Brokolini bu şəkildə yemək xərçəngin dərmanıdır
Meyvə və tərəvəzlərin, xüsusilə bəzi qidaların istehlakı çağımızın ən əhəmiyyətli və tez-tez rast gəlinən xəstəliklərindən biri olan xərçəngə qarşı yüksək qoruyucu təsir göstərə bilər.
Kanserogenez, xərçəng hüceyrələrinin əmələ gəlməsi sürətlə inkişaf edən bir proses deyil. Bədənə uyğun olmayan qüsurlu hüceyrələr müəyyən müddət ərzində bölünmə, çoxalma kimi mərhələlərdən keçərək şişə çevrilirlər. Bu proses açıq şəkildə göstərir ki, xərçəng əmələ gəlməsinin qarşısını ala bilərik.
Diyetoloq Didem Yıldız Küçük qidalanmanın xərçəngdən qoruyan və sağaldıcı təsirinin uzun illərdir bilindiyini deyir. O, "Araşdırmalar sübut etdi ki, antikanserogen qidalardan məhrum olan bir pəhriz mədə-bağırsaq, döş və prostat xərçəngi kimi bir çox xərçəng növü riskini artırır".
"Xərçəngdən qorunmada ən təsirli tərəvəzlər çarmıxlılar qrupudur. Xərçəng qrupuna aid tərəvəzlər brokoli, gül kələm, kələm, brussel kələmi, turp, şalgam, xardal və göyərtidir. Bu tərəvəzlərin tərkibindəki "Sulforafan" maddəsi ilk dəfə xərçəngdən qoruyucu birləşmə kimi Con Hopkins Universitetində müəyyən edilmişdir. Həm xərçəngin əmələ gəlməsində rol oynayan fermentləri təsirsiz hala gətirmək, həm də xərçəng hüceyrələrinin daha da bölünmələrini maneə törətməklə onların yayılmasının qarşısını almaq, xüsusilə son 20 ildə canlı və cansız mühitlərdə aparılan təcrübələrlə daha da artmaqdadır. //E-saglam.az
Milli.Az









Hakışta
Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
3-3-3 üsulu ilə insomnia olub-olmadığınızı test edin
Çox səhvlərim olub, peşmanam' - Şəbnəm
Türk kişiləri yaraşıqlılığa görə dünya ikincisi oldu
Elvin Babazadənin ailəsinə ağır itki
İncə görünmək üçün korset taxanlara xəbərdarlıq
Məşhur aktrisa üçüncü dəfə ana oldu
Gənclik iksiri hazırlandı - Ömrü iki dəfə uzadır
Xolestrini azaldan meyvə - Kilosu 1 manat 50 qəpikdir
Xalq artistinin həyat yoldaşı oğlunu təbrik etdi - FOTO