Bu 5 qida ömrü uzadır

Bu 5 qida ömrü uzadırHamımız 100 il sağlam yaşamaq istərdik, lakin buna necə nail olacağımızı tapmaq çətin ola bilər.
Milli.Az qaynarinfo-ya istinadən xəbər verir ki, "SheFinds" portalı pəhrizinizə canlı maddələrlə zəngin bir sıra qidalar əlavə etməyi məsləhət görür.
Tibb elmləri Doktoru Sarah Bonza uzunömürlülük üçün ən yaxşı qidalar arasında yarpaqlı göyərti, noxud, giləmeyvə, tam taxıl və yağlı balıqların olduğunu deyib:
1. Yarpaqlı göyərti
Yarpaqlar vitaminlər, minerallar və antioksidantlarla zəngindir və yaşlanma ilə əlaqəli iki amil olan xroniki iltihab və oksidləşdirici stresslə mübarizə aparmağa kömək edir.
Yaşıllar təkcə ümumi sağlamlığı təşviq etmir, həm də sağlam bağırsağa və qanda şəkərin səviyyəsini idarə etməyə kömək edir, xroniki xəstəliklər riskini azaldır.
2. Noxud
Noxudda yaxşı yağlar, zülallar və sellüloza var ki, bu da ürək xəstəliklərini azaldır və xolesterol səviyyəsini normal saxlayır.
Noxudun müntəzəm istehlakı müsbət qocalma, koqnitiv funksiyaları təşviq etmək və nəticədə sağlam həyat üçün vacib amildir.
3. Giləmeyvə
Giləmeyvələr super qidadır və onların qoxusunda oksidləşdirici stresslə mübarizə aparmağa və xəstəlik riskini azaltmağa kömək edən antosiyaninlər kimi çoxlu antioksidantlar var.
4. Tam taxıl məhsulları
Qəhvəyi düyü, quinoa, yulaf və tam buğda da daxil olmaqla bütün taxıllar, xüsusilə yaş qrupunda sağlam bitki sisteminin qorunmasında mühüm rol oynayır. Bundan əlavə, onlar xolesterol səviyyələrini və qan şəkərini idarə etməyə kömək edir, 2-ci tip diabet və ürək xəstəliyi kimi xroniki xəstəliklərin inkişaf riskini azaldır, bu da potensial olaraq həyatda daha çox problem yarada bilər.
5. Yağlı balıq
Somon, skumbriya və sardina kimi yağlı balıqlarda omeqa-3 yağ turşuları yüksəkdir ki, bu da ürəyin sağlam olmasına kömək edir, trigliseridlərin səviyyəsini aşağı salır, qan təzyiqini və aritmiya riskini azaldır.
Doktor Sarah Bonza əlavə edir ki, müntəzəm olaraq balıq qəbulu həm də bədəndəki iltihabı dayandırmağa, sağlam beyni təşviq etməyə və demans riskini azaltmağa kömək edir.
Milli.Az
​Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 612   Tarix: 26 may 2024
f Paylaş

Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

7 gün edin və qarnınız dümdüz olsun

Yayın gəlişi ilə qışda alınan çəki bir çox insanın narahatçılığına çevrilir. Buna görə də dietoloqlar artıq çəkidən cəmi bir həftəyə xilas olmağın yolunu açıqlayıb. axşam.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər 1 həfty

.

Şəkərli içkilər xərçəngə səbəb olmur, lakin dişləri çürüdür

Nyu York Universitetinin Qrossman Tibb Məktəbinin alimləri şəkərli içkilərin istehlakı ilə xərçəngin inkişafı arasında heç bir əlaqə tapmayıblar. Bununla belə, onlar şirələrin və qazlı içkilərin tərkibindəki şəkərin ağı

.

Qan donorluğunun psixi sağlamlıq üçün FAYDALARI

14 iyun Ümumdünya Qan Donoru Günü kimi qeyd edilir. Qan donoru olan insanlar emosiyalar və psixi sağlamlıq sahələrində müsbət dəyişikliklər yaşamağa başlayırlar.   -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər donorluqdan sonr

.

"Çips ürək xəstəliklərinə, xərçəngə yol açır" – XƏBƏRDARLIQ

Xəbər verdiyimiz kimi iyunun 8-də Bakı şəhəri, Qaradağ rayonunun Qobustan qəsəbəsi, Yeni Yaşayış massivində 2020-ci il təvəllüdlü Cavadzadə Turqutun qəfil halı pisləşib. Lakin həkimlərin bütün səylərinə baxmayaraq uşağı

.

Ürək üçün ən faydalı qida: çiy halda yeyin

Qoz ürəyi qoruyur və infarktın qarşısını alır. Ürək divarını sağlam formada saxlayan qozun faydaları saysız-hesabsızdır. Bu çərəz Omeqa-3 yağ turşuları, antioksidantlar və liflə zəngin bir qida kimi tanınır. -a istinadə

.

Bu xəstəliyi olanlar mütləq qarğıdalı yeməlidir

Min illərdir əsas qida mənbəyi kimi istifadə edilən qarğıdalı, zəngin tərkibi ilə orqanizm üçün faydalıdır. -a istinadən qarğıdalının faydalarını təqdim edir:. - Xərçəngin qarşısını alır. - Dəmir çatışmazlığı nəticəsind

.

Ac qalmaq xərçəngin inkişafını ləngidə bilər?

ABŞ-nin Memorial Sloan Kettering Xərçəng Mərkəzində (MSK) aparılan araşdırma nəticəsində ac qalmağın təbii killer-hüceyrələrin (NK) xərçənglə mübarizə qabiliyyətini əhəmiyyətli dərəcədə artıra biləcəyini müəyyən edilib. -

.

Gec yemək yemək xərçəng riskini 25 faiz artıra bilər

Yatmazdan əvvəl yemək təkcə fiquranıza zərər vermir, həm də sağlamlığınızı riskə atır. -a istinadən xəbər verir ki, axşam saat 9-dan sonra yemək sağlamlığımıza ciddi təsir edə bilər. . Barselona Qlobal Sağlamlıq İnstitutunu

.

Yemək yeyəndə uşağa telefonverməyin! - VALİDEYNLƏRİN ƏN BÖYÜK SƏHVİ

Uşağa yemək yedizdirmək mümkün olmadıqda, valideynlər müxtəlif hiylələrə əl atırlar. Demək olar ki, hiylələrin ən birincisi smartfon və ya planşetdən istifadə etmək olur.   -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər yemə

turlar.az

sonxeber.az toy makiyaji sekilleri kosmetika mehsullari toy makiyajlari aroma və fitoterapiya quru deri ucun maska ibrətamiz sözlər yuxuyozma kosmetika englishdilində qulaq faydalı bilgilər şirin qoğal bir arzum var novruz bayramina aid hakisdalar