Böyürtkən çayının faydaları - Xərçəngdən qoruyur

Böyürtkən çayının faydaları - Xərçəngdən qoruyurBöyürtkən həzm sistemi başda olmaqla ürəyin sağlamlığını qoruyan, xərçənglə mübarizə aparan məhsullar arasındadır.

Metbuat.az xəbər verir ki, böyürtkəndən hazırlanan çay orqanizm üçün olduqca faydalıdır. Böyürtkən çayını hazırlamağın müxtəlif yolları var. Ən çox istifadə olunanı isə böyürtkən yarpaqlarından hazırlanandır. Qurudulmuş 2 çay qaşığı böyürtkən yarpağını bir stəkan çay hazırlamaq üçün istifadə edə bilərsiniz. Suyu qaynatdıqdan sonra ocaqdan alın və böyürtkən yarpaqlarını atıb 5-10 dəqiqə dəmlənməsini gözləyin.

Çayın faydaları nələrdir?

İmmunitet sistemini gücləndirir, ürəyin sağlamlığını qoruyur. Varisin müalicəsinə yardımçı olur. Boğaz ağrısını alır. Xərçəngə qarşı qoruyur.

Böyürtkən çayı ishala qarşı təsirlidir, ancaq həddindən artıq istifadə edildiyi zaman mədə problemlərinəvə qusmağa səbəb ola bilər. Mütəxəssislər deyir ki, qaraciyər problemi olan insanların böyürtkən çayı içməsi məsləhət görülmür.

Qeyd edək ki, hamiləlik və əmizdirmə dönəmində əks təsirləri bilinmədiyindən mütləq həkimlə məsləhətləşməkdə fayda var.

Xəbərlər     Baxılıb: 1887   Tarix: 26 iyun 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Diabet və diş sağlamlığı arasında kritik əlaqə üzə çıxdı

Alimlər şəkər diabetinin ağız və diş sağlamlığına birbaşa təsir etdiyini müəyyən ediblər. Araşdırmalara əsasən, diabetli şəxslərdə ağız quruluğu, diş çürüməsi, diş əti iltihabı, göbələk infeksiyaları və diş itkisi daha ço

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Nə üçün əsnəyirik və niyə yoluxucudur?

Əsnəmək sadəcə yuxu əlaməti deyil, mürəkkəb bioloji prosesləri işə salır. xəbər verir ki, alimlər bildirir ki, əsnəmək beynin soyumasından, əzələlərin rahatlamasına, stresin azalmasına və diqqətin artmasına qədər bir sır

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Yaşlı hüceyrələri yenidən cavanlaşdırmaq mümkün olacaq

Alimlər hüceyrələrin enerji mərkəzləri olan mitoxondriləri yeniləməyin yeni üsulunu tapıblar. "Nanoflower" adlı texnologiya sayəsində sağlam kök hüceyrələrin istehsal etdiyi əlavə enerjinin, zədələnmiş və yaşlanmı

.

Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş

Son illərdə doğum nisbətləri əsasən qadınların yaşı ilə əlaqələndirilsə də, mütəxəssislər kişilərdə də ata olmaq üçün "riskli yaş" anlayışının olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, Üroloq Prof. Dr. Murat Zorun sözlərin

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

turlar.az

adlarin menasi toy makiyajlari gozel gorunmek yumurtlama dovru sözlü şəkillər psixoliji məsləhətlər debli cantalar 2025 kosmetika burclər rus dili 2ci ders novruz haqistalari toyuq salati prostat