Bu çayları içməyin

Bu çayları içməyinAşağıda adları çəkilən 7 növ çayı içməyin. Bu çayların tərkibində toksinlər var və orqanizm üçün çox zərərlidirlər.
Çayın tərkibində kofein var və o ən təbii içkilərdən hesab edilir. Qazlı su və müxtəlif sistetik şirələrdən, kofedən fərqli olaraq çayın tərkibində olan kofein daha zərərsiz və faydalı hesab edilir. Lakin, çayların heç də hamısı orqanizm üçün faydalı sayılmır. Bəzi çay növləri vardır ki, onların tərkibində ftor və pestisidlər var. Bu çayların tərkibində olan maddələr isə orqanizm üçün zərərlidir. Bəzən belə çayların qiyməti ucuz olduğuna görə çoxları bu çayları almağa üstünlük verir. Bu çayları isə dadlı edən onlara qatılan dadlandırıcılar və aramatizatorlardır.
Birlşmiş Krallığın jurnallarından biri müasir dünyamızda insanların əksəriyyətinin hər gün müxtəlif qidalarla ftor qəbul etdiyini yazlır. Marketlərdə satilan çayların əksəriyytində də ftor tapldığını qeyd edən jurnal insanlar ucuz qiymətinə aldanıb keyfiyyətsiz çay almamağa çağırır. Ucuz qiymətə satılan çaylar köhnəlmiş çay yarpaqlarından hazırlanır və tərkibində ftorlu birləşmələr var.
Kanadanın radiasiyalı məhsullara araşdırmalar aparan mütəxəssisləri aşağıdakı çay markalarının tərkibində zəhərli maddələr olduğunu açıqlayıb. Bu çay növlərinə aiddir:
* Tetley
* Lipton
* Tvinnings
* No Name
* Uncle Lees Legends China
* King Cole
* Siqnal
Bu çay növlərinin tərkibində orqanizm üçün təhlükəli olan toksinlər və zərərli maddələr normadan daha çoxdur. Bu çayların tərkibində monokortofos adlı kimyəvi maddə, pestinsidin 20 növü (endosulfan və s.) var. Mütəxəssislər insanlara bu çaylardan uzaq durmağı məsləhət bilir. Bunun üçün də onları aşağıdakı tövsiyələrə əməl etməyə çağırır:
* Çalışın rəngsiz çay için.
* Bitki və ya meyvələrdən dəmlənmiş çaylar içməyə çalışın.
* Təbii çay yarpaqları alın və təzə dəmlənmiş çay için.
* Aldığınız çayın qutusunun üstündə yazılanları diqqətlə oxuyun.
* Brend çay adı altında satılan bütün çayların yaxşı olmasına ümid bəsləməyin və diqqətli olun.
* Çayı qaydasına uyğun olaraq dəmləyin.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1300   Tarix: 03 sentyabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Belə yeyiləndə saatlarla tox saxlayır - Dənəsi 15 qəpiyə düşür

Xurmanın badam, püstə və ya qozla birlikdə yeyilməsi orqanizmdə qanda şəkərin daha sabit səviyyədə qalmasına və enerji balansının qorunmasına kömək edir. xəbər verir ki, xurma yüksək təbii şəkər tərkibinə malik olduğunda

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

.

Dərmansız boğaz ağrısının qarşısını almağın 5 yolu

Mütəxəssislər bildirirlər ki, boğaz ağrısı hər zaman dərman istifadəsi tələb etmir. Xüsusilə mövsüm dəyişiklikləri zamanı sadə və təbii üsullarla boğazı qorumaq mümkündür. . həmin yolları sizə təqdim edir:. İlıq duzlu s

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir

Yuxusunda pişik görən adamın, qadın və kişi cinsiyyətinə malik olmasına görə yuxunun təbirləri dəyişir. Əgər bu yuxunu görən adam bir kişisə, bu kişinin normal həyatında diqqətsiz bir şəxsiyyətə sahib olduğu, ətrafındak

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

.

Şizofreniyanın yaranma səbəbi açıqlandı

Bəzi şizofreniya halları insanın öz immun sistemi ilə bağlı ola bilər. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyasının müxbir üzvü, FMBA-nın Federal Beyin və Neyrotexnologiyalar Mərkəzinin direktoru Vsevolod Belousov danışıb

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Belə məşq heç bir işə yaramır - Mif imiş

Göz gimnastikasının görmə qabiliyyətini bərpa etməsi ilə bağlı fikirlər elmi baxımdan doğru deyil. xəbər verir ki, bunu rusiyalı oftalmoloq Angelina Kazantseva bildirib. Onun sözlərinə görə göz üçün edilən məşqlər görməni

turlar.az

donlar 2025 qaşların formalari geymler 2025 usaq oyuncaqlari ədəbiyyat testləri üzə qulluq necə tez arıqlayım kosmetika nagillar hakıştalar şebnem tovuzlu gəncə dostluq