Bu çayları içməyin

Bu çayları içməyinAşağıda adları çəkilən 7 növ çayı içməyin. Bu çayların tərkibində toksinlər var və orqanizm üçün çox zərərlidirlər.
Çayın tərkibində kofein var və o ən təbii içkilərdən hesab edilir. Qazlı su və müxtəlif sistetik şirələrdən, kofedən fərqli olaraq çayın tərkibində olan kofein daha zərərsiz və faydalı hesab edilir. Lakin, çayların heç də hamısı orqanizm üçün faydalı sayılmır. Bəzi çay növləri vardır ki, onların tərkibində ftor və pestisidlər var. Bu çayların tərkibində olan maddələr isə orqanizm üçün zərərlidir. Bəzən belə çayların qiyməti ucuz olduğuna görə çoxları bu çayları almağa üstünlük verir. Bu çayları isə dadlı edən onlara qatılan dadlandırıcılar və aramatizatorlardır.
Birlşmiş Krallığın jurnallarından biri müasir dünyamızda insanların əksəriyyətinin hər gün müxtəlif qidalarla ftor qəbul etdiyini yazlır. Marketlərdə satilan çayların əksəriyytində də ftor tapldığını qeyd edən jurnal insanlar ucuz qiymətinə aldanıb keyfiyyətsiz çay almamağa çağırır. Ucuz qiymətə satılan çaylar köhnəlmiş çay yarpaqlarından hazırlanır və tərkibində ftorlu birləşmələr var.
Kanadanın radiasiyalı məhsullara araşdırmalar aparan mütəxəssisləri aşağıdakı çay markalarının tərkibində zəhərli maddələr olduğunu açıqlayıb. Bu çay növlərinə aiddir:
* Tetley
* Lipton
* Tvinnings
* No Name
* Uncle Lees Legends China
* King Cole
* Siqnal
Bu çay növlərinin tərkibində orqanizm üçün təhlükəli olan toksinlər və zərərli maddələr normadan daha çoxdur. Bu çayların tərkibində monokortofos adlı kimyəvi maddə, pestinsidin 20 növü (endosulfan və s.) var. Mütəxəssislər insanlara bu çaylardan uzaq durmağı məsləhət bilir. Bunun üçün də onları aşağıdakı tövsiyələrə əməl etməyə çağırır:
* Çalışın rəngsiz çay için.
* Bitki və ya meyvələrdən dəmlənmiş çaylar içməyə çalışın.
* Təbii çay yarpaqları alın və təzə dəmlənmiş çay için.
* Aldığınız çayın qutusunun üstündə yazılanları diqqətlə oxuyun.
* Brend çay adı altında satılan bütün çayların yaxşı olmasına ümid bəsləməyin və diqqətli olun.
* Çayı qaydasına uyğun olaraq dəmləyin.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1305   Tarix: 03 sentyabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı

Mütəxəssislər keyfiyyətli və faydalı makaron məmulatlarını necə seçməyin yollarını, həmçinin hansı növlərdən uzaq durmağın vacib olduğunu açıqlayıblar. Makaron məhsulları dünyada milyonlarla insanın gündəlik qida rasionund

.

Hərəkətsizlik xərçəng riskini artırırmı?

Son illər aparılan elmi araşdırmalar göstərir ki, fiziki aktivliyin azlığı bir sıra ciddi xəstəliklərin, o cümlədən xərçəngin yaranma riskini artıra bilər. Mütəxəssislərin fikrincə, hərəkətsiz həyat tərzi orqanizmdə maddələ

.

Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları

Müasir həyat tərzi, qeyri-sağlam qidalanma, hava çirkliliyi, stress və kimyəvi maddələr orqanizmdə toksinlərin yığılmasına səbəb olur. Bu toksinlər zamanla həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər

.

Sovetin vaxtından qalan "yolka" oyuncaqlarını işlətməyin: Tərkibində radiasiya var

SSRİ dövründən qalan bəzi vintaj şam ağacı oyuncaqlarının tərkibində radioaktiv maddələr ola biləcəyi bildirilir. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, XX əsrin ortalarına qədər istehsal olunan bu bəzəklərdə radiu

.

Virus daha geniş miqyasda yayılacaq - XƏBƏRDARLIQ

Pediatr Vaqif Qarayev bildirib ki, bəzi şəxslər guya iddia edir ki, uşaqlar arasında qəsdən xəstəlik yayırlar. xəbər verir ki, mütəxəssis virusların qəsdən yayılması ilə bağlı səsləndirilən fikirləri əsassız və  elmi əsasda

.

Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar

Siqaret istifadəsi, həddindən artıq çay və qəhvə istehlakı, həmçinin şəkərli qidalar dişlərin saralmasına və ləkələnməsinə səbəb olan əsas amillərdir. Hətta ağız gigiyenasına ciddi əməl edənlərdə belə zamanla rəng dəyişim

.

Bunlar dəmir dərmanlarının təsirini azaldır

Dəmir preparatlarını qəhvə, çay, şərab və süd məhsulları ilə qəbul etmək onların mənimsənilmə effektivliyini azaldır. xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq Yelena Şafranskaya məlumat verib. Mütəxəssisin sözlərinə görə, qı

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Belə yeyiləndə saatlarla tox saxlayır - Dənəsi 15 qəpiyə düşür

Xurmanın badam, püstə və ya qozla birlikdə yeyilməsi orqanizmdə qanda şəkərin daha sabit səviyyədə qalmasına və enerji balansının qorunmasına kömək edir. xəbər verir ki, xurma yüksək təbii şəkər tərkibinə malik olduğunda

turlar.az

donlar 2025 həkim məsləhəti toy makiyajlari vətən haqqında inşa mede siresi ayaqda qabar yay geyim 2025 kosmetika baldiz qaynana lakonizm baldıza aid hakışta efsane