Bişirmək üçün çıxardılan əti yenidən soyuducuya qaytarmayın – SƏBƏB
Bir çox insanlar məhsulun daha uzun müddət saxlanılması üçün əti satın aldıqdan sonra dərhal dondurucuya qoyur. Daha sonra o bişirilməzdən sadəcə bir neçə saat əvvəl çıxarılır. Ancaq elə olur ki, ət soyuducudan çıxarılır, donu açılır. Amma daha sonra yemək bişirmək fikrindən daşınılır.
Milli.Az lent.az-a istinadən ilk baxışda əti yenidən soyuducuya qaytarmaqda heç bir problem görülmür.
Amma əslində bu ətin keyfiyyətinin pozulmasıdır. Belə ki, ət yenidən dondurulduqda məhsulun strukturu dəyişə bilər. Nəticədə, bişirildikdən sonra o daha sərt və quru olur.
Bunlar yenidən dondurmanın tək mənfi cəhəti deyil. Həmçinin, bu zaman məhsulun dadı da dəyişir. Bundan əlavə, bu sağlamlığınız üçün də zərərlidir.
Təkrar dondurma bakterial çirklənmə ehtimalını daartırır. Mikroblar donduqdan sonra ikinci dəfə çoxala bilər və bu, sağlamlıq problemlərinə gətirib çıxara bilər.
Milli.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Qadın özü işləməli, qazanmalıdır
Röya tarix yazdı - FOTOLAR
Mərdan Röya ilə layihə hazırlayır - FOTO
"Təzyiqiniz qalxıbsa, oturun, oturmusunuzsa, uzanın"
Pendiri düzgün saxlama üsulu - Kifin qarşısını alın
Diabet və piylənmənin gizli səbəbi tapıldı
Bütün uğurlu insanlar bunu paylaşır – psixoloq açıqladı