Bal haqqında HƏQİQƏTLƏR: Bu yaşda uşağa qətiyyən vermək olmaz

Bal haqqında HƏQİQƏTLƏR: Bu yaşda uşağa qətiyyən vermək olmazBal ilk növbədə şəkərdən, həmçinin amin turşuları, vitaminlər, minerallar, dəmir, sink və antioksidantların qarışığından ibarətdir. Bal təkcə təbii dadlandırıcı roluna görə deyil, antioksidant, antibakterial və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malik bir vasitə kimi istifadə olunur.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Olqa Voinikova İnstaqram səhifəsində danışıb.
Bal adətən öskürəyi aradan qaldırmaq, yanıqları müalicə etmək və yaraların sağalmasını təşviq etmək üçün istifadə olunur. Məsələn, qarabaşaq balı antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir, lakin onu qaragilə ilə müqayisə etsəniz, qaragilə bu baxımdan 32 faiz üstündür.
Balın həmçinin bir çox faydalı xüsusiyyətləri (antitümör, iltihab əleyhinə, göbələk əleyhinə, antibakterial) vardır ki, bu da onu tibbi tətbiqlər üçün dəyərli edir.
"Söhbət bir bankadan sadə bir qaşıq deyil, tibbi istifadədən gedir. 2 xörək qaşığı balın tərkibindəki faydalı maddələrin miqdarı o qədər çoxdur ki, bir miqdardan çox fayda gözləmək olar. Üstəlik, balın dozasının artırılması da mənfi nəticələrə səbəb ola bilər. Çünki tərkibindəki bal əsasən şəkərin əlavə edilməsini təmsil edir və bu, əsas damperdir", - dietoloq bildirib.
Bal əlavə edilmiş şəkərlər kateqoriyasına aiddir. Yetkinlər üçün təhlükəsiz gündəlik qəbul 6 xörək qaşığıdır, bir şərtlə ki, pəhrizdə başqa növ əlavə şəkərlər olmasın.
Gündə tövsiyə olunan bal miqdarı belədir: qadınlar üçün 2 xörək qaşığı, kişilər üçün isə 3 xörək qaşığından çox olmamalıdır. Botulizmə yoluxma təhlükəsi səbəbindən bir yaşa qədər uşaqlara bal istehlak etmək qətiyyən tövsiyə edilmir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 823   Tarix: 03 aprel 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ağciyəriniz pambıq kimi yumşalacaq, öskürəyiniz dayanacaq

İmmunitet sistemini güclü saxlamaq ümumi sağlamlığınızı qorumaq üçün vacibdir. Qoxusu və dadı ilə ləzzətlə istehlak edilən mixək qış aylarında orqanizmi xəstəliklərdən qoruyur. . -a istinadən xəbər verir ki, mixəyin gücl

.

Qrip və COVID-19 ilə mübarizədə yeni üsul - Xüsusi qab hazırlandı

Mütəxəssislər su və içkiləri dezinfeksiya edəcək bakterisid qablar hazırlayıblar.  xəbər verir ki, təklif olunan qabların effektivliyi ondan ibarətdir ki, o, mis və gümüş ionları ilə onların maksimum birgə antimikrobiya

.

Sumağın bilmədiyimiz faydaları

Mətbəxlərin vazkeçilməz ədviyyatlarından biri olan sumaq özünəməxsus dadı ilə tanınır. Bu ədviyyatın insan sağlamlığına bir çox faydası var. . qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, sumaq bir çox antioksidant birləşmələrl

.

Hər gün içmək bu xəstəliklərə yol açır - SİYAHI

Hər gün spirtli içki içmək bədənə müxtəlif yollarla təsir edir və bir çox ciddi sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər. xəbər verir ki, bu təsirlər həm qısa, həm də uzun müddətli ola bilər və dozadan, spirtin miqdarından asıl

.

Arıqlamağa mane olan 6 məkrli "pəhriz" qidası - SİYAHI

Bəzi qidalar arıqlamaq üçün faydalı kimi reklam edilir, lakin əslində, dietoloqların fikrincə, arıqlama prosesini çətinləşdirə bilər.  həmin qidaların siyahısını sizə təqdim edir:. 1. Pəhriz içkiləri. Sıfır kalori ehtiv

.

Yuxuda heyva görmək hansı mənaya gəlir?

Yuxuda heyva görmək yuxu görən şəxsin əgər xəstədirsə sağlamlıq və şəfaya qovuşacağına yozulur. Yuxuda heyva görmək, insanın müjdə alacağına, şad və hüzurlu olacağına işarədir. Yuxuda heyva və ya heyva mürəbbəsi görmək xeyirl

.

Gündə 6 dənəsini yemək bədəni dəmir və kalsiumla doldurur

Antioksidantlarla zəngin əncir südü immunitet sistemini gücləndirir. Əncir südündə olan antioksidantlar bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qorumağa kömək edir. -a istinadla xəbər verir ki, bu süd kalsium, maqneziu

.

Qışda əllərin dərisini qorumaq üçün nə etmək lazımdır?

Soyuq mövsümdə əllərimiz daha çox quruyur və dərimiz zədələnməyə meylli olur. onların gözəlliyini və gəncliyini qorumaq üçün aşağıdakı beş sirri sizə təqdim edir:. Nəmliyi təmin edin. Əllərinizi yuyandan sonra dərhal nəmləndiric

.

Kiflənmiş çörəyi yemək olar?

Standart vəziyyət: çörək alırsan, unudursan, bir neçə gün (həftə?) sonra xatırlayırsan, sendviç etmək istəyirsən, amma çörəyin üzərində artıq yaşıl ləkə yetişib. Bu xoşagəlməzdir - amma bəlkə kəssəniz, qalanını yemək olar?

turlar.az

sonxeber.az geyim necə seçməli gozel gorunmek geyim seçimi uşaq geyimləri gəlin qaynana gözəl xanım uşaq və təhsil atalar sozleri novruz hakistasi hakista sozler ginekoloq atalar sozu