Bu insanlara kartof püresi yemək olmaz
Dünyanın ən məşhur tərəvəzlərindən biri olan kartof vitaminlər, minerallar və qida maddələri ilə zəngindir. Bununla belə, onun faydalı xüsusiyyətləri hazırlanma üsulundan asılı olaraq əhəmiyyətli dərəcədə dəyişə bilər. Məsələn, kartof püresi ən zərərli qidalardan biri hesab olunur.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, pürelərin hazırlanması zamanı qida lifi məhv olur.
Dietoloqların sözlərinə görə, kartofun tərkibində C vitamini, B vitaminləri (o cümlədən B6 vitamini), kalium, maqnezium, fol turşusu, lif və digər minerallar var. O, həm də karbohidrat və enerji mənbəyidir. Ən yaxşısı kartofu qabıqlı bişirib soyudulmuş halda yeməkdir. Soyuduqda tərəvəzin tərkibindəki nişasta davamlı olur və qan şəkərinin səviyyəsinin artmasına kömək etmir. Əksinə, bu formada olan kartof faydalı bağırsaq bakteriyaları üçün qidaya çevrilir.
Kartof püresi tamamilə fərqli bir məsələdir. Məlum olub ki, bu kök tərəvəzdən hazırlanan ən zərərli yeməkdir. Pürelərin hazırlanması zamanı pəhriz lifi məhv edilir və müvafiq olaraq böyük miqdarda nişasta ayrılır.
Bu formada olan kartofun tərkibində çoxlu şəkər var ki, bu da şəkərli diabet, insulin müqaviməti olan və ya kökəlməyə meyilli olanlar üçün zərərli ola bilər.
Milli.Az









Ajda Pekkan villasının təmirinə 30 milyon xərclədi
Qazaxıstanda musiqiçilər arasında dava düşdü - Müğənninin burnu sındı
Çarpıntı'final qərarı aldı
Şəbnəm Tacirin oğlunun nişanına getmədi
Ömrü uzadan 10 qida açıqlandı - Daim yeyənlər həkimə getmir
Beyni məhv edən qidalar açıqlandı - Hər gün yeyirik
Boğazınız ağrıyanda bahalı dərmanlara pul verməyin - 2 qəpiklik çarə
Yumurtanı soyuducuda tərs saxlayın - Görün nə olacaq
Qış xəstəliklərinə qarşı müdafiə - Gündəlik C vitamini dozası
Oksana bu teatrda çalışacaq
Hər 45 dəqiqədən bir oturmağa ara vermək lazımdır: Hərəkətsiz bədəndə nələr baş verir?
Xəzər Süleymanlı bu radioda aparıcılıq edəcək
Şampuna bu qarışımı əlavə edin - saçınız 7 gün yağlanmayacaq
Türk kişiləri yaraşıqlılığa görə dünya ikincisi oldu