Bu 2 məşhur çörək növü maddələr mübadiləsini pozur
Bəzi çörəklər, sağlıqlı görünsələr də, iltihaba səbəb ola və maddələr mübadiləsini yavaşlada bilər, bu da sağlamlığınıza və çəkinizə mənfi təsir göstərə bilər.
Milli.Az bildirir ki, mütəxəssislər ən təhlükəliləri arasında ağ çörəyi və tez-tez işlənən qidalara çevrilən "çox taxıllı" variantları qeyd edirlər.
Dietoloq və ekspert Liza Riçards çörəyin maddələr mübadiləsinə təsiri barədə danışıb.
O, ağ çörəyin zərif karbohidratlardan hazırlandığını, tez şəkərə çevrildiyini və qanda qlükoza artımına səbəb olduğunu izah edib. Bu proses yalnız iltihabı təhrik etmir, həm də kalorilərin səmərəli yanmasına mane olur.
Riçards əlavə edib ki, ağ çörəyin praktiki olaraq heç bir lif və ya qida maddəsi yoxdur, bu da sizi daha tez tox hiss etməyə səbəb ola bilər.
Üstəlik, dieetoloq və ekspert Erin Makkarti xəbərdarlıq edir ki, "çox taxıllı" çörəklər faydalı ola bilməz:
"Belə məhsullara yulaf, buğda və arpa kimi taxılların emal edilmiş variantları daxildir. Onlar həmçinin şəkər və insulində sıçrayışlara səbəb olur, bu da maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərir". //Lent.az
Milli.Az









Gəlinimin xınasında öz musiqiçilərim məndən pul aldı' - Nazilədən etiraf
Alzheimerlə mübarizədə yeni ümid
Su qabı alanda altına baxın - 304 və ya 316 rəqəmi yoxdursa
89 yaşlı dietoloq bir gündə nə yediyini açıqladı: Yeganə əl çəkə bilmədiyi şey
Stress kişilərdə xərçəng yaradır
Pekkanda xərçəng aşkarlandı
Mənə pis rəy yazdıranlar elə öz həmkarlarımdır' - Əməkdar artist
İsrail istehsalı 'Bad Boy' filmi ikinci mövsümünü çəkəcək
Hülya Avşar ekranlara qayıdır
Azadlığa çıxan Rəqsanədən ilk AÇIQLAMA - 'Çox sevincliyəm
Durovu bu görüntüyə görə ələ saldılar - FOTO
"Halal pivə"lərlə bağlı həkimdən xəbərdarlıq
Eurovision' iştirakçıları olan əkiz bacılar evdə ölü tapıldı - FOTO
Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin
Qışda qadınlarda istəksizliyin səbəbi açıqlandı