Bu içkilər xərçəng riskini ARTIRIR
Sorbonne Universitetinin Fransız alimləri tərəfindən aparılan araşdırmaya görə şəkərli içkilər xərçəng riskini 18% artırır.
Milli.Az xəbər verir ki, araşdırmalar çərçivəsində xərçəng riskini artıran qrupda meyvə şirəsi, meyvəli süt, enerji içkiləri, şəkərli çay və ya qəhvənin yer aldığı müəyyənləşdirilib.
Alimlərin sözlərinə görə şəkərli içkilərin xərçəng riskini artırmasına səbəb qanda şəkərin səviyyəsinin qalxması olur.
Araşdırmanın nəticələri British Medical Journal-da dərc olunub. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
Bu məşqin 1 dəqiqəsi gəzməkdən 6 dəfə daha təsirlidir
Səhərlər enerjili oyanmağın sirri: Yatmazdan əvvəl otağınıza qoyun
Az siqaret çəkmək də öldürür- Erkən ölüm riski 60% artır
Həkimlər panikada: "COVID"ə bənzər yeni virus
Tarix Əliyev Səidə Bəkirqızının səhhəti haqda açıqlama verib
2 yaşa qədər uşaqlara qətiyyən belə dərmanları vermək olmaz - Xəbərdarlıq
Şalqamın faydaları və gündəlik istifadənin nəticələri