Bəzədilmiş tortlardakı sintetik TƏHLÜKƏ

Bəzədilmiş tortlardakı sintetik TƏHLÜKƏDoğum günü və ya özəl günlər üçün fərqli rənglərdə hazırlanıb bəzədilən tortlarda istifadə edilən sintetik qida boyalarının sağlamlığımıza bir çox zərərləri vardır.
Milli.Az xəbər verir ki, bir çox bazar və ya marketlərə satılan qida boyalarının çox istifadəsi orqanizmdə bir çox problemlərə səbəb ola bilər. Bu xüsusən immuniteti zəif olanlarda astma və allergiyaya, uşaqlarda isə hiperaktiv pozuntulara gətirib çıxarır.
Mütəxəssislər bildirirlər ki, qida boyları təbii və sintetik olmaqla iki yerə ayrılır. Təbii qida boyaları bitki və ya heyvan məhsullarının rəng piqmentləri alınaraq əldə edilir. Bunlarla bərabər, kimyəvi məhsullardan istifadə edilərək hazırlanan sintetik qida boyaları da var. Bəzədilən tortlarda əsasən şəkər xəmiri üzərində istifadə edilən qida boyalarının təbii, yoxsa sintetik olmasına fikir vermək lazımdır. Həmçinin, ÜST sintetik qida boyalarının istifadəsində müəyyən hədd qoyub. Müəyyən edilmiş miqdardan artıq istifadəsi isə bir çox problemlərə yol açar. Xüsusən uşaqlar üçün ciddi allergik problemlər yaradır. /medicina.az
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1655   Tarix: 01 mart 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

.

Qarsız qış sağlamlığımıza zərər vurur - Psixiatr

Tutqun hava və qar örtüyünün olmaması insanın psixi sağlamlığı üçün zərərlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı psixiatr Aleksandr Semçenkov deyib. O bildirib ki, bu hallar səbəbindən səhərlər oyanmaq çətinləşir, apatiya v

.

Yaşlı hüceyrələri yenidən cavanlaşdırmaq mümkün olacaq

Alimlər hüceyrələrin enerji mərkəzləri olan mitoxondriləri yeniləməyin yeni üsulunu tapıblar. "Nanoflower" adlı texnologiya sayəsində sağlam kök hüceyrələrin istehsal etdiyi əlavə enerjinin, zədələnmiş və yaşlanmı

.

Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş

Son illərdə doğum nisbətləri əsasən qadınların yaşı ilə əlaqələndirilsə də, mütəxəssislər kişilərdə də ata olmaq üçün "riskli yaş" anlayışının olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, Üroloq Prof. Dr. Murat Zorun sözlərin

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

turlar.az

kosmetika mehsullari toy gecesi geymler 2025 makiyaj formalari hamilelikde qidalanma evim interyer qatiqli sirniyyat kosmetika baldiz burclerin uygunlugu azərbaycan arxadan olmag vicdan