Bu insanlara kartof püresi yemək olmaz
Dünyanın ən məşhur tərəvəzlərindən biri olan kartof vitaminlər, minerallar və qida maddələri ilə zəngindir. Bununla belə, onun faydalı xüsusiyyətləri hazırlanma üsulundan asılı olaraq əhəmiyyətli dərəcədə dəyişə bilər. Məsələn, kartof püresi ən zərərli qidalardan biri hesab olunur.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, pürelərin hazırlanması zamanı qida lifi məhv olur.
Dietoloqların sözlərinə görə, kartofun tərkibində C vitamini, B vitaminləri (o cümlədən B6 vitamini), kalium, maqnezium, fol turşusu, lif və digər minerallar var. O, həm də karbohidrat və enerji mənbəyidir. Ən yaxşısı kartofu qabıqlı bişirib soyudulmuş halda yeməkdir. Soyuduqda tərəvəzin tərkibindəki nişasta davamlı olur və qan şəkərinin səviyyəsinin artmasına kömək etmir. Əksinə, bu formada olan kartof faydalı bağırsaq bakteriyaları üçün qidaya çevrilir.
Kartof püresi tamamilə fərqli bir məsələdir. Məlum olub ki, bu kök tərəvəzdən hazırlanan ən zərərli yeməkdir. Pürelərin hazırlanması zamanı pəhriz lifi məhv edilir və müvafiq olaraq böyük miqdarda nişasta ayrılır.
Bu formada olan kartofun tərkibində çoxlu şəkər var ki, bu da şəkərli diabet, insulin müqaviməti olan və ya kökəlməyə meyilli olanlar üçün zərərli ola bilər.
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Mutasiya olunmuş quş qripi "COVID-19"dan daha təhlükəli ola bilər
Qocalmanı sürətləndirən üç gündəlik VƏRDİŞ
"Tualet vərdişlərindəki dəyişiklik Alzheimerin başlanğıcı ola bilər"
Niyam artıq bizneslə məşqul olmayacaq
Hər kəsin qarşısında öpüşdülər - FOTOLAR
Qumral Könül Kərimovanı yalançı adlandırdı
Fədayə Moskvada konsert verəcək
Abbas səhnə fəaliyyətinin 30 illiyi münasibətilə konsert verəcək
Ürəyi qoruyur deyə ovuc-ovuc yediyimiz çərəz ağciyəri məhv edirmiş
Hamam dəsmalı istifadə edən bütün ailələrə xəbərdarlıq