Bu əşyaları dərhal mətbəxdən atın

Bu əşyaları dərhal mətbəxdən atınAraşdırmalar sübut edib ki, vaxtilə mətbəxlərdə tez-tez istifadə edilən alüminium əşyalar demensiyaya səbəb olur. Xüsusilə çaydan, qazan və qab-qacaqdan istifadə demans riskini artırır.
Milli.Az xəbər verir ki, demensiya beyin hüceyrələrinin bir-biri ilə əlaqə qurma qabiliyyətini itirməsi nəticəsində düşüncələrin, davranışların və duyğuların təsirləndiyi bir xəstəlikdir.
Demansda bir çox faktor təsirli olsa da, mətbəx əşyaları da bu səbəblər arasındadır. Uzun illərdir ki, çaydan, qazan, çəngəl, qaşıq kimi mətbəx əşyalarında alüminiuma üstünlük verilir.
Yüksək alüminiuma məruz qalmanın demans riskinin artması ilə əlaqəli ola biləcəyi irəli sürülür. (Medicina.az)
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 531   Tarix: 23 fevral 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu 2 məşhur tərəvəz qızardıldıqda zəhərə çevrilir

Dietoloqlar və elm adamları xəbərdarlıq edirlər ki, iki tərəvəz - kartof və badımcan qızardıldığında sağlamlıq üçün təhlükəli ola bilər.  xəbər verir ki, yüksək temperatur orqanizmə mənfi təsir göstərən zəhərli maddələri

.

Hamiləliyin normal inkişafı üçün bu müayinələr olmalıdır- Həkim DANIŞIR

a istinadən endokrinoloq Günel Mahmudovanın müsahibəsini təqdim edir:. - Günel xanım, ilk öncə hormonal sağlamlıq haqqında məlumat verərdiniz. - Hormonal sağlamlıq dedikdə, qanda hormonların miqdarının normada olması, endokrinoloj

.

Qaraciyərə alkoqoldan daha çox ziyan olan QİDALAR

Qaraciyər orqanizmin detoksifikasiyasına cavabdeh olan əsas orqandır və buna görə də onun vəziyyəti ümumi sağlamlıq və rifahı böyük ölçüdə müəyyən edir.   xarici mediaya istinadla qaraciyərə zərərli qidaları təqdim edir:

.

Yaxşı yedikdən sonra niyə yuxu gəlir?

Çoxumuz yeməkdən sonra yuxululuq hissi ilə qarşılaşırıq. Çinin Sinxua Universitetinin alimləri bu hissin səbəblərini araşdırıblar və maraqlı nəticələr əldə ediblər. -a istinadən xəbər verir ki, onların elmi işlərinin nəticələr

.

Həftədə neçə yumurta yesək ömrümüz uzanar?

Yumurtanın mülayim miqdarda istehlakı yaşlı insanlarda ürək-damar xəstəliklərindən ölüm riskini demək olar ki, 1/3 qədər azalda bilər. -a istinadən xəbər verir ki, avstraliyalı alimlər apardıqları araşdırmadan sonra bu qənaət

.

Mətbəxdə işlədilən bezlər təhlükə saçır - Nə etmək lazımdır?

Mətbəx təmizliyi gündəlik həyatımızda mühüm rol oynasa da, bəzi gigiyenik vərdişlər düşündüyümüzdən daha təhlükəli ola bilər. Xüsusilə, istifadə etdiyimiz nəm bezlər bakteriyaların yayılması üçün ideal bir mühit yaradır

.

Qarının irəli çıxmasının gözlənilməz səbəbi - Mütəxəssisdən tövsiyələr

"Bu gün əksər insanlar oturaq işlərdə çalışırlar. Bədən hər gün uzun müddət eyni vəziyyətdə qalır. Nəticədə bu, təkcə əzələlərin fəaliyyətinə deyil, həm də orqanizmin daxili proseslərinə (tənəffüs, limfa axını, qan dövranı

.

Hər kəsin bəyənərək yediyi bu qidalar xərçəng xəstəliyi yaradır - Professordan xəbərdarlıq

Qida üzrə mütəxəssislər həddindən artıq şəkərin immuniteti zəiflədə biləcəyinə və ciddi sağlamlıq problemlərinə yol aça biləcəyinə diqqət çəkir. xəbər verir ki, mütəxəssis Prof. Dr. Osman Erk artıq şəkər istifadəsinin immu

.

Beyin fəaliyyətini yaxşılaşdıran səhər yeməyi - Hər gün 50 qram

Reading Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, səhər yeməyində qatıqla 50 qram fındıq və qoz yemək reaksiya vaxtlarını sürətləndirir və gün ərzində yaddaşı yaxşılaşdırır. xəbər verir ki, tədqiqatda 18-30 yaş arası 3

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az toy makiyajlari geyim seçimi geyim necə seçməli meshurlar haqqinda türk mətbəxi vegetativ sinir sistemi ari mehsullari hədəfi olmayan gəmiyə heç bir külək kömək edə bilməz kondom gozde olar ariqlamaq novruz hakisdalari