Azərbaycanda bitən ən şəfalı bitki: Dəvə qanqalı - Köhnə kişilərin dərmanı idi

Azərbaycanda bitən ən şəfalı bitki: Dəvə qanqalı - Köhnə kişilərin dərmanı idiQanqal bitkisi demək olar ki, Azərbaycanın bir çox bölgələrində xüsusilə yol kənarlarında günəşli sahələrdə yetişir.
Yaz aylarında magistral yolların kənarlarında bölgə insanları tərəfindən satılan bu bitkinin insan orqanizminə bir çox faydalarının olduğu deyilir.
Hələ qədim zamanlarda yaşlı insanlar cavanlara qanqal bitkisini yedizdirərək bu bitkinin bir çox xəstəliklərə faydalı olduğunu deyirlərmiş. Azərbaycanda köhnə kişilər elə çöldəcə bu bitkinin baş hissəsini yığıb yeyirlərmiş.
Milli.Az yeniavaz.com-a istinadən qanqal bitgisinin möcüzəvi faydalarını təqdim edir:
- Ən önəmli faydalarından biri qaraciyərin yenilənməsinə təsir etməsi göstərilir. Toxumaların yenilənməsində faydalı olan qanqal, qaraciyəri zərərli maddələrdən təmizləyərək yağlanmanın qarşısını alır.
- Sarılıqdan sonra insanlarda yaranan qaraciyər xəstəliklərinin müalicəsində istifadə etmək tövsüyyə olunur.
- Öd kisəsində yaranan daşlar səbəbilə ağrı çəkən xəstələrə, ağrıkəsici kimi istifadə etmək məsləhət görülür.
- Hər hansı bir səbəbdən qızdırması qalxan insanlarda temperaturun salınmasında kömək olur.
- Bədəndə yaranan sinir ağrılarının rahatlamasına müsbət təsir edir.
- Yarpaqları qaynadılaraq suyuna bal qatıb içmək malyariya xəstəliyinə faydalı ola bilər.
- Süd verən analarda süd artırma xüsusiyyətlərinə malikdir.
- İmmuniteti gücləndirmə xüsusiyyətlərinə malik olan qanqalın, immun sistemi xəstəlikləri üçün də faydaları var
- Cinsi zəiflik zamanı istifadə oluna bilər
- Damar tutulması səbəbilə yaranan xəstəliklərin müalicəsində istifadə etmək olar
- Bağırsaqların sürətli işləməsinə kömək olur
- İştah artıran xüsusiyyətlərə sahibdir
- Alkoqol asılılığını müalicə etmək üçün istifadə oluna bilər.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1696   Tarix: 03 avqust 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dünyada ölümcül qrip sürətlə yayılır: nə məlumdur?

H3N2 ştammının yaratdığı yeni qrip dalğası artıq onlarla ölkəni bürüyüb. . -ın xarici mətbuata istinadla məlumatına görə, yeddi mutasiyaya məruz qalan virus 30-dan çox ölkəyə yayılıb və bu da tibb işçiləri arasında narahatlı

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

.

Telefonu tualetə əsla aparmayın - 10 səbəb

Bir çox insan telefonu tualetə apararkən riskləri belə nəzərə almadan bunu edir. Lakin getdikcə daha çox insan bu vərdişdən şüurlu şəkildə imtina edir. Səbəblər yalnız gigiyena ilə bağlı deyil; həmçinin cihaz asılılığın

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Xəstəliyi olanlar Masazırdan ev almasınlar - Həkim riskləri AÇIQLADI

Son zamanlar xroniki xəstəliyi və ya yüksək qan təzyiqi olan şəxslərin Masazır kimi ərazilərdən ev almaması ilə bağlı fikirlər səsləndirilir. Bildirilir ki, bu cür yaşayış məntəqələri onların səhhətinə mənfi təsir göstər

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

Gündə 8 banka enerji içkisi içdi, bir tərəfi iflic oldu

Populyar enerji içkilərinin həddindən artıq qəbulu insult riskini artırır. xəbər verir ki, Britaniyalı həkimlərin "BMJ Case Reports" jurnalında dərc olunan araşdırmasına görə enerji içkilərinin həddindən artıq qəbul

.

Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır

Gündəlik həyatda çox insan meyvəni soyaraq yeməyi daha təmiz və praktik hesab edir. Lakin aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, meyvənin əsas qida yükü onun qabığında toplanır.  xəbər verir ki, xüsusilə alma qabığında ola

turlar.az

hamiləlik yaz geyimleri 2025 qadin dunyasi qutab xemiri veten haqqinda insa valideynə məsləhət hekayələr kosmetika webnem tovuzlu oyunlar novruz anabaci qardasa aid haxistalar