Banan yeməyin faydaları və zərərləri

Banan yeməyin faydaları və zərərləriBanan sağlam pəhrizin əsas elementi olan liflə zəngindir. Banan istehlak etməyin faydaları çox böyükdür və sağlamlığın müxtəlif aspektlərini əhatə edir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, banan sağlam pəhrizin əsas elementi olan liflə zəngindir. Həzmi yaxşılaşdırır və ürək xəstəliklərinin qarşısını alır.
Bananın tərkibindəki həll olunan lif pis xolesterinin səviyyəsini aşağı salır, bu da öz növbəsində ürək xəstəliyi riskini azaldır. Bundan əlavə, bananın tərkibindəki yüksək kalium qan təzyiqini normallaşdırmağa və insult riskini azaltmağa kömək edir.
Eyni dərəcədə əhəmiyyətli, banan sağlam həzm sistemini qorumağa kömək edir. Onlar həll olunan lif və prebiyotiklər sayəsində bağırsaqlarda faydalı bakteriyaların böyüməsini stimullaşdırır, bu da mədə-bağırsaq traktının ümumi sağlamlığını yaxşılaşdırır.
Banan asanlıqla həzm oluna bilən konsistensiyasına görə qaz, ishal və ya qusma kimi mədə problemi olan insanlara da tövsiyə edilir.
Bundan əlavə, banan əla enerji mənbəyidir. Onların zəngin təbii karbohidrat tərkibi onları, xüsusən də fiziki fəaliyyətdən əvvəl sürətli enerji partlaması üçün əla seçim edir. Bananlarda olan B6 vitamini də enerji mübadiləsinin və beyin sağlamlığının qorunmasında mühüm rol oynayır.
Bununla belə, bütün faydalarına baxmayaraq, banan yeməyin potensial zərərli tərəflərindən də xəbərdar olmalısınız. Bəzi insanlarda bananlara qarşı allergik reaksiyalar ola bilər, baxmayaraq ki, bu nadirdir.
Bananın, xüsusən də yetişmiş meyvələrin həddindən artıq istehlakı qan şəkərinin səviyyəsini yüksəldə bilər ki, bu da şəkərli diabet xəstələrinə tövsiyə edilmir. Həmçinin, böyrək xəstəliyi olan insanlar üçün yüksək qan kalium səviyyələri problem ola bilər, ona görə də banan qəbulunu izləmək vacibdir. Nəhayət, oliqofruktan tərkibinə görə irritabl bağırsaq sindromu olan insanlarda xoşagəlməz simptomlara səbəb ola bilərlər.
Bütün bunları ümumiləşdirsək, banan yalnız dadlı meyvə deyil, həm də sağlam pəhrizin vacib hissəsidir. Bədəni bir çox faydalı maddələr və enerji ilə təmin edirlər, lakin hər hansı bir məhsulda olduğu kimi, onları orta səviyyədə istehlak etmək və sağlamlığınızın fərdi xüsusiyyətlərinə diqqət yetirmək vacibdir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1089   Tarix: 18 may 2024
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Kişilərin kökəlməsinə səbəb olan 6 əsas vərdiş: Arıqlamaq istəyənlər diqqət etsin

Kişilərin bir çoxu artıq çəkidən xilas olmaq istəyir, lakin pəhriz saxlamaq və ya idmanla məşğul olmaq fikrindən uzaq dururlar. Lakin bəzən həyat tərzindəki sadə vərdişlər belə arıqlama prosesinə mane olur. xəbər verir ki

.

Səhərlər ayıla bilmirsinizsə, oxuyun

Səhər enerjinizi qaldırmaq üçün mütləq qəhvə içməyə ehtiyac yoxdur. xəbər verir ki, psixoterapevt İrina Kraskina bildirib ki, sadə vərdişlər kofe əvəzi olaraq enerjinizi yüksəldə bilər. Onun sözlərinə görə, ilk üsul soyu

.

Yumurtaların rəf ömrü açıqlandı - Bu müddətdən artıq saxlamaq olmaz

Dietoloq Vanessa Giglio təzə yumurtaların maksimum saxlanma müddətinin bir ay olduğunu bildirib. xəbər verir ki, dietoloqun sözlərinə görə yumurtalar düzgün saxlanıldıqda soyuducuda 21-30 gün ərzində istifadəyə yararlı qalır

.

Alimlər təbii "mikrobiom dərmanı"nı tapdı - qaraciyər üçün ümid verici kəşf

ABŞ-ın "UC Davis Health" tədqiqatçıları bağırsaq bakteriyaları tərəfindən istehsal olunan təbii bir molekulun 10-hidroksi-cis-12-oktadesenik turşu (10-HSA) qaraciyər və bağırsaq toxumalarını bərpa etmək qabiliyyətin

.

Həzmi asanlaşdırır, enerji verir - Afrodizyak təsiri var

Əncirin insan sağlamlığına unikal faydaları var. xəbər verir ki, əncir həm təzə, həm də qurudulmuş halda orqanizm üçün bir çox müsbət təsirə malikdir. Onların sözlərinə görə əncir yüksək lif tərkibi ilə həzmi yaxşılaşdırı

.

5 dəqiqədə evdə hazırlanan dondurma - mağazadan alınandan 100 dəfə daha dadlı

Yay aylarında ən çox arzu edilən dadlı şirniyyat, əlbəttə ki, bir neçə qaşıq soyuq və ləzzətli dondurmadır. Bu deserti evdə, bir neçə sadə inqrediyentlə, cəmi bir neçə dəqiqədə hazırlamaq mümkündür. xəbər verir ki, YouTub

.

Canan Karataydan xəbərdarlıq: Qabığı ilə yeməyin

Təbii qidalanma və sağlam yaşam üzrə ekspert Prof. Dr. Canan Karatay limonun düzgün istehlak edilməməsinin ciddi sağlamlıq problemlərinə yol aça biləcəyini bildirib. xəbər verir ki, Karatay xüsusilə limon qabığında aparıla

.

Ayağınızın altına soğan dilimi bağlayın – Xəstəlikdən xilas olun

Xalq təbabətində soğan əsrlərdir təbii müalicə vasitəsi kimi istifadə olunur. Mütəxəssislərin sözlərinə görə, ayağın altına soğan dilimi bağlamaq orqanizmin toksinlərdən təmizlənməsinə və immun sisteminin güclənməsinə kömə

.

Yulaf sıyığı, yoxsa smuzi: Səhər enerjisi üçün hansı daha yaxşıdır?

Səhər yeməyi günə enerjili başlamağın əsas açarıdır. Bəs maksimum enerji əldə etmək üçün yüngül və tez hazırlanabilən smuzi, yoxsa qidalandırıcı yulaf sıyığı seçilməlidir? . "Real Simple"in təqdim etdiyi məlumatlar

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az yay kolleksiyasi kosmetika mehsullari geyim və ayaqqabılar gecəliklər kabablar əl işlərinin hazırlanması kakos yagi oxu az novruz bayrami hakisda qz eviyçun hakışta intim munasibetler statuslar