı təzyiqdən əziyyət çəkən xəstələr duzlu qidalar qəbul etməklə təzyiqlərini yuxarı qaldıra bilərlər.
Çoxlu maye qəbulu.
Orqanizmin ehtiyacı olduğu qədər maye qəbul etməmək təzyiqi aşağı sala bilir. Arterial təzyiqi aşağı olan adamlar normadan çox maye qəbul etməklə təzyiqlərini yuxarı qaldıra bilirlər.
Geyimə qarşı diqqətli olmaq.
Aşağı ətraflarında varikoz genəlmələr olan xəstələrin geyindiyi corablar, sıx paltarlar təzyiqin aşağı düşməsinə səbəb ola bilir. Buna görə də təzyiqi aşağı olan adamlara geniş paltar geyinmək məsləhət görülür.
Stress.
Qəfil eşidilən pis xəbər, qəfil baş verən pis hadisə sinir sistemi zəif olan adamlarda təzyiqin aşağı düşməsinə səbə olur. Belə hadisələrlə rastlaşan adamların təzyiqini bəzi qida maddələrindən istifadə etməklə qadırmaq olur.
Təzyiq düşən zaman aşağıdakı qida maddələri ilə təzyiqi qaldırmaq olur:
- kofe
- duzlu su
- üzüm
- reyhan
- pencər suyu
- badam, qoz və s.
- bibəriyyə
- yerkökü şirəsi.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1320   Tarix: 04 fevral 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yeməkdən əvvəl dondurma yemək olar? - Mütəxəsisslərdən XƏBƏRDARLIQ

Yaz aylarının yaxınlaşması ilə birlikdə, dondurma sevənlərin sayının artacağı şübhəsizdir. Lakin yay aylarının istilərində bəzən insanlar bu soyuq və şirin qidanın vaxtı ilə necə istehlak edilməsi mövzusunda suallar verir

.

İllərlə zərərlidir deyib yeməyə imkan verməyiblər - Əslində çox faydalı imiş

"İstədiyiniz qədər kabab yeyə bilərsiniz, amma yanında çörək və ya düyü yeməyin". xəbər verir ki, bunu Prof. Dr. Canan Karatay deyib. Onun sözlərinə görə yağlardan qorxmağa ehtiyac yoxdur, çünki bədəni kökəldə

.

Səhərlər bu içkini içmək ürəyi qoruyur, ömrü uzadır

Səhərlər içilən qəhvənin sağlamlığa əhəmiyyətli faydaları olduğu ortaya çıxıb. xəbər verir ki, tanınmış kardioloq Dr. Aurelio Rojasın sözlərinə görə, səhər saatlarında qəbul edilən qəhvə həm ürək sağlamlığını qoruyur, hə

.

Səhərlər bunu içən gec qocalır - Ömrü uzadır

Hollandiya alimlərinin apardığı yeni araşdırmaya görə səhərlər müntəzəm olaraq qəhvə içmək yaşlanma prosesini ləngidə, depressiya riskini isə 20 faiz azalda bilər. "European Journal of Nutrition" jurnalında dər

.

Yaddaşı və diqqəti necə gücləndirmək olar? - Effektiv üsul

Müasir dünyada informasiya bolluğu adi hala çevrilib və bu şəraitdə diqqəti cəmləmək və vacib məlumatları yadda saxlamaq əsl superqabiliyyətə çevrilib. RBC-yə istinadən yaddaşı və konsentrasiyanı yaxşılaşdırmaq üçün elm

.

Qabığını limonla qaynadıb için - Bütün tıxanmış damarları açır

Xolesterini təbii üsullarla aşağı salmaq istəyənlər üçün son dövrdə ən çox yayılan metodlardan biri sarımsaq qabığı ilə limon qarışığıdır. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, sarımsağın təkcə özü yox, qabığı da damarlar

.

Bunu hərgün için - Bağırsaqları qoruyur

Kefir təkcə həzm sisteminə deyil, həm də bağırsaqlardakı iltihabı azaltmağa kömək edir və sağlamlıq üçün mühüm içkidir. bildirir ki, bu barədə dietoloq Beyaz Tağraf bildirib. O qeyd edib ki, kefir təkcə həzm sisteminə deyil

.

Yayın sevilən meyvəsi kişilərin yataq performansını artırırmış

Yay mövsümünün sevilən meyvəsi kişilərin yataq performansını artırır. xəbər verir ki, yay aylarında ən çox istehlak edilən meyvələrdən olan qarpız, kişilərin cinsi sağlamlığına müsbət təsir edir. Bu nəticələr "Curren

.

Makaron illərdir yanlış bişirilirmiş - ən sağlam və dadlı üsul

Makaron illərdir səhv üsulla bişirilir. bildirir ki, makaronun ən doğru bişirmə üsulu onu birbaşa sobada hazırlamaqdır. Mütəxəssislər bildiriblər ki, makaronu əvvəlcədən yarı bişirib sonra sobaya qoymaq əksinə, dadını azaldı

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az gelinlikler donlar 2025 kosmetik vasiteler viruslar şeirlər həkim məsləhəti qadın və din sevgi ekizler burclerin uygunlugu tərəzi heyati