Banan qabıqlarını əsla ATMAYIN!

Banan qabıqlarını əsla ATMAYIN!Banan dünyada ən populyar və dadlı meyvələrdən biridir. Lakin bu sitrus meyvəsi təkcə dadı ilə seçilmir, o həm də sağlamlıq üçün çox faydalı xüsusiyyətlərə malikdir. Banan antioksidantlarla, vitaminlər və minerallarla zəngindir. Bununla belə, biz hamımız, bir qayda olaraq, qabığını onları atırıq. Araşdırmalarsa göstərir ki, banan qabıqları da çox xeyirlidir.
Qadinsayti.az banan qabıqlarının faydalarını təqdim edir.
Baş ağrısı
Banan qabıqları da kaliumla zəngindir. Qabıqlarını alına və boyun arxa hissəsinə qoymaqla baş ağrıları yüngülləşdirmək olar.
Ziyil
Banan qabığı faydalı xüsusiyyətləri sayəsində ziyili aradan qaldıra bilər, bunun üçün sadəcə olaraq banan qabıqlarının iç hissəsini zədələnmiş yerlərə sürtün. Yaxud da bir parça kəsib yaraya sarğı şəklində bağlayın.
Psoriaz
Banan qabığı həmçinin dərini nəmləndirir, qaşınmanı aradan qaldırır və psoriazı müalicə edir. Zədələnmiş yerləri gündə 1-2 dəfə banan qabıqları ilə silin. Nəticələr artıq bir neçə gündən sonra görünəcək.
Qaşınma və qabıqlanmaya qarşı
Banan qabıqlarını qaşınan və qabıq verən dərinin üstünə qoyub bir müddət saxlayın. Bu üsul dərini sakitləşdirməyə kömək edəcək.
Diş ağartma
Banan qabıqlarını mütəmadi olaraq bir neçə dəqiqə ərzində dişlərə sürtün. Bir neçə həftədən sonra dişləriniz tamamilə ağ və sağlam olacaq.
Babasili müalicə edir
Banan qabığı babasil üçün də effektivdir. Bunun üçün banan qabıqlarını rəndələyib babasilin üzərinə qoyub 5 dəqiqəyə yaxın saxlamaq lazım olacaq. Bu proseduru gündə 5 dəfə təkrarlayın.
Ağcaqanad sancması
Yaraları banan qabığı ilə silin.
Sızanaq
Banan qabığı iltihabı aradan qaldırır və yayılmasının qarşısının alır. Gecə yatmazdan əvvəl meyvənin qabıqları ilə sızanaqları yüngülcə ovun.
Göyərmə
Banan qabığı güclü regenerasiyaedici xüsusiyyətlərə malikdir, buna görə də o, zədələrin sağalma müddətini sürətləndirə bilər.
Təbii parıltı
Banan qabığı mebelin tozunu silmək, eləcə də dəri ayaqqabıları cilalamaq üçün ideal vasitədir. Onlar hətta ev bitkilərinin yarpaqlarının əvvəlki parıltısını geri qaytara bilər.
Publika.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1909   Tarix: 31 yanvar 2017
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Gündə neçə banan yemək olar? - Faydaları

Sağlam qidalanma mövzusu yenidən gündəmə gəlib.  xəbər verir ki, dietoloqlar gündə nə qədər yemək qəbul edilməli olduğu və düzgün porsiya seçiminin insan orqanizminə hansı faydalar verdiyi barədə maraqlı açıqlamalar yayıb

.

Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət

Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də getdikcə daha çox yayılmışdır. Sağlam olmayan, çox yağlı qidaların müntəzəm istehlakının unutqanlıq problemini daha da artırdığı bildirilir. Gündəlik həyatd

.

Gündə neçə fincan qəhvə təhlükəsizdir? - Həkim xəbərdarlığı

Orqanizmdə kofeinin həddindən artıq toplanması koronar arteriyanın daralmasına və nəticədə miokard infarktına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, kofein qısa müddətdə arterial təzyiqi yüksəldir. Bu xüsusilə hipertoniyası v

.

Metanol zəhərlənməsi ilə bağlı xəbərdarlıq

Alkoqol qəbulundan 12-48 saat sonra yaranan görmənin dumanlanması, göz qarşısında "şimşəklər"in görünməsi və kəskin zəiflik təhlükəli metanol zəhərlənməsinə işarə edir. xəbər verir ki, bu barədə Böyük Britaniyanı

.

Qışda mütləq kərə yağı yeyin - Səbəb

Payız aylarında yaranan vitamin çatışmazlığının qarşısını almaq üçün bəzi qidaların gündəlik rasionda yer alması vacibdir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı alim Dmitri Kulikov deyib. Onun sözlərinə görə kərə yağı A, E, D v

.

İnternetdən yemək sifariş etməyin - SƏBƏB

Son zamanlar sosial şəbəkələrdə satılan müxtəlif "diyetik hazır qidalar", "fit çərəzlər", "detoks menyular" və "kalorisi az paket qidalar" böyük populyarlıq qazanıb. Satıcılar bu məhsulları

.

Depressiyanın əsl səbəbi açıqlandı

Alimlər depressiyanın yaranmasının gözlənilməz səbəbini açıqlayıb. xəbər verir ki, KAIST tədqiqatçıları depressiyanın yalnız beyin fəaliyyəti ilə məhdudlaşmadığını müəyyən edib. Yeni araşdırma göstərir ki bu vəziyyət immu

.

"Qazlı su içən qızlarda "bığ" çıxır" - Həkim

Həkim qızlarda və qadınlarda üz tüklərinin əsas səbəbini açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı həkim Olqa Bratçikova bildirib ki, qızlarda üz tüklərinin çıxmasının əsas səbəbi düzgün olmayan qidalanma və hərəkətsiz həyat tərz

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

turlar.az

kosmetik vasiteler adlarin menasi qadın geyimi payiz geyimleri elm biliye aid atalar sözləri meshurlar haqqinda badımcan yeməyi kosmetika anabaci turpun nağlı hüzeyir hacibəyov həsən bəy zərdabi narin faydasi