Bu 5 qidanı pəhrizinizə daxil edin - Yaddaşı gücləndirir

Bu 5 qidanı pəhrizinizə daxil edin - Yaddaşı gücləndirirYaddaşın gücləndirilməsi və beyin funksiyalarının yaxşılaşdırılması üçün sağlam qidalanma çox önəmlidir.
Milli.Az xəbər verir ki, aşağıda sadalanan 5 qida beyninizi gücləndirə və yaddaşınızı inkişaf etdirə bilər:
Qoz: Omega-3 yağ turşuları ilə zəngindir və beyin funksiyalarını dəstəkləyir. Onun tərkibindəki E vitamini, beyin hüceyrələrinin qorunmasına kömək edir.
Yumurta: Beyin üçün vacib olan B vitaminləri və kolinlə zəngindir. Kolin, yaddaşın yaxşılaşmasına və beyin fəaliyyətinin artırılmasına kömək edir.
Böyürtkənlər: Antioksidantlarla doludur və beyin hüceyrələrini qoruyur. Bu meyvələr, uzun müddətli yaddaşı dəstəkləyir və zədələnmiş beyin hüceyrələrinin bərpasına kömək edir.
Tünd şokolad:Flavonoidlər kofein və antioksidantlar baxımından zəngindir. Bu maddələr, beyin funksiyalarını yaxşılaşdırır və yaddaşı artırır.
Yağlı balıq: Xüsusən somon və sardina kimi yağlı balıqlar beyin üçün çox vacib olan Omega-3 yağ turşularını ehtiva edir. Bu turşular, beyin hüceyrələrinin inkişafına və yaddaşın güclənməsinə kömək edir.
Bu qidaları pəhrizinizə əlavə edərək, yaddaşınızı təkmilləşdirə və beyin sağlamlığınızı dəstəkləyə bilərsiniz.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 943   Tarix: 19 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Səhər belə oyanırsınızsa dərhal həkimə gedin - Terapevtdən açıqlama

Gecə tərləmələri ağır xəstəliyin xəbərçisi ola bilər. xəbər verir ki, bu barədə terapevt Syuzanna Uayli xəbərdarlıq edib. Onun sözlərinə görə davamlı gecə tərləmələri bəzi təhlükəli xəstəliklərin ilkin əlaməti sayılır. Həki

.

Turşu xərçəng riskini azaldır

Əhalinin böyük bir hissəsi turşuların mədə üçün yaxşı olmadığına inanaraq istehlak etməkdə tərəddüd edir. Bununla belə, onların ləzzətindən əlavə, ümumi sağlamlıq üçün çoxlu faydaları olduğu ortaya çıxıb. . xəbər verir ki

.

Siçanlar üzərində test edildi, indi də insanlarda yoxlayacaqlar - Alimlər görün nə tapdı

Beyində iştahı idarə edən hissə aşkarlanıb. xəbər verir ki, tədqiqat nəticələri Cell Reports jurnalında dərc olunub. BNST adlanan hissənin iştahı idarə etməsi aşkarlanıb. Araşdırmalara görə bu sahə həm dadı, həm də aclı

.

Rahat bilib geyindiyimiz kroksların təhlükəli fəsadları

Rusiyanın Perm Politexnik Universitetinin alimləri gündəlik həyatımızda və şəhər modasında geniş yayılmış məşhur kroks ayaqqabılarının sağlamlıq üçün təhlükəli ola biləcəyi barədə xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, iniversiteti

.

Göbələkdən zəhərlənməmək üçün nələrə diqqət etməliyik?

Son illər payız aylarında göbələk zəhərlənmələri ilə bağlı hallar artıb. . xəbər verir ki, əsasən, meşəlik və dağlıq ərazilərdən toplanan yabanı göbələklərin düzgün tanınmaması bir çox hallarda ağır fəsadlara, hətta ölüml

.

Səhər bunları yemək zərərlidir

Səhər yeməyində kərə yağı yemək zərərlidir. xəbər verir ki, bunu həkim Manuel Viso "El Economista"ya açıqlamasında bildirib. Həkimin siyahısında peçenye, şirin taxıllar, kərə yağı və ya mürəbbə ilə ağ çörək, həmçini

.

Bu şəxslərə 30 qramdan artıq pendir yemək olmaz - Açıqlama

Mütəxəssislər yaşlı insanlara pendir istifadəsində ehtiyatlı olmağı tövsiyə edir. xəbər verir ki, qida eksperti Yelena Sidorovanın sözlərinə görə ürək-damar xəstəlikləri, xüsusən hipertoniya və aterosklerozu olan şəxslə

.

Uşaqlarda immunitetin zəifləməsinin GÖZLƏNİLMƏZ SƏBƏBİ

Hər iki uşaqdan biri ildə azı iki dəfə xəstələnir. Rusiyalı alimlərin yeni araşdırmasına görə, bu hallar bəzən gözlənilməz bir səbəblə, havanın alüminium birləşmələri ilə çirklənməsi ilə əlaqədar ola bilər. -ın xarici mətbuat

.

Boynunuz səhərlər niyə ağrıyır? - Bu xəstəliyin xəbərçisidir

Səhər oyananda boyun ağrısı kifayət qədər yayılmış problemdir və bir neçə əsas səbəbdən qaynaqlana bilər:. Yatış pozası - Yanlış yastıq hündürlüyü və ya sərtliyi, boynun düzgün dəstəklənməməsi əzələlərin gərilməsinə və ağrıy

turlar.az

geyim dəbləri maskalar kosmetika mehsullari kisi ve qadin intim munasibetleri maraqlı faktlar bürclər haqqında elaci kosmetika gəncə novruz haqistalari vətən haqqında bayatı yutube azerbaycan