Bu qidalar podaqra xəstəliyinin inkişaf riskini azaldır
Çay, qəhvə, süd və taxıl məhsulları podaqra xəstəliyinin (Oynaqların xroniki iltihabi xəstəliyi. - red) inkişaf riskini azaldır, meyvə şirələri, heyvan mənşəli məhsullar və bitki yağları isə əksinə, riski artırır.
Milli.Az unikal-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Harvard Xalq Sağlamlığı Məktəbinin alimləri tədqiqat aparıblar.
Tədqiqatda təxminən 123 min insan iştirak edib. Kişilərin və qadınların orta yaşı müvafiq olaraq 54 və 50 olub. Birinci mərhələdə elm adamları subyektlərin sağlamlıq vəziyyəti haqqında məlumat toplayıblar və onlardan adi pəhrizləri haqqında danışmağı xahiş ediblər. Bundan sonra iştirakçıların müşahidə dövrü başlayıb.
Müşahidə dövründə təxminən 2700 nəfərdə podaqra (podaqra artriti) yeni diaqnoz qoyulub. Tədqiqatçılar hesablayıblar ki, bütün taxılların hər əlavə gündəlik paylanması bu xəstəliyin inkişaf riskini 7%, çay və qəhvə 5%, süd məhsulları isə 15% azaldır. Meyvə şirələri və şəkərli içkilər podaqra xəstəliyinin ehtimalını 6%, bitki yağları isə 16% artırır. Heyvan yağlarının və balıqların sui-istifadəsi də xəstəliyin inkişaf riski ilə əhəmiyyətli dərəcədə əlaqələndirilib.
Milli.Az









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Şəbnəm özünə təmtəraqlı ad günü edəcək
Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı
Kimyəvi zəhər yükü ən yüksək olan meyvə və tərəvəzlər açıqlandı
Xalq artisti Simarə İmanova nənə oldu
Meqanın atası ölüm ayağındadır
Musiqidə nostalji görüş - Flora və Samir yenidən birlikdə
Türkiyəli aktyor avtomobil qəzasına düşdü
Miqren ağrılarını yüngülləşdirə biləcək üsullar AÇIQLANDI
Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"