Baş ağrıları zamanı bunları yeyin!

Baş ağrıları zamanı bunları yeyin!Atmosfer təzyiqinin, havanın dəyişilməsi hətta tam sağlam insanlarda baş ağrılarına səbəb olur. Baş ağrısı zamanı dərhal dərmanlara əl atmayın.
Bəzi qida məhsulları baş ağrıları zamanı sizə çox yaxşı kömək edə bilər.
Bu qidalar arasında:
1. Kartof
Təəccublənməyin, adi kartof həqiqətən baş ağrısını azaldır. Kartof kalium maddəsi ilə zəngindir. Məhz bu maddə baş ağrıları zamanı kömək edir.
Kartofu bişmiş halda yemək lazımdır.
2. Balqabaq tumları.
Bu tumlar digər baş ağrılarını azaldan mineralla - maqneziumla zəngindir. Bundan əlavə balqabaqda beyinin fəaliyyətini yaxşılaşdıran sink və fosfor mineralları da var.
3. Badam
Badam da maqneziumla zəngindir. Həmçinin badamda B2 vitamini var. Həkimlər bu vitamini miqren zamanı qəbul etməyi tövsiyə edirlər.
4. Küncüt
Kalsium və bir çox digər faydalı maddələrlə zəngin olan küncüt baş ağrıları zamanı yaxşı kömək edir.
5. Yağlı balıq
Omeqa-3 yağlı turşular və D vitamini ilə zəngin olan balıq xroniki baş ağrıları zamanı çox yaxşı kömək edir.
6. Zəncəfil
İltihabəleyhinə və antihistamin təsirlərə malik olan zəncəfil baş ağrılarını azaldır. Əgər siz baş ağrıları və ya miqren tutmasının yaxınlaşmasını hiss edirsinizsə, 1 fincan zəncəfil çayı qəbul edin.
7. Acı istiot (çili)
Kapsaisin alkaloidlə zəngin olan acı istiot baş ağrılarının intensivliyini azaldır.
8. Kofein
Qəhvənin və qara çayın tərkibində olan bu maddə baş ağrılarını azaldır. Bir çox ağrısızlaşdıran dərmanların tərkibində kofein maddəsi olur.
Lakin çoxlu miqdarda qəhvə və çay içən insanlarda kofein əksinə baş ağrılarına gətirib çıxarda bilər.
9. Qarpız
Su, kalium və maqneziumla zəngin olan bu nəhəng giləmeyvə baş ağrıları zamanı yaxşı kömək edir.
10. Adi su
Bir çox hallarda adi susuzlaşma baş ağrısına səbəb olur. Baş ağrısının ilk simptomlarında 1 stəkan təmiz su için.

Saglamolun.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1733   Tarix: 24 fevral 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Baş nazir qəzəbləndi: Belə uşaqlar "supermarket məhsulu"dur

İtaliyanın baş naziri Corciya Meloni deyib ki, surroqat analıq uşaqlara "supermarket məhsulları" kimi yanaşıldığı "qeyri-insani təcrübə"dir. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Reuters" məluma

.

Ağcaqanadlar bu qan qrupundan olan insanları "sevir"

Malyariya qansoran həşəratların daşıdığı yeganə xəstəlik deyil. Digər təhlükələrə sarılıq və qanaxmaya səbəb olan sarı qızdırma və Zika qızdırması daxildir. Xüsusilə hamilə qadınlar üçün təhlükəlidir, çünki bu, hamiləliyi

.

Yuxusuzluğa səbəb olan QİDALAR

Araşdırmalara görə, yuxusuzluğun səbəbi pəhrizinizin nəzərə almadığınız digər aspektləri ola bilər. .   -a istinadən xəbər verir ki, yatmazdan əvvəl bəzi qidalardan uzaq durmaq lazımdır. Ədviyyatlı ərzaq. Yatmamışdan qaba

.

Yaz aylarında infarkt riski artır - Hansı tədbirləri görmək lazımdır?

Mövsümi dəyişikliklər ürək sağlamlığına təsir edən mühüm amillərdən biridir. Mütəxəssislər xüsusilə yaz aylarında infarkt, ürək çatışmazlığı və insult risklərinin artdığına diqqət çəkirlər. -a istinadən xəbər verir ki, kardioloq

.

Ömrü uzadan məşğuliyyətlər BUNLARDIR

"Gəzinti, bağçılıq, sevimli işlə məşğul olmaq və kitab oxumaq ömür uzunluğuna müsbət təsir göstərir". -a istinadən bildirir ki, bu barədə Rusiyanın Severnoye Tuşino Herontoloji Mərkəzinin həkim-geriatrı Fyodor Semeno

.

Səhər, nahar və şam yeməyini nə vaxt yeməlisiniz?

Həyatın müasir ritmi həmişə qida qəbuluna, xüsusilə səhər yeməyinə lazımi diqqət yetirməyə imkan vermir. Bir çoxumuz səhər yeməyini atlayırıq və ya yolda yeyirik. Ancaq bu yanaşmanın sağlamlığımız və çəkimiz üçün mənfi nəticələr

.

Çay içərkən bu səhvə yol verməyin

Azərbaycanda ən çox istehlak edilən mayelər arasında yer alan çay tək başına istifadə edildikdə zərərli içki sayılmır. Lakin çay içərkən edilən bir səhv mədə və böyrəklərinizə ciddi zərər verə bilər. . -a istinadən xəbə

.

Sarımsaq qoxusundan necə qurtulmaq olar?

Sarımsaq mətbəximizin əsas məhsuludur. Demək olar ki, hər gün qabığını soyub doğrayıb bişiririk. .   -a istinadən bildirir ki, əllərdən sarımsaq qoxusunu aradan qaldırmaq üçün ən çox tövsiyə edilən məhsullardan biri də paslanmaya

.

Bu balıq növü xərçəngə səbəb olur

Mütəxəssislər xərçəngə səbəb olan ən təhlükəli balıq növünü açıqlayıblar. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə, həftədə ən azı iki dəfə pəhrizinizə balıq daxil etmək lazımdır. . Balıq sağlamlığı qorumaq üçü

turlar.az

sonxeber.az gelinlikler kosmetoloq yay kolleksiyasi toylar bədənə qulluq alin yazisi xanim qafarova kompot kosmetika novruz ariqla bayati vətən qiz evi