Aşağı təzyiq əlamətləri, müalicəsi

Aşağı təzyiq əlamətləri, müalicəsiArterial təzyiqin aşağı düşməsinə aşağıdakı xəstəliklər səbəb ola bilər:
- hamiləlik
- ürək xəstəlikləri
- endokrin xəstəliklər
- susuzluq
- qanitirmə
- kəskin infeksiyalar
- zəif qidalanma.
Arterial təzyiq aşağı olan zaman xəstədə bəzi əlamətlər özünü biruzə verir:
- baş hərlənməsi
- bayılma
- diqqətsizlik
- bulanıq görmə
- ürəkbulanma
- soyuq tər
- təngnəfəslik
- yorğunluq
- susuzluq
- depressiya.
Xəstələrdə aşağı təzyiq əlamətləri meydana çıxdığı zaman mütləq həkimə müraciət etmək lazımdır. Həkimin müalicəsinə əməl etməklə atrerial təzyiqi normal saxlamaq mümkündür. Amma bəzi təbii vasitələrlə də arterial təzyiqi yuxarı qaldırmaq olur.
Duz.
Duz arterial təzyiqi yuxarı qaldırır. Aşağı təzyiqdən əziyyət çəkən xəstələr duzlu qidalar qəbul etməklə təzyiqlərini yuxarı qaldıra bilərlər.
Çoxlu maye qəbulu.
Orqanizmin ehtiyacı olduğu qədər maye qəbul etməmək təzyiqi aşağı sala bilir. Arterial təzyiqi aşağı olan adamlar normadan çox maye qəbul etməklə təzyiqlərini yuxarı qaldıra bilirlər.
Geyimə qarşı diqqətli olmaq.
Aşağı ətraflarında varikoz genəlmələr olan xəstələrin geyindiyi corablar, sıx paltarlar təzyiqin aşağı düşməsinə səbəb ola bilir. Buna görə də təzyiqi aşağı olan adamlara geniş paltar geyinmək məsləhət görülür.
Stress.
Qəfil eşidilən pis xəbər, qəfil baş verən pis hadisə sinir sistemi zəif olan adamlarda təzyiqin aşağı düşməsinə səbə olur. Belə hadisələrlə rastlaşan adamların təzyiqini bəzi qida maddələrindən istifadə etməklə qadırmaq olur.
Təzyiq düşən zaman aşağıdakı qida maddələri ilə təzyiqi qaldırmaq olur:
- kofe
- duzlu su
- üzüm
- reyhan
- pencər suyu
- badam, qoz və s.
- bibəriyyə
- yerkökü şirəsi.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1362   Tarix: 04 fevral 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Qadınlarda bu yaşdan sonra ürək problemləri başlayır - Səbəb

Alimlər qadınlarda yaş artdıqca ürək xəstəliklərinin yaranma səbəbini araşdırıblar. xəbər verir ki, Rusiyanın Penza Dövlət Universitetinin həkimləri müəyyən ediblər ki, qadınlarda yaş artdıqca bədəndə qadın hormonlarını

.

Dərmanlarla gəncləşmək istəyənlərə xəbərdarlıq - Xərçəng yaradır

Bəzi əlavələr tez-tez gəncliyi qorumağın və yaşlanmanı yavaşlatmağın yolu kimi reklam olunur, amma elmi əsasları çox məhduddur. xəbər verir ki, bunu rusiyalı dermatoloq və kosmetoloq Natalya Mixaylova bildirib. "Bəz

.

Diş fırçalayarkən edilən 4 SƏHV

Mütəxəssislərə görə, dişlərinizi necə fırçalamağınız ağız sağlamlığı üçün neçə dəfə fırçaladığınızdan daha vacibdir. Səhər və axşam dişlərinizi fırçalamaq əksəriyyətimiz üçün bir vərdişdir. Lakin, mütəxəssislər deyirlər ki

.

Bir il yarım davam edən öskürəyinin səbəbi balqabaq toxumu çıxdı

Malatyada bir xəstə təxminən bir il yarım davam edən öskürək problemi səbəbilə xəstəxanaya müraciət edib.  xəbər verir ki, aparılan tibbi müayinələr nəticəsində xəstənin uzunmüddətli öskürəyinə səbəb ağciyərlərinə düşmü

.

Gecələr tez-tez ayılırsınıza - Bu qidalardan yeyin

Alimlər meyvə və tərəvəz istehlakının artırılmasının yuxunun keyfiyyətinə əhəmiyyətli şəkildə müsbət təsir etdiyini müəyyən ediblər. xəbər verir ki, ABŞ-nin №University of Chicago" və "Columbia University"

.

Mayonezlə bağlı şok araşdırma – Sağlamlığa ciddi təhlükə imiş

Mayonez dünyanın ən çox istifadə olunan souslarından biridir. Onu salatlarda, sendviçlərdə, qəlyanaltılarda və hətta qızartmalarda görmək adi haldır. Lakin yeni araşdırmalar bu iştahaaçan sousun arxasında sağlamlıq üçün cidd

.

Səhər yeməyində çörək yeyənlər iki dəfə düşünsün

Mütəxəssislərin fikrincə, səhər yeməyində seçilən çörəyin növü sağlamlığımıza düşündüyümüzdən də çox təsir edir. Ağ çörək qısa müddət toxluq hissi versə də, qan şəkərini sürətlə artırır, nəticədə gün ərzində yorğunluq, aclı

.

Beyinə zərər verən qidalar açıqlandı

ABŞ-də aparılan yeni araşdırma beyin sağlamlığı üçün ən zərərli qidələrin ultra işlənmiş ət məhsulları və şəkərli içkilər olduğunu göstərib.  xəbər verir ki, Virginia Tech Universitetindən alimlərin həyata keçirdiyi tədqiqatda

turlar.az

toy makiyajlari yay kolleksiyasi geyim şəkilləri dini qadin geyimleri duxovkada toyuq qizartmasi gelinlikler qarağatın faydaları kosmetika şebnem tovuzlu səməd vurğun azərbaycan meseller kahfe kali