Beyin fəaliyyətini yaxşılaşdıran səhər yeməyi - Hər gün 50 qram

Beyin fəaliyyətini yaxşılaşdıran səhər yeməyi - Hər gün 50 qramReading Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, səhər yeməyində qatıqla 50 qram fındıq və qoz yemək reaksiya vaxtlarını sürətləndirir və gün ərzində yaddaşı yaxşılaşdırır.
Milli.Az xəbər verir ki, tədqiqatda 18-30 yaş arası 32 sağlam gənc iştirak edib. Təcrübənin müxtəlif günlərində səhər yeməyi üçün qatıq və taxıl ilə qoz, eləcə də digər yemək variantları istehlak ediblər. Onlar hər ilk yeməkdən altı saat sonra beyin skanları və koqnitiv testlərdən keçiriliblər.
Nəticələr göstərib ki, qoz-fındıq ilə səhər yeməyi yemək beyin sürətinə və yaddaşa qozsuz səhər yeməyi yeməkdən daha müsbət təsir edib. İştirakçıların qan testləri qlükoza və yağ turşusu səviyyələrində müsbət dəyişikliklər göstərib, hər ikisi beyin funksiyasına təsir edə bilər.
Tədqiqatçıların fikrincə, qozun tərkibində omeqa-3, alfa-linolenik yağ turşuları, zülallar və polifenol adlanan bitki birləşmələri var. Bütün bu maddələr bilişsel qabiliyyətləri inkişaf etdirə bilər. Bununla belə, bu komponentlərin təsir mexanizmlərini daha dəqiq başa düşmək üçün əlavə tədqiqatlara ehtiyac var. (Publika.az)
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 844   Tarix: 22 fevral 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bütün nadir xəstəliklər üçün təsir göstərə biləcək vahid dərman hazırlanıb

Beynəlxalq alimlər qrupunun apardığı yeni araşdırma göstərib: artıq təsdiqlənmiş bir preparat, mutasiyanın harada baş verməsindən asılı olmayaraq, insan zülalının demək olar ki, bütün dəyişmiş formalarını stabilləşdirə bilir

.

Gündə 5 saat yatmaq kifayət edir? - Alimlər açıqladı

Əgər siz saat 23:00-00:00 arası yatıb səhər 04:00-05:00-da özünüzdən asılı olmadan oyanırsınızsa, bu, sadəcə vərdiş deyil, nadir genetik xüsusiyyətin göstəricisi ola bilər. xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, bəzi insanlard

.

Gecələr tez-tez ayılırsınıza - Bu qidalardan yeyin

Alimlər meyvə və tərəvəz istehlakının artırılmasının yuxunun keyfiyyətinə əhəmiyyətli şəkildə müsbət təsir etdiyini müəyyən ediblər. xəbər verir ki, ABŞ-nin №University of Chicago" və "Columbia University"

.

İstifadə müddəti bitdikdən sonra yeməməli olduğunuz 6 qida

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi qidalar istifadə müddəti bitdikdən sonra sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yaradır. . xəbər verir ki, bu məhsullar bakteriyaların sürətlə çoxalması səbəbindən qida zəhərlənməsinə, hətt

.

Yüksək şəkər və infarkt arasında əlaqə

Qanda qlükoza səviyyəsinin yüksəlməsi, xüsusilə də ilk dəfə kəskin miokard infarktı (ürək tutması) keçirən xəstələrdə ağır fəsadların yaranma riskini artıran mühüm göstərici ola bilər. xəbər verir ki, bu nəticə "Diabetolog

.

Tanınmış dondurma markasında təhlükəli bakteriyalar aşkarlandı

Türkiyənin yerli dondurma markalarından birinin analizlərində insan sağlamlığı üçün təhlükə yaradan nəcis bakteriyası olduğu iddia edilib. Mütəxəssislər hesab edirlər ki, məhsullarda aşkar olunan mikroorqanizmlər arasınd

.

Bu, həyatınızı xilas edə bilər: Qanın laxtalanmasının 5 əlaməti

Sağlamlıq riskləri barədə məlumatlı olmaq və hansı əlamətlərə diqqət yetirməli olduğunuzu bilmək həyatınıza nəzarəti artırır. -ın xəbərinə görə, bəzi əlamətlər o qədər zəif olur ki, insanlar onları çox vaxt hiss etmir v

.

Beyinə zərər verən qidalar açıqlandı

ABŞ-də aparılan yeni araşdırma beyin sağlamlığı üçün ən zərərli qidələrin ultra işlənmiş ət məhsulları və şəkərli içkilər olduğunu göstərib.  xəbər verir ki, Virginia Tech Universitetindən alimlərin həyata keçirdiyi tədqiqatda

.

Uşaqlarınızda bu əlamətlər varsa, həkimə aparın - Yoxsa kar qala bilər

"Uşaq adını eşitmədikdə reaksiya vermirsə, televizoru daha uca səsə qoymağı xahiş edirsə və ya tez-tez qulaqlarına toxunursa, bu, eşitmə ilə bağlı problemin göstəricisi ola bilər". xəbər verir ki, bunu otorinolarinqolo

turlar.az

makiyaj instagram makiyaj etmek qaydalari qadin sayti faydalı məsləhətlər kələm salatı geyimlər yay paltarlari kosmetika hakiwda balıq qaynana hakista vətənə aid atalar sözləri nizami gencevi