Bu qidalar podaqra xəstəliyinin inkişaf riskini azaldır

Bu qidalar podaqra xəstəliyinin inkişaf riskini azaldırÇay, qəhvə, süd və taxıl məhsulları podaqra xəstəliyinin (Oynaqların xroniki iltihabi xəstəliyi. - red) inkişaf riskini azaldır, meyvə şirələri, heyvan mənşəli məhsullar və bitki yağları isə əksinə, riski artırır.
Milli.Az unikal-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Harvard Xalq Sağlamlığı Məktəbinin alimləri tədqiqat aparıblar. 
Tədqiqatda təxminən 123 min insan iştirak edib. Kişilərin və qadınların orta yaşı müvafiq olaraq 54 və 50 olub. Birinci mərhələdə elm adamları subyektlərin sağlamlıq vəziyyəti haqqında məlumat toplayıblar və onlardan adi pəhrizləri haqqında danışmağı xahiş ediblər. Bundan sonra iştirakçıların müşahidə dövrü başlayıb.
Müşahidə dövründə təxminən 2700 nəfərdə podaqra (podaqra artriti) yeni diaqnoz qoyulub. Tədqiqatçılar hesablayıblar ki, bütün taxılların hər əlavə gündəlik paylanması bu xəstəliyin inkişaf riskini 7%, çay və qəhvə 5%, süd məhsulları isə 15% azaldır. Meyvə şirələri və şəkərli içkilər podaqra xəstəliyinin ehtimalını 6%, bitki yağları isə 16% artırır. Heyvan yağlarının və balıqların sui-istifadəsi də xəstəliyin  inkişaf riski ilə əhəmiyyətli dərəcədə əlaqələndirilib. 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 785   Tarix: 27 may 2024
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Səni incidir, amma ayrıla bilmirsən? – Psixoloq səbəbini izah edir

"Bəzi insanlar toksik münasibətlər yaşayırlar. Bunların müxtəlif səbəbləri olur". . xəbər verir ki, bu sözləri psixoloq Nabat Mirzəyeva -a açıqlamasında deyib. . O bildirib ki, böyüdüyümüz mühit və yaşadığımız yaşayı

.

Qəhvə bu formada içiləndə ömrü uzadır

ABŞ-də aparılan genişmiqyaslı araşdırma sübut edib ki, qəhvə düzgün şəkildə içildikdə insan ömrünü uzada bilər. xəbər verir ki, Tufs Universitetinin alimləri 46 mindən çox amerikalının həyat tərzini və qəhvə istehlakını təhli

.

Yüksək təzyiq zamanı nə yemək faydalıdır? - Dietoloqlardan məsləhət

Yüksək qan təzyiqindən əziyyət çəkənlər üçün qidalanma çox mühüm rol oynayır. Dietoloqlar və kardioloqlar bildirirlər ki, qara qarağat (çox vaxt çaytikanı ilə qarışdırılsa da, burada söhbət çoxsaylı antioksidantlarla zəngi

.

Ev konservi hazırlamaq istəyənlərə MƏSLƏHƏT

Yay ayları mövsümi meyvə və tərəvəzlərin bol olduğu dövr olduğu üçün evlərdə konservləşdirmə ənənəsi canlanır. Lakin məhsulların uzun müddət saxlanılması üçün görülən bu proses zamanı bəzi vacib qaydalara əməl edilməzsə

.

İdman və omeqa-3 diş kökü iltihabını azalda bilər - TƏDQİQAT

"Scientific Reports" jurnalında dərc edilən yeni tədqiqat fiziki fəaliyyət və omeqa-3 yağ turşularının birləşmiş təsirinin xroniki apikal periodontitin şiddətini əhəmiyyətli dərəcədə azalda biləcəyini ortaya qoyur

.

Saqqal saxlayan kişilər bunları bilməlidirlər

Sosial şəbəkələrdə yayılan məlumatlara görə, kişilərin saqqalı bəzi hallarda itlərin tüklərindən belə çox mikrob daşıya bilər. xəbər verir ki, mikrobioloqların apardığı araşdırmalara əsasən, saqqal bölgəsində yüksək rütubə

.

Bəzi qidalar ürək xəstəliklərinə səbəb olur – SİYAHI

rək-damar xəstəlikləri dünyada ən çox ölümə səbəb olan sağlamlıq problemləri arasında yer alır. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, bəzi gündəlik istehlak edilən qidalar ürəyə ciddi zərər vurur. xəbər verir ki, ürəyə zərə

.

Sonsuzluğa səbəb nədir?

Son illər Azərbaycanda qadınlar arasında sonsuzluq halları artıb. Kimisi bunu qidalar, kimisi də fizioloji səbəblərlə bağlı olduğunu deyir. Həkim Pərvanə Mustafayeva -a deyib ki,son zamanlarda yalnız ölkəmizdə deyil, dünyad

.

Araq içəndən sonra siqaret çəkmək istəyi nədən yaranır?

Müasir elm bu hadisəni neyrobiologiya nöqteyi-nəzərindən izah edir. Bir çox insanlar spirtli içki qəbul etdikdən sonra siqaret çəkmək istəyinin artdığını qeyd edirlər. Bu fenomen təkcə çox siqaret çəkənlərdə deyil, həm d

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geyim və ayaqqabılar qis geyimləri 2025 toy gecesi onkoloji xəstəliklər dəri xərçənginin əlamətləri ehtiraslı şəkillər qış geyimləri səməd vurğun opusme oglan evi pomidor veten seirleri