Bu məhsul 50 yaşdan sonra infarkt və insult riskini artırır

Bu məhsul 50 yaşdan sonra infarkt və insult riskini artırırBu məşhur məhsul orqanizmdə iltihabı gücləndirir və 2-ci tip diabet riskini artırır.
Milli.Az bu məhsulu təqdim edir:
Niyə qidalanma önəmlidir?
Ürək xəstəlikləri hələ də ən geniş yayılmış və təhlükəli problemlərdən biridir. Həkimlər bildirirlər ki, riskləri azaltmaq üçün qidalanmaya, çəkiyə, fiziki aktivliyə nəzarət etmək, həmçinin siqaret və alkoqoldan imtina etmək vacibdir. Amma təsir edə bilmədiyimiz amillər də var məsələn, yaş. Buna görə də nəzarət edə biləcəyimiz vərdişlər xüsusilə önəmlidir. Kardioloqların fikrincə, 50 yaşdan sonra pəhrizdə qırmızı ətin miqdarını azaltmaq lazımdır.
Qırmızı ət niyə təhlükəlidir?
"Steyk çoxlu doymuş yağ ehtiva edir və xolesterin səviyyəsini yüksəldir". Yüksək "pis" xolesterin damarlarda lövhəciklərin yaranmasına və infarkt, insult riskinin artmasına səbəb olur.
Dr. Chen isə əlavə edir ki:
"Steyk orqanizmdə iltihabı gücləndirə bilər, bu da ürək-damar xəstəlikləri və 2-ci tip diabet riskini artırır". Bundan başqa, yağlı ət parçaları artıq çəkiyə səbəb ola bilər və bu da ürəyə əlavə yük yaradır.
50 yaşdan sonra hansı qida daha yaxşıdır?
Dr. Chen tövsiyə edir:
Balıq (məsələn, qızılbalıq);
Bitki mənşəli zülak mənbələri paxlalılar, mərcimək, qoz-fındıq. Bu məhsullar doymuş yağ ehtiva etmir və liflə zəngindir.
Tamamilə steykdən imtina etmək məcburi deyil. Dr. Behuriya bildirir:
"Bəzən, xüsusi hallarda steyk yemək olar, amma o, gündəlik rasionun bir hissəsi olmamalıdır". 50 yaşdan sonra sağlam ürək üçün əsas qayda qırmızı ət və doymuş yağları minimuma endirmək, balıq və bitki mənşəli qidaları artırmaq, aktiv həyat tərzi saxlamaqdır. (lent.az)
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 767   Tarix: 06 sentyabr 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

.

Bişmiş kələmə süd əlavə edin - Aşpazlar belə edir

Peşəkar aşpazların kələm bişirərkən tez-tez müraciət etdiyi bir üsul diqqət çəkib. xəbər verir ki, məlum olub ki, bişmiş kələmə süd əlavə edilməsinin həm dad, həm də sağlamlıq baxımından mühüm səbəbləri var. Mütəxəssisləri

.

Həkimdən vacib xəbərdarlıq: İmmunitet mədədən başlayır

Bağırsaq sağlamlığı immun sisteminin normal fəaliyyətində mühüm əhəmiyyət daşıyır. Bağırsaq mikroflorası immun hüceyrələrinin aktivliyinə təsir göstərir, B və K vitaminlərinin sintezində iştirak edir və zərərli bakteriyaları

.

Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları

Müasir həyat tərzi, qeyri-sağlam qidalanma, hava çirkliliyi, stress və kimyəvi maddələr orqanizmdə toksinlərin yığılmasına səbəb olur. Bu toksinlər zamanla həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər

.

Apteklərdə satılan bu şokoladın tərkibində heyvan qanı var - Azərbaycanda da geniş yayılıb

Hematogen şokoladın əsas tərkibi öküz qanından əldə olunan albumin və şəkərdən ibarətdir. xəbər verir ki, dəmir və C vitaminini artırmaq üçün tez-tez quru meyvələr, qoz-fındıq, süd tozu, qənnədi şirəsi, karamel və ya şokola

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır

Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan araşdırma çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini yüksəltdiyini göstərib. xəbər verir ki, 12 il müddətində 328 mindən çox insanın sağlamlı

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

.

Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir

Toyuq ətindəki rənglər həm ət yağlılığı, həm də təzəlik səviyyəsi barədə ipucu verir. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə ağımtıl və açıq çəhrayı ənglər adətən yağlılıq və birləşdirici toxumaların paylanmasın

turlar.az

aksessuarlar qadin dunyasi hamilelikde qidalanma doğumdan sonra sac düzümləri gil maskalari qadın sağlamlıq kosmetika novruza aid hakistalar seksual sanama klitor qizlar