Bu 2 məşhur çörək növü maddələr mübadiləsini pozur

Bu 2 məşhur çörək növü maddələr mübadiləsini pozurBəzi çörəklər, sağlıqlı görünsələr də, iltihaba səbəb ola və maddələr mübadiləsini yavaşlada bilər, bu da sağlamlığınıza və çəkinizə mənfi təsir göstərə bilər. 
Milli.Az bildirir ki, mütəxəssislər ən təhlükəliləri arasında ağ çörəyi və tez-tez işlənən qidalara çevrilən "çox taxıllı" variantları qeyd edirlər.
Dietoloq və ekspert Liza Riçards çörəyin maddələr mübadiləsinə təsiri barədə danışıb.
O, ağ çörəyin zərif karbohidratlardan hazırlandığını, tez şəkərə çevrildiyini və qanda qlükoza artımına səbəb olduğunu izah edib. Bu proses yalnız iltihabı təhrik etmir, həm də kalorilərin səmərəli yanmasına mane olur. 
Riçards əlavə edib ki, ağ çörəyin praktiki olaraq heç bir lif və ya qida maddəsi yoxdur, bu da sizi daha tez tox hiss etməyə səbəb ola bilər.
Üstəlik, dieetoloq və ekspert Erin Makkarti xəbərdarlıq edir ki, "çox taxıllı" çörəklər faydalı ola bilməz:
"Belə məhsullara yulaf, buğda və arpa kimi taxılların emal edilmiş variantları daxildir. Onlar həmçinin şəkər və insulində sıçrayışlara səbəb olur, bu da maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərir". //Lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 702   Tarix: 17 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kolbasada ət əvəzinə toyuq başı istifadə ediblər - Nazirlik yeni siyahı yaydı

Bəzi kolbasalarda ət əvəzinə toyuq başına rast gəlinib. xəbər verir ki, bu barədə Türkiyənin kənd təsərrüfatı nazirliyinin qida saxtakarlığı ilə bağlı yeni məlumatında qeyd olunub. Türkiyənin kənd təsərrüfatı nazirliyi apardığ

.

Çayı səhv dəmləməyin qorxulu fəsadları

Mədəniyyətimizin əsas içkisi olan çayı səhər, günorta və axşam istehlak edirik. Çayı səhv dəmləsəniz, bəzi sağlamlıq problemlərinə və hətta xərçəngə səbəb ola bilər. istinadən xəbər verir ki, çayın antioksidan xüsusiyyətlər

.

Siqaret çəkməyənlər arasında da ağciyər xərçəngi artmaqda davam edir

Dünyada ağciyər xərçəngi diaqnozu qoyulan siqaret çəkməyənlərin payı artmaqda davam edir. -a istinadən xəbər verir ki, xərçəngin Öyrənilməsi üzrə Beynəlxalq Agentliyin məlumatına görə, bu prosesdə havanın çirklənməsi mühü

.

Şəkərli diabetdə yenilik: göz vasitəsilə…

Avstraliyanın WEHI İnstitutu alimləri süni intellektin (Sİ) köməyi ilə göz dibini araşdıraraq xəstəliklərin erkən diaqnostikasına yeni imkanlar açıb. 50 mindən çox göz təsvirinin təhlili nəticəsində şəkərli diabetin, demensiyanı

.

Çörəyi niyə dondurmalısınız? - Mütəxəssisdən İZAH

Bəzən evdar qadınlar çörəyi dondurucuya qoyurlar. Bu, korlanmasının qarşısını almaq üçün edilir. Ancaq bu vərdiş həm də çörəyi daha sağlam edir. xəbər verir ki, bunu qidalanma və qastroenterologiya üzrə ekspert Karen Alarko

.

Hər kəsin evində olan bu üç əşya təhlükə saçır - Ciddi XƏBƏRDARLIQ

Evimizi ən təhlükəsiz yer hesab edirik, lakin gündəlik istifadə etdiyimiz bəzi əşyalar sağlamlığımız üçün ciddi risklər yarada bilər. xəbər verir ki, Harvard Universitetinin qastroenteroloqu Dr. Saurabh Sethi son açıqlamasınd

.

Min dərdə dəva, sehirli içki: Şalqam suyu

Şalgam suyu, xüsusilə Türkiyədə məşhur olan və əsasən qara turp, kök, su, duz və bulğur ilə hazırlanan sağlamlıq üçün faydalı bir içkidir. Tərkibində A, B, C və K vitaminləri, dəmir, kalsium, kalium və antioksidantlar var

.

Qışda sağlamlığı qoruyan içki - Kompotdan daha FAYDALIDIR

Qış - orqanizmimizin, xüsusilə, vitaminlərə və mikroelementlərə ehtiyac duyduğu zamandır. Lakin bu dövrdə təzə giləmeyvə və meyvə tapmaq kifayət qədər çətindir. Çıxış yolu var - qurudulmuş meyvələrdən uzvar adlanan dadl

.

Saçları hər gün yumaq niyə zərərlidir? - Ekspertdən açıqlama

Baş dərisinin intensiv masajı, hər gün saç yuma, aqressiv tərkibli maskalar, dəsmalla düzgün qurutmama, saçları düzümləri, quru şampunun tez-tez istifadəsi, fendən çox istifadəsi və saç kəsimindən imtina saçların vəziyyətin

turlar.az

sonxeber.az toy gecesi makiyaj instagram həkim məsləhəti dirnaq maskalari qozlu toyuq salati silikon dodaq karolın ve gızlı dunya ızle novruz bayrami hakisda burcler haqqinda oxatan hakiwda vusale elizade