Ayda neçə dəfə balıq yemək olar?

Ayda neçə dəfə balıq yemək olar?Balıq yemək sağlamlıq üçün çox faydalıdır, çünki balıq yüksək keyfiyyətli zülal, omega-3 yağ turşuları, vitaminlər (xüsusilə D və B12) və minerallar (məsələn, yod və fosfor) ilə zəngindir.
bəs balığı ayda neçə dəfə yemək faydalıdır?
Milli.Az xəbər verir ki, ümumiyyətlə, sağlam bir pəhriz üçün həftədə ən azı 2-3 dəfə balıq yemək tövsiyə olunur.
Xüsusilə, omega-3 yağ turşuları ürək sağlamlığını dəstəkləyir, beyin funksiyalarını yaxşılaşdırır və iltihabın azaldılmasına kömək edir. Ancaq çox miqdarda balıq yeməmək, çünki bəzən balıqlar ağır metallar (məsələn, civa) ilə çirklənə bilər, bu da sağlamlıq üçün zərərli ola bilər.
Balığın müxtəlif növlərini yemək (xüsusən, qırmızı və ya yağlı balıqlar, məsələn, somon, sardin, tuna) daha faydalıdır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1078   Tarix: 16 dekabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Evdə allergiyanı 30 dəqiqəyə azaldan texnologiya

Allergiya problemi ilə üz-üzə qalan insanların sayı artdıqca, ev şəraitində qısa müddətdə təsirli nəticə verən texnologiyalara maraq yüksəlir. Mütəxəssislərin fikrincə, yeni nəsil HEPA filtrləri ilə təchiz edilmiş hava təmizləyicilər

.

"Damarlarınızın şişməyini istəmirsinizsə bu formada yatın" - Açıqlama

Hamilə qadınlara sol tərəfi üstə yatmaq məsləhət görülür. xəbər verir ki, cərrah Rema Malik hamilə qadınlara, xüsusilə də hamiləliyi planlayanlara sol çiyni üzərində yatmağı tövsiyə edib. Həkim bildirib ki, bu vəziyyət qa

.

Çoxları çörəyi orada saxlayır - yanlış edirik

1 ilə +5 C temperaturda çörəkdə nişastanın kristallaşması başlayır. Məhz buna görə, çörək hələ xaricən qurumamış kimi görünsə də, tez bir zamanda yumşaqlığını itirir və bayatlayır. xəbər verir ki, su çörəyin içində yenidə

.

Gənclərdə infarkt nədən yaranır?

Son illərdə ürək-damar xəstəlikləri daha gənc yaşlarda görünməyə başlayıb. xəbər verir ki, əgər əvvəllər infarkt əsasən 60 yaşdan yuxarı insanlarda rast gəlinirdisə, indi 40-50 yaş arası şəxslər də risk qrupuna daxil olur

.

Qəbizliyə son qoyur - Gündə 2 stəkan içəndə bağırsaq "mühərrik" kimi işləyir

Qəhvənin zərərli olması ilə bağlı yayılan yanlış fikirlərə baxmayaraq, yeni elmi araşdırmalar bu içkinin sağlamlığa, xüsusən də həzm sisteminə mühüm faydalar verdiyini sübut edir. Mütəxəssis dietoloq Selahəddin Dönməz günd

.

Mikroplastiklər həzm sistemi vasitəsilə qana qarışır, sümüklərdə yığılır - həyəcan təbili

Dünyada mikroplastiklərin təsiri getdikcə daha çox narahatlıq doğurur. Yeni elmi araşdırma göstərib ki, bu xırda plastik hissəciklər yalnız yediyimiz və içdiyimiz məhsullarda deyil, artıq qan dövranına daxil olaraq sümükləri

.

Balqabaq və portağal şirəsi RESEPTİ

Balqabaq şirəsini hazırlamaq çox asandır. Balqabaq təkcə şorba və ya şirin xəmirlərin hazırlanması üçün yaxşı inqrediyent deyil. Ondan dadlı və qidalı içki də alınır. Balqabaq şirəsi sitrus meyvələri ilə birləşdikdə həm böyüklərə

.

Təbii şərbət: Bu çay öskürəyi, bəlğəmi və boğazdakı mikrobları sürətlə aradan qaldırır

Fəsil dəyişiklikləri zamanı öskürək, xırıltı, bəlğəm və boğaz iltihabları bir çox insanda narahatlığa səbəb olur. Soyuqdəymə və qrip dövründə təbii bitki çayları həm əlamətləri yüngülləşdirməkdə, həm də immuniteti gücləndirməkd

.

Bu qidalar qadınlarda yaddaşı zəiflədir - XƏBƏRDARLIQ

Orta yaş dövründə tez-tez ultraemal olunmuş qidalar istehlak edən qadınlar yaşlananda yaddaş və düşünmə problemləri ilə daha çox qarşılaşırlar. xəbər verir ki, bu nəticəyə Nyu-York Universitetinin alimləri gəliblər. Tədqiqatı

turlar.az

geyim və ayaqqabılar sade makiyaj sekilleri makiyaj etmek qaydalari veten haqqinda insa bayatilar vetene aid uşaq dünyası yataqda kosmetika gülməli hakıştalar burclerin uygunlugu vetene aid bayatilar insan şəhid