Bu məhsul 50 yaşdan sonra infarkt və insult riskini artırır

Bu məhsul 50 yaşdan sonra infarkt və insult riskini artırırBu məşhur məhsul orqanizmdə iltihabı gücləndirir və 2-ci tip diabet riskini artırır.
Milli.Az bu məhsulu təqdim edir:
Niyə qidalanma önəmlidir?
Ürək xəstəlikləri hələ də ən geniş yayılmış və təhlükəli problemlərdən biridir. Həkimlər bildirirlər ki, riskləri azaltmaq üçün qidalanmaya, çəkiyə, fiziki aktivliyə nəzarət etmək, həmçinin siqaret və alkoqoldan imtina etmək vacibdir. Amma təsir edə bilmədiyimiz amillər də var məsələn, yaş. Buna görə də nəzarət edə biləcəyimiz vərdişlər xüsusilə önəmlidir. Kardioloqların fikrincə, 50 yaşdan sonra pəhrizdə qırmızı ətin miqdarını azaltmaq lazımdır.
Qırmızı ət niyə təhlükəlidir?
"Steyk çoxlu doymuş yağ ehtiva edir və xolesterin səviyyəsini yüksəldir". Yüksək "pis" xolesterin damarlarda lövhəciklərin yaranmasına və infarkt, insult riskinin artmasına səbəb olur.
Dr. Chen isə əlavə edir ki:
"Steyk orqanizmdə iltihabı gücləndirə bilər, bu da ürək-damar xəstəlikləri və 2-ci tip diabet riskini artırır". Bundan başqa, yağlı ət parçaları artıq çəkiyə səbəb ola bilər və bu da ürəyə əlavə yük yaradır.
50 yaşdan sonra hansı qida daha yaxşıdır?
Dr. Chen tövsiyə edir:
Balıq (məsələn, qızılbalıq);
Bitki mənşəli zülak mənbələri paxlalılar, mərcimək, qoz-fındıq. Bu məhsullar doymuş yağ ehtiva etmir və liflə zəngindir.
Tamamilə steykdən imtina etmək məcburi deyil. Dr. Behuriya bildirir:
"Bəzən, xüsusi hallarda steyk yemək olar, amma o, gündəlik rasionun bir hissəsi olmamalıdır". 50 yaşdan sonra sağlam ürək üçün əsas qayda qırmızı ət və doymuş yağları minimuma endirmək, balıq və bitki mənşəli qidaları artırmaq, aktiv həyat tərzi saxlamaqdır. (lent.az)
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 719   Tarix: 06 sentyabr 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qara zirə yağı: Hər dərdin dərmanı

Qara zirə yağı tərkibindəki timokinon adlı təsirli komponent sayəsində immun sistemini gücləndirir, hüceyrə səviyyəsində müdafiə mexanizmini aktivləşdirir və xüsusilə xərçənglə mübarizədə təbii dəstək kimi ön plana çıxır

.

Saçın vaxtından əvvəl ağarmasının başlıca SƏBƏBLƏRİ

Saçların erkən ağarması həm gənclər, həm də orta yaşlı insanlar arasında getdikcə daha çox rast gəlinən haldır. Mütəxəssislərin fikrincə, bu prosesin əsas səbəbi melanin adlı piqmentin azalmasıdır. xəbər verir ki, melani

.

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir: 50 yaşdan sonra bu qidalar məhdudlaşdırılmalıdır

Qidalanma üzrə mütəxəssislər bildirir ki, 50 yaş və yuxarı şəxslər bəzi qidalardan uzaq durmalı və ya onları çox məhdud şəkildə istehlak etməlidir. Çünki yaş artdıqca metabolizma yavaşlayır, düyün və orqanların həssaslığ

.

Təbiidir deyə günboyu içmək olmaz - Mədə, böyrək və qaraciyəri sıradan çıxara bilər

Bitki çaylarının təbii olması tamamilə təhlükəsiz olduğu mənasına gəlmir. xəbər verir ki, oyuqdəymə və qrip hallarının artdığı payız-qış aylarında immun sistemini dəstəkləmək məqsədilə bitki çaylarına maraq xeyli artır. Lakin

.

Bu meyvələri birlikdə yemək olmaz - Diyetoloqlardan XƏBƏRDARLIQ

Meyvələr orqanizm üçün son dərəcə faydalı olsa da, onların düzgün şəkildə istehlak olunmaması bəzi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, xüsusilə də bəzi meyvələrin birlikdə yeyilməsi həzm sisteminə mənf

.

Əməliyyat otaqlarında niyə yalnız yaşıl və mavi geyimlərə icazə verilir?

Əməliyyat otaqlarında həkimlərin yaşıl və ya mavi geyimlər geyinməsinin əsas səbəbi həm göz fiziologiyası, həm də praktik amillərlə bağlıdır. xəbər verir ki, 1914-cü ildə kanadalı həkim Herbert Robertson bu rənglərin istifadəsin

.

Bu bitki təbii ağrıkəsicidir

Zəncəfil, qış aylarında daha çox istifadə edilən, şəfa deposudur. Bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. Soyuqdəymə, ishal, mədə bulantısı kimi həzm sistemi problemləri zamanı faydalıdır. İmmunitet sistemini gücləndirir

.

Menepauza beyin üçün siqnal verir – Hormonlar azaldıqda beyində nə baş verir?

Menopauza yalnız dövrənin bitməsi deyil, beynin kimyasının dəyişdiyi yeni bir dövrdür. Bu mərhələdə hormon səviyyələri düşür və sinir hüceyrələri azalan siqnallara fərqli reaksiya verməyə başlayır. Mütəxəssislər bildiri

.

Qazlı suyun bilinməyən faydaları

Yaponiyanın Küsü Universitetinin tədqiqatçıları müəyyən ediblər ki, qazlı su hüceyrələrin şəkər qəbulunu sürətləndirərək maddələr mübadiləsinə təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, tədqiqatlar göstərir ki, qazlı sudakı karbo

turlar.az

hamilelikde qidalanma qis geyimləri 2025 aksessuarlar düzgün makiyaj milli yemekler toylar toy donlari 2025 kosmetika cinsi elaqe sanama faydalı maskalar hakista sozler vətənə aid atalar sözləri