Badamın bilmədiyiniz FAYDALARI: gündə 5 dənə yeyilsə

Badamın bilmədiyiniz FAYDALARI: gündə 5 dənə yeyilsəZülal, dəmir və kalsium cəhətdən zəngin olan badamın faydaları saymaqla bitmir. Tərkibində yüksək nisbətdə yağ olan badam normada yeyildikdə sağlamlığa faydalıdır.
Milli.Az badamın bəlkə də çoxlarına məlum olmayan faydaları ilə sizi tanış edir.
- Hamilə qadınların südünü artırır və körpənin inkişafına kömək olur.
- Tərkibində olan yağlar çəki azaltmağı asanlaşdırır. İnsanı tox tutur, bu səbəbdən də ara paylarda 10-15 ədəd badam yemək olar. Çiy, duzsuz və qovrulmamış badama üstünlük versəniz, daha çox faydasını görərsiniz.
- Badam bədən və zehnin yorğunluğunu aradan qaldırır, böyrək, sidik kisəsində iltihabı yox edir.
- Öd daşlarının yaranmasına mane olur.
- Tərkibində olan yağ turşuları və fermentlər ürək-damar xəstəliklərindən qoruyur.
- Yaxşı və pis xolesterolun tarazlanması üçün badam olduqca faydalıdır.
- Pis xolesterolun yaratdığı xəstəliklərə tutulma ehtimalını azaldır.
- Fosfor sümük sağlamlığının qorunmasında əhəmiyyətli təsirə malikdir. Yaşlandıqca artan sümük ağrılarının qarşısının alınması və dişlərin dayanıqlılığının artırılması üçün mütləq gündəlik olaraq badam yeyilməlidir.
- E vitamini baxımından zəngin olan badam antioksidant ehtiva etdiyi üçün ürək sağlamlığını əhəmiyyətli dərəcədə qoruyur. Tərkibində maqnezium, fol turşusu olması ürək xəstəliklərindən də qoruyur və arteriyalarda ləkə meydana gəlməsinə mane olur.
- Qələvi baxımından zəngin olan badam immunitet sisteminin güclənməsini təmin edir.
- Bədənə daxil olan qeyri-sağlam maddələrin atılmasını təmin edən qələvi tərkibi sayəsində bədəni mümkün xəstəliklərdən qoruyur.
- Badam yağı və badam südü dərinin təravətli qalması üçün əhəmiyyətli rol oynayır. Bir çox nəmləndirici və təmizlik məhsullarında istifadə edilən badam gündəlik də yeyildikdə dəri sağlamlığını qoruyur.
- Kalium tərkibi sayəsində qan təzyiqini tənzimləyir.
- Riboflavin, manqan və mis ehtiva edən badam enerjinin artmasını təmin edərək insanın aktiv olmasına dəstək verir.
- Pəhriz lifi baxımından zəngin olan badam sütun xərçənginin meydana gəlməsinin qarşısını alır.
- Yeməklərdən sonra yeyilən badam insulin və qlükozanın artmasına mane olur.
- Badam yemək şəkər səviyyəsini də nizamlayır.
- Lif baxımından zəngin olan badam qəbizliyin aradan qaldırılmasında təsirli qidadır. Araşdırmalara görə, gündə 5 dənə badam yemək qəbizliyin aradan qaldırılması üçün kifayətdir. (publika.az)
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1426   Tarix: 13 aprel 2023
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Sinə xərçəngindən tam qurtulmaq mümkün deyil - Onkoloq

Onkoloq süd vəzi xərçənginin təkrarlanma riskinə diqqət çəkib. xəbər verir ki, onkoloq Vladimir İvaşkov xəbərdarlıq edib ki, süd vəzisinin çıxarılmasından sonra belə xərçəngin təkrarlanma riski mövcuddur. "Əməliyyatda

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Kabuslar sadəcə yuxu deyil - beyninizdən kömək siqnalıdır

Hər birimiz ən azı bir dəfə kabusdan sonra soyuq tər içində oyanmışıq. Bəziləri uçurumdan düşdüyünü görür, bəziləri ayaqlarını hiss etmədən qaçır, bəziləri isə keçmişdə yaşadığı ağrını yenidən yaşayır. Kabuslar uşaqlard

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

.

Orqanlara bənzəyən qidalar

Təbiətdə elə qidalar var ki, həm forması ilə müəyyən orqanı xatırladır həm də həmin orqan üçün faydalı təsirə malikdir. xəbər verir ki, bu oxşarlıq təsadüfi sayıla bilər amma bir çox araşdırmalar bu uyğunluğun sağlamlığ

turlar.az

donlar 2025 qadin dunyasi qadin sayti böyürtkənin faydaları karikatura kişilərə təsir etmək moda lüğəti kosmetika novruz hakistasi vətən haqqında bayatı seksler mekteb aydin sani