Boğaz ağrısını SAĞALDAN BİTKİLƏR

Boğaz ağrısını SAĞALDAN BİTKİLƏRBoğaz ağrısı yemək yeyərkən, udqunarkən narahatlıq verən xəstəlikdir. Ən çox qış aylarında və mövsüm dəyişkənliyində rast gəlinən boğaz ağrısını sağalda biləcək təbii vasitələri təqdim edirik.
Milli.Az xəbər verir ki, boğaz ağrısı bədəndə olan bakteriyaların xəbərçisidir. Keçmiş zamandan bəri insanlar boğaz ağrısını gülxətmi çiçəyi, bal, limon vasitəsi ilə müalicə ediblər.
Gülxətmi çiçəyi bağaz ağrısını azaldaraq udqunmğa kömək edir. Maraqlısı budur ki bu bitkinin artıq dozasında belə toksin yoxdur. 
Ada çayı boğaz ağrısından başqa ifrat tərləməyə, xolestrol kimi xəstəliklərə də faydalı təsir göstərir. Hətta bəzi araşdırmalar ada çayının boğaz ağrısı spreylərindən daha təsirli olduğunu sübut etmişdir. 
Bal tək istifadə olunduqda belə boğaz ağrısı üçün təsirli vasitə olsa da digər qarışımlarla birlikdə gücünü daha da artırır. Lakin 1 yaşından balaca uşaqlar üçün bal məsləhət görülmür. 
Alma sirkəsi təbii vasitələr arasında ən məşhur boğaz ağrısı vasitəsidir. Tibbin atası sayılan Hipokrat belə boğaz ağrısı üçün ən təsirli vasitələrdən olan alma sirkəsini daha faydalı hesab edib. 
Duzlu su ilə boğazı qar-qara etmək demək olar ki hər kəsin bildiyi ən təsirli vasitədir. Duz qırtlaq bölgəsində toplanan suyu çəkərək boğaz şişkinliyini azaldır.
Avropada və Asiyada boğaz ağrısı üçün ən çox istifadə edilən bitki məhz biyan köküdür. Maraqlısı ondadır ki, biyan kökü aspirinlə eyni təsir qabiliyyətinə malikdir. Biyan kökü ən çox boğaz əməliyyatı keçirən xəstələrin ağrılarına daha tez təsir göstərir. Eyni zamanda limonu, zənzəfili, nanəni boğaz ağrısı üçün istifadə edilən təbii vasitə kimi göstərə bilərik. (ölkə.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1512   Tarix: 24 may 2020
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Gündə 8 banka enerji içkisi içdi, bir tərəfi iflic oldu

Populyar enerji içkilərinin həddindən artıq qəbulu insult riskini artırır. xəbər verir ki, Britaniyalı həkimlərin "BMJ Case Reports" jurnalında dərc olunan araşdırmasına görə enerji içkilərinin həddindən artıq qəbul

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida

Nevroloqlar beynə ən zərərli olan 6 qidanı açıqlayıb. xəbər verir ki, nevroloqlar beynin uzunmüddətli fəaliyyətini zəiflədən 6 gündəlik qidanı müəyyənləşdirib. Mütəxəssislər bu məhsulların həm geniş istifadə edildiyini, hə

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI

Əhali arasında hərarətin yüksəlməsi, ümumi halsızlıq, öskürək, boğaz ağrısı, burun axması və ya tutulması kimi əlamətlərlə müraciət edən şəxslərdən götürülmüş yaxmalarda fəsli qrip virusu və ara-sıra digər respirator virusla

.

Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunu

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

turlar.az

həkim məsləhəti makiyaj etmek qaydalari donlar 2025 hicab modelleri dişlər içki reseptləri mastopatiya agrilari kosmetika masturbasiya nedir seksi efsaneler porno baldiza aid hakisda