Bənövşədən xalq təbabətində istifadə olunan müalicəvi reseptlər

Bənövşədən xalq təbabətində istifadə olunan müalicəvi reseptlərBənövşə otu tənəffüs yollarının bir çox xəstəliklərində effektiv müalicəvi təsir göstərən yığıntıların tərkibində mühüm bir komponent kim istifadə olunur. Bunun üçün aşağıdakı yığıntıları daha çox tətbiq edirlər:
Adi dəvədabanı yarpaqları - 20 hissə
Iri bağayarpağının yarpaqları - 30 hissə
Şirin biyanın kökü - 30 hissə
Üçrəng bənövşə otu - 20 hissə
1-2 xörək qaşığı yığıntını emallı qaba yerləşdırıb üzərinə 1 stəkan ( 200ml) qaynar su əlavə edib, qaynar su hamamında 15 dəqiqə qızdırıb, qaynadılmış su əlavə edərək alınan dəmləmənin həcmini 200 ml-ə çatdırırlar, öskürəkdə, xroniki və kəskin bronxitlərdə gündə 3 dəfə, hər dəfə yeməkdən əvvəl 1/3-1/4 stəkan qəbul edilir.
Bataqlıq ladankolu otu - 10 hissə
Adi dəvədabanı yarpaqları - 10 hissə
Üçrəng bənövşə otu - 10 hissə
İri bağayarpağının yarpaqları - 10 hissə
Aptek çobanyastığının çiçəkləri - 10 hissə
Bahar novruzçiçəyinin yarpaqları - 10 hissə
Adi cirənin meyvəsi - 10 hissə
Dərman gülxətminin kökləri - 20 hissə
Şirin biyanın kökləri - 10 hissə
Əvvəlki yığıntıdakı göstərilən qayda üzrə dəmləməni hazırlayıb quru bronxitdə gündə 3 dəfə hər dəfə yeməkdən sonra 1/ 3 stəkan qəbul edirlər.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 852   Tarix: 20 oktyabr 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Alimlər həyəcan təbili ÇALDI: uşaq salfetləri autizm yaradır

Uşaq salfetləri, yuyucu vasitələr, eləcə də dırnaq boyalarında olan OFR və QAC kimyəvi maddələri beyin strukturlarına zərər verə bilər və autizm riskini artırır. -a istinadən bildirir ki, bunu ABŞ-ın Case Uestern Reserv

.

Gündə 50 qram halva yeməyin faydaları

Halva gündə 50 qramdan çox olmamaq şərti ilə ürək və bağırsaqlar üçün faydalıdır,. "unikal"a istinadən xəbər verir ki, zülallar, vitaminlər və minerallarla (kalsium, dəmir və maqnezium) zəngin olan halva qığırdaq

.

Kolbasanı qızartmaq olmaz – Xərçəngə səbəb olur

Termal üsulla işlənmiş kolbasaları yemək sağlamlığa son dərəcə zərərlidir. Amma bununla yanaşı, insanlar üstəlik kolbasını qızardıb yeyir. .   -a istinadən bildirir ki, kolbasaları qızartmaq və ya qaynatmaq olmaz. Bəs, bun

.

Dişlərin saralmasının əsas 9 səbəbi

Dişlərin təbii rəngi diş minasının sıxlığı, diş toxumasının keyfiyyəti (dentin) və dişlərin mikrorelyefi ilə müəyyən edilir. Bu amillər də öz növbəsində genetikadan asılıdır. Bundan əlavə, sağlamlıq vəziyyəti və ya xaric

.

Balıq niyə limonla yeyilməlidir? - Beş əsas SƏBƏB

Restoranlarda balıq və dəniz məhsulları yeməkləri bir səbəbə görə limonla verilir.   -a istinadən xəbər verir ki, aşpaz Yuliya Arxipova balıq yeməklərinin nəyə görə limonla yeyilməsinin səbəbini açıqlayıb. Birincisi, gözəldir

.

Bağırsaq xərçəngini yaradan faktor aşkarlandı

ABŞ-ın Fred Hatçinson Xərçəng Mərkəzinin alimləri aşkar ediblər ki, ağız boşluğunda yaşayan "Fusobacterium nucleatum" bakteriyası bağırsaqlara keçərək aqressiv şişlərin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilir. Araşdırmanı

.

Bu 3 məhsul xərçəngdən qoruyur

Terapevt Yelena Malışeva və kardioloq German Qandelman xərçəngin qarşısının alınması üçün faydalı olan 3 məhsulun adını açıqlayıblar. Onlar bu barədə "Birinci Kanal"da yayımlanan "Sağlam yaşa" proqramınd

.

Oruclu insan niyə daha sağlam olur?

Oruc tutmaq hər bir müsəlmanın vacib ibadətlərindən biridir. Lakin oruc həm də fiziki-ruhi sağlamlıq üçün çox əhəmiyyətlidir. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, oruc zamanı orqanizmdə hüceyrə yenilənməsi baş verir və toksinlə

.

Bunları etsək daha çox yaşaya bilərik - naturopat Günay Seyfullayeva qlobal problemdən danışdı

Ürək-damar sağlamlığının qorunması uzun və sağlam ömür sürməyin bir nömrəli şərtidir. Bəs ürək-damar xəstəliklərinin təsirlərini azaltmaq və həyat keyfiyyətini yaxşılaşdırmaq üçün nələr etməliyik?. Bununla bağlı saytımız

turlar.az

sonxeber.az gozel gorunmek toy gecesi aksessuarlar bayatilar hamiləlikdə qidalanma qozlu toyuq salati salatların hazırlanması kosmetika bayatılarımızda vətən həsrəti namiq qaraçuxurlu sac modelleri rəksanə veten haqqinda atalar sozu