Bu qidalar sizi allergiyadan qoruyacaq - SİYAHI

Bu qidalar sizi allergiyadan qoruyacaq - SİYAHIBir çoxları üçün yay yalnız isti ilə deyil, həm də allergiyaya səbəb ola biləcək çiçəkli bitkilərlə yadda qalır. Allergiyalardan qalıcı şəkildə qurtulmaq demək olar ki, mümkün deyil, ancaq simptomları aradan qaldırmağa kömək edən qidalar var.
Milli.Az xəbər verir ki, mütəxəssislər bu məhsullardan bəzilərinin adlandırını açıqlayıblar.
Tünd şokolad
Allergiya simptomlarını aradan qaldırmaq üçün adi şokolad "plitka"sından istifadə edə bilərsiniz. Bundan əlavə şokaladın tərkibindəki kakaonun miqdarı 70 ilə 90% arasında olması çox vacibdir. Onun tərkibi immunitet sisteminə müsbət təsir göstərən maqneziumla zəngindir. Nəfəs almağı  asanlaşdırır və alergiya zamanı yaranan göz yaşarmasının azalmasına kömək edir.
İtburnu
İtburnu giləmeyvəsi qədim dövrlərdən bəri müalicəvi xüsusiyyətləri ilə məşhurdur. Bu giləmeyvənin tərkibində çox miqdarda C vitamini var. O alerqiya zamanı yaranan boğaz qıcıqlanması, nəfəs darlığı, göz yaşarması və qızartısını azaldır.
Kətan toxumu
Bu qidada doymuş omeqa-3 yağ turşusu yüksəkdir. İngiltərədən olan mütəxəssislərin apardıqları araşdırmaya görə, bu qida iltihab əleyhinə təsir göstərir və bununla da allergik bir insanın vəziyyətini yüngülləşdirir.  Hətta kətan yağı və toxumları, allergiya səbəbiylə yaranan astma xəstəliyinin müalicəsində əvəzolunmaz gücə sahibdir.
Yağlı balıq növləri
Doymuş omeqa-3 yağ turşusunun başqa bir mənbəyi yağlı balıqlardır. Bunlardan ən çox yayılmışları somon, skumbriya, qızıl balıq, omul və başqalarıdır.
Zəncəfil
Digər yağ turşuları kimi, zəncəfil də  iltihab əleyhinə təsiredici gücə malikdir. Maraqlıdır ki, bu kök bitkisi qurudulmuş və ya yaş şəklində olmasına baxmayaraq, təsiredici xüsusiyyətini heç vaxt itirmir. O orqanizmdə olan virusları anında məhv etmə gücünə malikdir. (ölkə.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1139   Tarix: 19 iyul 2020
f Paylaş

Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Çayın xərçəngə səbəb olduğu sübut olundu

Çin alimləri çayla xərçəng xəstəliyi arasında əlaqəni sübut edən çoxillik araşdırmalarına yekun vurublar. " "a istinadən  xəbər verir ki, nəticələr qara çayın siqaret qədər ağciyər xərçənginə səbəb olduğunu sübu

.

İki həftədə bir dəfə pəhrizi pozmaq olar - Zərərsizdir

Sağlam qalmaq üçün yağlı, şirin və çox duzlu yeməklərdən imtina etmək yaxşıdır. Ancaq iki həftədə bir dəfə zərərli yemək sağlamlığa o qədər də böyük zərər verməz. -a istinadən bildirir ki, bu barədə rusiyalı endokrinolo

.

Makaronla bağlı dəhşətli fakt - belə yedikdə

Makaron bişirildikdən dərhal sonra yeyilməlidir.   -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə, bu, sağlamlıq problemlərinə səbəb olmaya bilər. Yenidən qızdırıldıqda makaronda olan nişasta dəyişdirilmiş nişastaya çevrilir

.

Qulaq cingildəməsinin elmi izahı

Qulaqlardakı davamlı səslər təhlükəli bir siqnal ola bilər. Bu əlamətin səbəbinin B12 vitamini çatışmazlığı olduğu bilinir. -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər bu əlaməti "tinnitus" adlandırırlar. Bu əlaqəni

.

İnsanlar arasında maral zombi xəstəliyi yayıla bilər

Amerikalı elm adamları insanlarda xroniki arıqlama xəstəliyinin (CWD) şübhəli iki halının müəyyən edildiyini bildirdilər. Bu prion xəstəliyi maralların beyninə və sinir sisteminə təsir edərək, onları zombiyə bənzər canlılar

.

Hər gün bir qaşıq zeytun yağı içmək üçün 6 səbəb

Son araşdırmalara görə, səhər yeməyinizə zeytun yağı əlavə etmək faydalarını artıra bilər. .   -a istinadən bildirir ki, alimlərin fikrincə, bu yağdan yalnız bir yemək qaşığı bədənə əhəmiyyətli faydalar gətirə bilər. Depressiyada

.

Damarları təmizləyən və təzyiqi salan çox sadə TƏBİİ VASİTƏ

Xolesterinin əsas hissəsi (75%) qaraciyərdə sintez olunur, daha az hissəsi isə (25%) orqanizmə qida ilə daxil olur. -a istinadən xəbər verir ki, xolesterin həyati vacib maddədir - bütün hüceyrələrin membranlarına daxildir

.

Qanda şəkəri salan meyvə

Bu meyvədə olan rezisdent nişasta və pektin qanda qlükozanı tənzimləyir və uzun müddət toxluq verir. -a istinadən xəbər verir ki, avstraliyalı diyetoloq Syuzi Barrell yetişməmiş yaşıl bananın faydasını açıqlayıb. "Yetişmi

.

Niyə hər gün darçın istehlak edilməlidir?

Darçının tərkibində sümük toxumasının saxlanmasında mühüm rol oynayan kalium, kalsium, vitamin A və K kimi faydalı elementlər var. Darçın təkcə əhvalınızı yüksəltmir, həm də sağlamlığınıza faydalı təsir göstərir.   -a istinadən xəbə

turlar.az

sonxeber.az geyim necə seçməli sade makiyaj sekilleri gozel gorunmek badimcan kartof karikatura atalar sözləri elm haqqinda öskürəyin təbii müalicəsi kosmetika novruz hakisdalari əfsanələr bayraq qiz adlari həmidə