Avokadonun 5 özəl faydası

Avokadonun 5 özəl faydasıXolesterolu salmaq, aclığı azaltmaq və hətta arıqlamağa kömək etmək kimi bir çox faydası olan avokadonun 5 inanılmaz faydasını sizlərlə bölüşürük:
1. Tox saxlayır
Yaxşı yağlar yemək, mədənin boşalmasını yavaşlatmağa köməkçi olur, bu da sizi daha uzun müddət tox saxlayır və aclığı gecikdirir. Hər biri təxminən 29 qram yağ təmin edən avokado əsasən ürək sağlamlığına malik doymamış yağ turşularını özündə ehtiva edir.
2. Arıqlamağa kömək edir
Əksər insanlarda qidalanma mövzusunda yağ fobiyası var. Ehtimalla yağ yeməklə kökəldəcəyinizi düşünürsünüz. Amma gerçək budur ki, doğru yağ növlərini istehlak etmək əslində yaxşı bir arıqlama strategiyasıdır. Toxluğun artmasına əlavə olaraq, avokado kimi bitki əsaslı yağlar, arıqlama ilə əlaqəli olan antioksidantların qəbulunu təmin edir və iltihabla mübarizə aparır. Son zamanlarda aparılan araşdırmalarda, nizamlı olaraq avokado yeyənlərin daha az kalori istehlak etmədən belə arıqladığı müşahidə edilib.
3. Ürəyi qoruyur
Avokadonun, "pis" LDL xolesterolu saldığı və "yaxşı" HDL xolesterolu yüksəltdiyi məlumdur. HDL səviyyələri, həm kişi, həm də qadınlarda ürək xəstəliyi riskini azaltmağa köməkçi olan ikitərəfli təsirdir.
4. Sovrulmaya kömək edir
Hər hansı miqdarda avokado yemək, bədənin digər sağlam qidalardan daha çox antioksidant sovurmasını təmin edir. Bir araşdırmada, iştirakçılar 2.5 xörək qaşığı avokado aldıqlarında, bədənləri, 8-qat daha çox alfa karoten və 13-qat daha çox beta karoten sovurdu.
5. Yalnız ləzzətli yeməklər üçün deyil
Avokado haqqındakı ən maraqlı şeylərdən biri, şirniyyatlar da daxil olmaqla bir çox reseptdə istifadə edilə bilən olmalarıdır. Yeməklərinizə və şirniyyatlarınıza rahatlıqlıqla əlavə edə bilərsiniz.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1403   Tarix: 18 noyabr 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

COVID-19 keçirmiş şəxsləri qorxudacaq xəbər - qanda elə bir maddə tapıldı ki

Alimlər postkovid sindromu olan insanların qanında qeyri-adi mikrotromblar aşkar ediblər. Bu kiçik laxtaların xroniki yorğunluq, diqqət dağınıqlığı ("beyin dumanı") və nəfəs çatışmazlığı kimi şikayətlərin əsas səbəblərində

.

50 yaşdan yuxarı insanlar bu vitamini İÇSİN

Ekspertlər bildirirlər ki, 50 yaşdan yuxarı şəxslər üçün D vitamini qəbul etmək sağlamlıq baxımından xüsusilə vacibdir. xəbər verir ki, D vitamini sümüklərin sağlamlığını qorumaq, əzələ gücünü artırmaq və immun sistemin

.

Ailənizdə infarkt olan varsa... - Araşdırmanın qorxunc nəticələri üzə çıxdı

Genetik xəstəlik qan xolesterini xeyli artırır. xəbər verir ki, bu qənaətə "Mayo Clinic"in tədqiqatçıları gəlib. Ailəvi hiperxolesterinemiya yüksək xolesterin səviyyəsinə və erkən ürək-damar xəstəliklərinə səbə

.

Yaşı 50-dən yuxarı kişilər mütləq bu müayinədən keçməlidir

Yaşı 50-dən yuxarı kişilər mütləq bu müayinədən keçməlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı həkim Samir Sanqvi deyib. "50 yaşdan yuxarı kişilər sağlamlıqlarını qorumaq üçün mütləq qan analizindən keçməlidirlər. Bir ço

.

Ürək üçün faydalıdır deyə ovuc-ovuc yeyilir- qaraciyəri məhv edirmiş

Bu gün ürək sağlamlığı üçün tez-tez tövsiyə olunan bir qida əslində qaraciyərə zərər verir. Ürək sağlamlığına faydaları ilə tanınan bu qida, həddindən artıq istehlak edildikdə yağlı qaraciyər xəstəliyinə səbəb ola bilər

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

.

Həkim 3-3 üsulu ilə 1 həftəyə arıqlamağın sirrini açdı

Yapon alimlərinin hazırladığı intervallı gəzinti metodu gündəlik gəzintilər zamanı daha çox kalori yandırmağa kömək edir. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı endokrinoloqYuliya Atamanova danışıb. Həkimin sözlərinə görə b

.

D vitaminini kim hansı formada qəbul etməlidir? - Açıqlama

Yaşlı insanlarda vitamin D çatışmazlığı varsa, yağlı formasından deyil, suda həll olunan formadan istifadə etmək daha məqsədəuyğundur. xəbər verir ki, bunu qidalanma üzrə mütəxəssis və endokrinoloq Diana Erikenova açıqlamasınd

.

Azərbaycanlıların ən sevimli içkisi qaynar qəbul ediləndə xərçəng yaradırmış

Dünyada ən çox içilən içkilərdən biri olan çay səhv formada qəbul edildikdə bağırsaq və qaraciyər sağlamlığına ciddi zərər verə bilər. xəbər verir ki, Harvard təhsilli qastroenteroloq Dr Saurabh Sethi milyonlarla insanı

turlar.az

sac duzumleri adlarin menasi gözəllik məhsulları bilinçik resepti öpüşmək qaydası goyemin faydalari qerkules maskasi kosmetika burclər novruza aid hakistalar bahar masturbasiya vidyolar